Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλμωπία: Εκοιμήθη μετά από 40 και πλέον χρόνια ιεροσύνης ο ιερέας-Θεολόγος π. Νικόλαος Πόπτσης


Εκοιμήθη χθες, σε ηλικία 80 ετών, μετά από 40 και πλέον χρόνια ιεροσύνης, ο ιδιαίτερα συμπαθής στο ποίμνιό του στην Αλμωπία, ιερέας-Θεολόγος, π. Νικόλαος Πόπτσης.
Ο π. Νικόλαος καταγόταν από την Περίκλεια Αλμωπίας και χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο το 1968. 
Αρχικά υπηρέτησε στο χωριό Λαγκαδιά και στην συνέχεια μετατέθηκε από τον Μητροπολίτη Καλλίνικο στον ιερό ναό των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας. Ακολούθως υπηρέτησε στον Ι. Ναό Αγ. Πάντων Εδέσσης, ενώ τα τελευταία έτη λειτουργούσε στην νεοσύστατη ενορία Αγίου Αντωνίου Αριδαίας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ενώ συνέχισε να υπηρετεί την ενορία όσο του επέτρεψε η υγεία του. 
Από το έτος 1980 είχε λάβει το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και υπηρέτησε επί σειρά ετών ως θεολόγος καθηγητής σε σχολεία της περιοχής. Ήταν πατέρας τεσσάρων τέκνων.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, σήμερα, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγ. Νικάνδρου Αριδαίας. 
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ι.Θ.Κ ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΓΙΩΝ.ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ.ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.