Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: "Ιός" ΕΛΓΑ αποδεκατίζει τους αγρότες


Χαριστική βολή  για τους αγρότες οι νέες εισφορές ασφάλισης του ΕΛΓΑ για το 2020 εν μέσω κορωνοϊού

Μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφώσει  η πανδημία του κορωνοϊού και  την ώρα που ο αγροτικός κόσμος απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας διαμαρτύρεται για τις αναιτιολόγητες εκτιμήσεις και τις καθυστερημένες αποζημιώσεις, ενώ παραπληροφορείται από τους βουλευτές της ΝΔ ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται δήθεν να προβεί σε συμψηφισμό των εισφορών ασφάλισης με τις μελλοντικές αποζημιώσεις, ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε σήμερα το νέο τιμοκατάλογο ασφαλιστικών εισφορών για το 2020 που τους δίνει την χαριστική βολή,  δύο μήνες μετά την απαράδεκτη μείωση της προκαταβολής των αποζημιώσεων από το 70% στο 65%.
Σύμφωνα με το νέο τιμολόγιο για το 2020 που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης και τις ασφαλιζόμενες αξίες και την ειδική ασφαλιστική εισφορά ανά είδος σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που αναρτήθηκαν ήδη στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ,  δενδροκαλλιέργειες, μηδική, υπαίθριες ντομάτες και ελαιοποιήσιμες ελιές είναι οι καλλιέργειες για τις οποίες οι εισφορές ασφάλισης του ΕΛΓΑ επιβαρύνονται περισσότερο, επιβεβαιώνοντας την εισπρακτική, εξοντωτική και αναποτελεσματική πολιτική που ακολουθεί η νέα διοίκηση του Οργανισμού.
Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες που ξεκίνησαν ηλεκτρονικά από σήμερα την διαδικασία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2020 έπαθαν ψυχρολουσία αντικρίζοντας τις σημαντικές αυξήσεις, έμμεσες και όχι άμεσες, που εντοπίζονται στις δενδρώδεις καλλιέργειες, για τις οποίες ενώ υπήρχαν ως σήμερα δύο ή και τρεις ποιοτικές κατηγορίες, τώρα εντάσσονται όλες οι ποιότητες σε μία, αναγκάζοντας τους παραγωγούς να εντάξουν όλα τους τα φρούτα σε αυτή.  Για παράδειγμα στα ροδάκινα πέρυσι η Α κατηγορία είχε ασφάλιστρο 41 ευρώ το στρέμμα και η Β κατηγορία 29 ευρώ το στρέμμα, ενώ το 2020 σε όλα τα δέντρα αντιστοιχεί ασφαλιστική εισφορά 32 ευρώ το στρέμμα.
Το ίδιο και στα κεράσια, για τα οποία ενώ υπήρχαν μέχρι σήμερα τρεις κατηγορίες, η Α με 82,16 ευρώ, η Β με 61,88 ευρώ και η Γ με 32,24 ευρώ, τώρα για το 2020 για όλα τα κεράσια η ασφαλιστική εισφορά γίνεται 76,96 ευρώ το στρέμμα.      
Στα αχλάδια επίσης έως πέρυσι η Α κατηγορία ήταν στα 110 ευρώ και η Β στα 61,44 ευρώ, ενώ για φέτος ενοποιούνται σε μία με ασφάλιστρο 72 ευρώ το στρέμμα. 
Σημαντική αύξηση ασφαλίστρων εντοπίζεται στη μηδική από 5,44 ευρώ το στρέμμα σε 8,16 ευρώ για φέτος, αλλά και στην υπαίθρια ντομάτα από 108 ευρώ σε 114 ευρώ το στρέμμα. Σε σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκι, κριθάρι, τεύτλα, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο, οι τιμές είναι ίδιες με τις περσινές.
Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει κανείς ενημερώσει τους αγρότες ότι στον νέο τιμοκατάλογο του 2020 θα υπάρξει αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική που απλά διευρύνει τα έσοδα του Οργανισμού ''επί δικαίοις και αδίκοις'' για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την συγκρότηση της εκμετάλλευσης και τις παραγωγικές της δυνατότητες  και χωρίς προηγουμένως ο Οργανισμός να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών του έναντι των ασφαλισμένων αγροτών.
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη μεταξύ άλλων δήλωσε: "Καθημερινά ανακαλύπτουμε ότι πίσω από τα Διαγγέλματα Μητσοτάκη και το υποκριτικό ενδιαφέρον του για την κοινωνία και σε καθεστώς πλήρους ασυλίας από τα ΜΜΕ εξελίσσεται η πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Το πρωτοφανές γεγονός της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών εν μέσω κορωνοϊού έρχεται την ίδια μέρα που ανακοινώνεται έκπτωση 25% στην καταβολή ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες. Για να το πω απλούστερα, την ώρα που οι αγρότες υφίστανται την χαριστική βολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών τους στον  ΕΛΓΑ, οι επιχειρηματίες - "αγιογράφοι" του κ. Μητσοτάκη δεν θα αποδώσουν το 25% παρακρατηθέντων φόρων. Δεν θα κουραστώ να το λέω. Η 7η Ιουλίου θα πρέπει να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης "εκλογικής εξαπάτησης". 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Οι βουλευτές του Νόμου της ΝΔ τι κάνουνε ;;;;ακόμη επερωτήσεις ;;;;;;;το 100 % του ΕΛΓΑ τι έγινε ;;;;;;πάει κ αυτό !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που ειναι αυτα π θα διναν σημερα ρε παιδια ξερει κανεις τπτ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι για να δείτε ποιος τρέχει θέματα και εντοπίζει στον νόμο οι βουλευταδες της ΝΔ φωτο και δηλώσεις παπαγαλίζουν και τσάρκες παιχνίδια εντυπώσεων και ουσία μηδέν. Ψηφιστετους ξανά ειδικά τώρα με τον κορονοιο σωτήρες γίνανε όπως με το Μακεδονικό άστα βραστά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΖΑΚΡΕΝΑ ΠΆΝΩ Η ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΓΡΑΦΗ 22 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΉΜΕΡΑ, ΕΥΤΥΧΟΣ ΠΟΥ ΗΝΕ, Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΣΤΕ ΕΣΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΘΕΡΗΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΑ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΖΕΒΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΟΝΑΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΑΚΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΣΗΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΒΑΡΝΕΣ. ΓΙΑΑΥΤΟ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΕΩΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ. ΜΟΛΤΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδιωτική ασφάλιση και κατάργηση της υποχρεωτικότητας του ΕΛΓΑ τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Αλάνι τής αγροτιάς.15 Απριλίου 2020 στις 11:24 μ.μ.

    Ντορκα γιατί μας τρομοκρατεις με τον ιό; Και μας πανικοβαλεις με τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ; Μια χαρά είναι και μπράβο στον νέο πρόεδρο. Βάζει φρένο στα παιχνίδια με τις ποιοτικές κατηγορίες πού παίζονταν από τούς επιτήδειους. μη μού πεις ότι δεν τα ξέρεις; Και το ματάκι πού κλείνεις σ'αυτά! Και οι τιμές σε μέσο όρο είναι χαμηλότερες,π.χ στα ροδάκινα,και στα αχλάδια.Λιγο πιο πάνω το κεράσι, πολυτελές προϊόν,σιγά τώρα μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου και επι πλέον αντεγραψες αγροτικό σαιτ.Τα χαλάς με τον συμψηφισμό ,δλδ εσύ που σε είδα στην βουλή να ζητάς τον συμψηφισμό, μας παραπληροφορουσες; Και είπα μπράβο στην Ντορκα,ενώ τους άλλους τους μουτζούσα, κουβέντα δεν είπαν.. Τώρα τι ανακατεύεις τα πίτουρα ; τους ασκούς του Αιόλου τους ανοίξατε εσεις με το 70%,.Αλλά
    τι ταμείο παραδώσετε όπως είπε ο πρόεδρος, μηδέν. Δεν σε παίρνει Ντορκα, μην το συνεχίζεις. Και μην μιλάς για αναιτιολογητες εκτιμήσεις και καθυστερημένες Αποζημιώσεις, γιατί θα βγάλω τα άπλυτα σας, με τις φιάσκο, καθυστερημένες, κουτσουρεμένες πληρωμές, παραμονές των δημοτικών και ευρωεκλογών . Μην πάω στις αποζημιώσεις που δώσατε για τις βροχοπτωσεις, με τις ρουσφετολογικές παρεμβάσεις σας. Μην θυμίσω τα παραμύθια, τα προεκλογικά ψέματα στις εθνικές εκλογές ,για προκαταβολές,για αναδιαθρωσεις... . Σας ξευτελησε ο Βορίδης στην βουλή και ο καρασμανης με τις 32 αλήθειες, που δεν τόλμησες να πεις λέξη. Σταματω εδώ και κλείνω με τον Μητσοτάκη μέσα σε 10 μήνες απέδειξε ότι είναι ηγέτης, Τον παραδέχονται οι πάντες , μέσα και εξω. Σε μικρό διάστημα εκανε γενναίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία,στην δημόσια διοίκηση...Και όχι μόνο. Και ευτυχώς πού σ'αυτή την πρωτόγνωρη Υγειονομική κρίση βρίσκεται ο Μητσοτάκης στο τιμόνι της χώρας.Καλα πού ζεις; δεν βλέπεις ότι το 70% του ΣΥΡΙΖΑ τον παραδέχεται, επιδοκιμάζει ότι οι αποφάσεις, τα μέτρα που παίρνει είναι σωστά...Ντορκα,οι καθημερινές σου ανακοινωσεις από την πρώτη εβδομάδα πού ανέλαβε η ΝΔ και τώρα μέσα στην πανδημία σε εκθέτουν και αποδεικνύουν ότι δεν έχεις κρίση. Βαρδα και πάει σε εκλογές μετά τον κορνωιο, με ενισχυμένη αναλογική η Ν Δ ,4 έδρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας έχει πάρει φαλάγγι η Τζάκρη και σας τσούζει. Εσύ ρε φίλε λιβανιστήρι του βουλευτή με τις 32 αλήθειες που του έχει απαντήσει 24 φορές ο Βορίδης στην Βουλή ότι δεν γίνεται συμψηφισμός και αυτός παραμυθιάζει ακόμη τον κόσμο στα χωριά και το μόνο που κατάφερε ήταν να μη πληρώσουν τις εισφορές τους εμπρόθεσμα και να μείνουν απλήρωτοι το Πάσχα πήγαινε να εξηγήσεις " στους πονηρούς" όπως λες στα χωριά γιατί θα πρέπει να πληρώσουν μέσα στον κωρονοιό για 10 στρέμματα κεράσια " πολυτελείας" 760 ευρώ ασφάλιστρα. Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα είναι μέτρο στήριξης του αγροτικού κόσμου μέσα στην πανδημία? Γιατί δεν περίμεναν να βγούμε από την κρίση για να τα αυξήσουν? Αν κανένας από τους βουλευτές της ΝΔ αφιέρωνε όσο χρόνο και μελάνι χρησιμοποίησε για να βρίσει την Τζάκρη θα είχαν πετύχει και τίποτα για τους αγρότες.














    .





    Διαβάστηκε 12:24 π.μ.
    Τέλος συζήτησης









    Γράψτε ένα μήνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είσαι ρε Αλάνι.Μπράβο ,με κόσμιο τρόπο και με επιχειρήματα την έστειλες στα τάρταρα.Στις ελάχιστες φορές πού βγήκες,φαίνεσαι δυνατός.Με τον λόγο σου τους καρφώνεις όλους στον τοίχο.Και βλέπω η κρητική σου δεν είναι μονόπλευρη, όλους τους ξεμπροστιάζεις. Γιατι δεν μπαίνεις μπροστά και κρύβεσαι; τι είσαι ο Ζορο; Γιατι δεν ηγείσαι των αγροτών, πού εκεί υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι αγρότες μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους δεν χρειάζονται βοήθεια μην στεναχωριέσαι. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος που ψηφίζουμε μην περιμένετε αλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Αλάνι της Αγροτιάς16 Απριλίου 2020 στις 10:24 μ.μ.

    Ντορκα,Μάλλον εσένα ο ιός του ΕΛΓΑ χτύπησε κατάκεφαλα, και δεν αντιγραφεις σωστά, για αυτό και ξεστομίζεις,βαρύγδουπες εκφράσεις, "χαριστική βολή, εξοντωτική,ψυχρολουσια"
    Ακου λοιπόν: Τι θα πει,Α,Β,Γ ποιοτική κατηγορία .Όλοι ζητάνε Α ποιότητα και μείς θα παράγουμε Β και Γ ποιότητα; Οχι Ντορκα τέρμα τα παιχνιδάκια και το ματάκι κλειστό! Πέρισυ,είδες τι έγινε με τραγανά ,όλα πληρώθηκαν στην Γ κατηγορία,ασχέτως αν τα δήλωσαν στην Α Κατηγορία. Εσυ το ξέρεις καλά, γιατι!! Παμε λοιπόν Κεράσι 2020,Α' 76,96, 2019,Α' 82,16 δλδ στα 10 στρέμματα 760ευρώ φετος, πέρσυ 820 ευρω .ΚΑΙ μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία δήλωνε την Α Κατηγορία, γνωστό το κολπάκι ,μη μου πεις δεν το ξέρεις Ντορκα!!! Ροδάκινα ,2020 Α 32, 2019 Ά 41. Αχλάδια: 2020 Α 72, 2019 Α 110,40. Μηδικη: 2020 8,16,2019 6,80.Η διαφορά1,36 προκύπτει,επειδή η αποζημειουμενη ποσότητα
    Είναι φέτοςκατά 20% αυξημένη.Μην κουραζουμε, το φετινό τιμολόγιο στα περισσότερα χαμηλότερο και σε ορισμένα στα ίδια επίπεδα με το περσινό 2019.Και μπραβο στον νέο πρόεδρο ,που βάζει φρένο, στο μπεστε σκύλοι.. Ντορκα,να προσέχεις τι αντιγραφεις,αλλά και τι λες, εκτιθεσαι!.
    Εγω λιβανιστηρι,δεν υπήρξα κανενός και προφανώς εννοείς τον καρασμανη και για τον οποίο έχω κάνει σκληρή κριτική, όπως και του αλλους,αλλά το σχόλιο μου δεν πέρασε.Βλεπω σε πονάνε οι 32 αλήθειες,κάτι ψελισες,αλλά σε αποτελειώσε με " οφειλόμενη απάντηση σε κατ' εξακολούθηση ψευτες".Για το παραμύθιασμα , σου απάντησα και εσυ αλλά και άλλοι βουλευτές όλων των κομμάτων στηρίξατε τον συμψηφισμό.Μας παραμυθιαζατε;
    Ο Βορίδης την πρώτη μέρα μπέρδεψε τις ασφαλιστικές του ΕΛΓΑ με τις ασφαλιστικές των συντάξεων.Την δεύτερή μέρα το αναγνώρισε ,όπως είδαμε στην τηλεόραση, τον ευχαρίστησε που του έδωσε το ερέθισμα να δει το θέμα ,δεν την κάνει αποδεκτή αλλά την κρατά για την εξετάσει με τον Ελγα. Και δεν είπε σε κανέναν να μην πληρώσει. Εαν είναι κάτι που παραδέχομαι σ'αυτόν ,είναι οτι υποστηρίζει με επιχειρηματα μέχρι το τέλος τις θέσεις του, από την άλλη πλευρά δεν βλέπω να πείθουν με την στείρα άρνηση τους.Τωρα αυτο πού λες ότι δεν πλήρωσαν τις εισφορές τους εμπρόθεσμα ,δλδ υποστηριζες στην βουλή αυτούς που είχαν,τους κακοπληρωτες; μεγάλη γκάφα..Εγω ξερω,αρκετούς πού δεν έχουν σεντς. Και πώς να έχουν αφού καταστράφηκε η παραγωγή τους ολοσχερώς, με υπαιτιότητα τουΕΛΓΑ. Τσιμουδιά δεν έβγαλες τοτε.Μαλλον κάτι ξέρεις εσύ απο παραμύθιασμα, έλεγες το 17 και 18 θα δώσεις αποζημεισεις απο τον ΕΛΓΑ και έδωσε με εκείνο το φιάσκο των συνεταιρισμών τα ψυχούλα,τα οποία οι άνθρωποι αυτοί δεν τα πήραν.Πώς να πληρώσουν οι άνθρωποι,αφού είναι ταντελα,χωρίς να φταίνε.
    Τέλος πάντων,πρέπει να γράφω σελίδες για τα θέματα αυτά. Τι είναι αυτό που λες; ότι μάς πήρες φαλαγγι και μας τσούζεις.Εχουμε Ντορκα πάθει ανοσία από το ψεματα σου Νοπο, είναι ακόμη το παραμύθιασμα,πού μας έλεγες, πρίν τις εκλογές ότι θα πάρουμε προκαταβολές, ότι θα πάρουμε εμπάργκο,ότι φτιάξατε φάκελο για αναδιάρθρωση,πρόγραμμα για δωρεάν διανομή Ροδάκινου ...Και μετά μια βδομάδα που ορκίστηκε η κυβέρνηση κατέθεσες ερώτηση,και στη βουλη ο Βορίδης σε διέλυσε με την αποκάλυψη των ψεμάτων σου.
    Ποιος δίνει σημασία με αυτά πού βγάζεις;,για να μας τσούζει, ΚΆΝΕΙΣ, γι'αυτό ο Μητσοτάκης είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία των συριζαιων.Απεδειξε ότι είναι Μεγάλος Ηγέτης. Δεν βρίζω ντορκα, αποκαλύπτω αυτούς που λένε ψέματα και ταΐζουν σανό. Το παραμύθιασμα σου ,Ντορκα εκεί που ξέρεις, ΟΧΙ σε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρεεε πολύ έξυπνο είναι αυτό το αλάνι της αγροτιάς από φούμαρα άλλο τίποτε

      Διαγραφή
  11. Μπράβο στον Κυριάκο, κάθε μέρα και πιο κοντά στα συσσίτια μας φέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα συσσιτια και ξανά στα λουκέτα των μαγαζιών. Πάλι απ την αρχή.

      Διαγραφή
  12. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΆΝΙ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΕ ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΗΓΕ, ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ, ΚΟΙΝΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΡΌΜΠΑ ,ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ,ΤΑ ΈΒΓΑΛΕ ΠΕΤΣΙΝΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΆΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μην αυτοπενευεσαι το πιάσαμε το υπονοουμενο

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.