Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνία Βασιλειάδη-Βορίδη για να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στην Πέλλα


Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Αφορμή στάθηκε η ανησυχία του Βουλευτή για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Αρχικά, ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε για μια ακόμα φορά και με αφορμή την πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, την καταβολή το συντομότερο δυνατό του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς που πληρώθηκαν ήδη κάποιες ζημιές και του 100% σε όσους ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε το 65%. 
Αναφερόμενος στην Πέλλα, τόνισε ότι οι περσινές καταστροφές ήταν οι χειρότερες των τελευταίων ετών για την περιοχή και πως η άμεση στήριξη των αγροτών θα ήταν αναγκαία ανεξάρτητα από την πρωτόγνωρη φετινή κατάσταση. Τόνισε τη σημασία να στηριχθούν οι αγρότες τη δεδομένη στιγμή που ξεκινά η νέα παραγωγική περίοδος. Μια πιθανή καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ θα γίνει μια μεγάλη ένεση ρευστότητας του πρωτογενούς τομέα, εξασφαλίζοντας ένα περιθώριο κινήσεων στους παραγωγούς τη δύσκολη, φετινή χρονιά. 
Ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως κατανοεί πλήρως τα προβλήματα, και ειδικότερα της Πέλλας, και ανέφερε πως η βούληση της Κυβέρνησης είναι οι αποζημιώσεις να δοθούν το συντομότερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα περιθώρια ώστε ο ΕΛΓΑ να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Ο Βουλευτής του μετέφερε πως υπάρχουν ακόμα και σήμερα χωριά τα οποία έχουν μείνει πίσω στην έκδοση των πορισμάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αποζημιωθούν πριν το Πάσχα. Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα και τις προσπάθειες των υπαλλήλων, ζήτησε την πιο γρήγορη έκδοση των πορισμάτων στις περιοχές που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ώστε να μπορέσουν όλες οι κοινότητες να αποζημιωθούν. Άλλωστε και οι δύο συμφώνησαν πως ο ΕΛΓΑ χρειάζεται διαθρωτικές αλλαγές ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις απέναντι στους δικαιούχους και ο Οργανισμός να μπορέσει εναρμονιστεί με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής έθεσε ξανά το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, λόγω και του κλεισίματος των συνόρων με τις χώρες εκτός ΕΕ και ειδικότερα με τη γειτονική Αλβανία. Στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι συγκομιδές πολλών καλλιεργειών, με πρώτο το κεράσι, οπότε είναι επιτακτικό να βρεθεί λύση άμεσα. Ο Υπουργός ξεκαθάρισε στο Βουλευτή πως γίνονται όλες οι προσπάθειες να βρεθούν λύσεις ώστε να μην υπάρξει καμία επιπλοκή στη συγκομιδή.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον Υπουργό τους προβληματισμούς των κτηνοτρόφων για μειωμένη ζήτηση την περίοδο του Πάσχα. Η περίοδος που διανύουμε τυπικά χαρακτηρίζεται από αυξημένα έξοδα για τη διατροφή και την υγεία των ζώων. Ωστόσο, τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την κατανάλωση κρέατος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και η τιμή να κινηθεί χαμηλά. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι, όπως και σε όλους τους κλάδους άλλωστε, καταγράφονται όλες οι ζημιές. Προφανώς θα υπάρξει μέριμνα και τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί μεταβάλλονται διαρκώς, βάσει των εξελίξεων. Επίσης, κλιμάκια του Υπουργείου διενεργούν αυξημένους ελέγχους στα εισαγόμενα αμνοερίφια με σκοπό την προστασία της εγχώριας παραγωγής.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Τον μαλωσε??????? Χαχαχαχαχαχαχαχαχα λυπηθειτεμε θα σκάσω από τα γελιααααα αχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δεν το κάνεις ρε μεγάλε και μας το λες; Ναι πολύ καλά τα είπε αυτά μας καίνε

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδιά, ποτέ επιτέλους θα πάψει να αποτελει είδηση το οτι «πήρε τηλέφωνο ο τάδε τον υπουργό», «του έστειλε Mail”, κτλ και θα βγαίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρχει κάτι ουσιαστικό και πραγματικό να ειπωθεί;
    Φτανει πια με την πολιτική του 1960.. ψηφίσαμε νέους ανθρώπους για να αλλάξει επιτέλους αυτή η νοοτροπία και αποδεικνύονται τελικά «γηραιότεροι» και απο τον κυρ Γιώργο!!
    Τελικά το οτι η νομος μας βρίσκεται στις τελευταίες θεσεις και εχει τα χάλια του δεν ειναι τυχαίο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ουσιαστικό ότι μάλλον θα μας πληρώσουν το 100% και όχι το 65%;

      Διαγραφή
  3. ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ,ΤΙ ΜΑΚΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΕΊΧΕΣ,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΛΈΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 10- 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ,ΧΕΙΛΙΟΕΙΠΟΜΕΝΑ ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΌΜΕΝΑ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ.ΔΛΔ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΌΦΟΥΣ ,ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΈΧΟΥΜΕ ΑΚΟΎΣΕΙ ΟΥΚ ΟΛΊΓΕΣ ΦΟΡΕΣ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ,ΓΙΑ ΤΟ 35%,ΓΙΑ ΤΟ 65%,ΓΙΑ ΤΟ 100% ΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΞΕΚΟΥΡΤΙΖΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΌΦΩΝΟ.ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΉΚΑΜΕ.. .ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙ,ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ...ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΉ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΑΛΛΌΜΕΝΗ ;ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΆΣΣΕΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΊΚΑΙΟ.ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ...ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΈΛΘΕΙ Ο ΕΛΓΑ.ΑΦΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΊΠΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΠΙΑΖΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΠΛΑΡΕΙΣ.ΕΝΑΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ,ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ, ΔΩΣΤΕ ΤΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΝΆΓΚΗ.
    ΕΣΥ ΓΙΑΤΊ; ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΓΙΑΤΙ; ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΈΝΑ ΑΛΛΆ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΘΟΥΝ ,ΟΧΙ ΤΑ ΤΕΤΡΙΜΜΈΝΑ ,ΜΕ ΤΟ ΥΦΑΚΙ ΤΟ ΜΠΛΑΖΕ Η ΤΩΝ ΣΑΡΆΝΤΑ ΚΑΡΔΙΝΑΛΊΩΝ ΚΑΙ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΈΝΑΜΕ ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΊΑ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ ,ΟΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΈΡΕΛΠΙ ΝΕΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ. ΔΙΑΔΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΣΝΣΑΡΙΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΊΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΎΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ζηλεύεις κυρία μου, είστε λίγο πίσω δεν πειράζει, που είδες για προκαταβολή ; 100% θα πάρουμε δεν πειράζει ας κλάψουν λίγοι που δεν θα γίνει ο συμψηφισμός αλλά εμείς που πληρώνουμε τι είμαστε χαζοί; Οποίος δεν πληρώνει ο ελγα δεν του χρωστάει τίποτα διότι είναι ανασφάλιστος. Πάνε εσυ τραυματίσου και πιάσε μια ασφαλιστική να σε ασφαλίσει εκ των υστέρων, άντε ρε από δω συνέλθετε είχατε κάνει τόσα χρόνια τον ελγα μπακάλικο της γειτονιάς.

      Διαγραφή
  4. Για τον αγρότη κτηνοτρόφο δεν είναι κανένας όλοι ψέμματα λένε απλά να πάρουν την ψήφο ξέρουν ότι δεν έχει οργανωθεί ο αγρότης κτηνοτρόφος και αν αντιδράσουν κάποιοι τους πετάνε ένα κομμάτι επιδοτήσεις και όλοι στα αυγά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάκη αλλάξτε τα όλα τόσα χρόνια επιτήδειοι βγάζανε στις πλάτες των αθωων αγροτών λεφτά, με γνωριμίες οι γεωπόνοι βάζανε ότι ποσοστά θελανε και σε όποιον θελανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧαΧαΧαΧαΧα ξυπνηστε ρεεεε
    Τί θελουμε το 100% πού νομίζετε οτι είμαστε;;;χαχαχαχα.....αυτοι μα δουλευουν κ εμεις τους λεμε ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι 9,25 να είχαν την νοοτροπία του κυρίου Γιώργου, πολύ προχωρημένη,σύγχρονη, πάντα επίκαιρη, και οι προτάσεις του ουσιαστικές πολλές φορές υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των βουλευτών. οι ανακοινώσεις του μετρημένες , -χωρίς να αντιγραφεί αλλάζοντας φράσεις και ενέργειες ,σέβεται τις πρωτοβουλίες καθε βουλευτη - και βγαίνουν όταν έχει να πει κάτι σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το βλέπουν λέει μαζί!...γιατί κανείς τους δεν μπορεί να δει ούτε από μόνος του στα σ@α@ά που περπατούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.