Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών- Κίνηση Πολιτών: «Μένουμε Σπίτι» αλλά παραμένουμε Άνθρωποι!


Στις δύσκολες ώρες που όλοι βιώνουμε τούτο τον καιρό εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που περνούν ακόμη δυσκολότερα. Συμπολίτες μας που στερούνται και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. 
Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης επηρεάζει τα πιο φτωχά, τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Η Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών για τους πρόσφυγες και η Κίνηση Πολιτών απευθύνθηκε πριν λίγες ημέρες για μια ακόμη φορά σε όλους και όλες μέσω των social media, που στηρίζουν τις προσπάθειες βοήθειας, τώρα πια ως "Ομάδα αλληλεγγύης για όλους", με το σύνθημα κανείς δεν μένει μόνος του στην κρίση. 
Το κάλεσμα δόθηκε και η αλληλεγγύη έγινε και πάλι όπλο στα χέρια της ομάδας ώστε να μην περάσει η λογική “της ανοσίας της αγέλης”. Με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας που επιβάλει η καραντίνα μέσα στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί από τις δημόσιες αρχές και τηρώντας ταυτόχρονα τα μέτρα κυκλοφορίας που έχουν ανακοινωθεί τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρουχισμός συγκεντρώθηκαν και μπήκαν σε συσκευασίες ανάλογα με τις ανάγκες και τα μέλη κάθε οικογένειας. 
Τα πακέτα που ετοιμάστηκαν και μοιράστηκαν χθες και προχθές στις οικογένειες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Όλα πήγαν εκεί που έπρεπε, όλα έπιασαν τόπο. Οι άνθρωποι που τα πήραν ευχαρίστησαν με συγκινητικά λόγια όσους και όσες συνεισέφεραν αυτό που μπορούσαν. 
Μέλη της ομάδας επισημαίνουν, ευχαριστώντας όσους συνέφεραν με τις προσφορές τους σε είδη και δεν ήταν λίγοι ότι «γύρω μας, δίπλα μας, στη γειτονιά μας ζουν άνθρωποι σε έσχατη φτώχεια και δυστυχία, άνθρωποι που στερούνται ακόμη και το φαγητό: άλλοι μοναχικοί, άλλοι ηλικιωμένοι, άλλοι άρρωστοι, οικογένειες με μικρά παιδιά. Πολλοί από αυτούς αόρατοι. Λες κι έχει πέσει σε όλους εμάς τους υπόλοιπους μια επιδημία τύφλωσης και δεν τους βλέπουμε».
«Η αλληλεγγύη και η οργάνωσή μας σήμερα και ακόμη περισσότερο αύριο, όταν φανούν τα τρομερά αποτελέσματα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, είναι πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Το ‘’μένουμε σπίτι’’ να μη μας κάνει ανθρώπους αποξενωμένους, ατομιστές, αδιάφορους για όσα συμβαίνουν γύρω μας, υποταγμένους στη λογική του ‘’ο καθένας για τον εαυτό του’’, βουβούς μπροστά στην κοινωνική αδικία και την ανισότητα. Όλοι αυτοί που τόσο καιρό μας φώναζαν ότι βοηθάμε τους ‘’λαθρομετανάστες’’ και τους  πρόσφυγες και ότι δεν νοιαζόμαστε για τους Έλληνες, έμειναν και πάλι άπραγοι. Φτηνές δικαιολογίες ήταν οι μισάνθρωπες κραυγές τους. Η βοήθεια ήρθε πάλι από τους ‘’συνήθεις υπόπτους’’.
Η Ομάδα Αλληλεγγύης για Όλους επισημαίνει πως η λύση δεν είναι η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία, αλλά ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, μια κοινωνία που δεν θα βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, που θα υπηρετεί της αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», οι κοπέλες που υπέδειξαν τα περισσότερα νοικοκυριά που είχαν ανάγκη και βοήθησαν στο μοίρασμα των πακέτων, που γνωρίζουν έναν-έναν τους ανθρώπους της δυστυχίας και τα προβλήματά τους, που μπαίνουν στα σπίτια τους σαν να είναι δικοί τους άνθρωποι, αξίζουν τον έπαινο και τη στήριξη όλων μας, τόνισαν τα μέλη της κίνησης πολιτών μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μένουμε στο σπίτι, αλλά μένουμε άνθρωποι.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους τους προδότες πολιτικάντηδες αυτής της χώρας που φτωχοποίησαν το λαό σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε με ένα μήνα χωρίς μεροκάματο, να πεινάνε άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαπατζής Γεώργιος Σδρούλια Μαρία3 Απριλίου 2020 στις 3:52 μ.μ.

    Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Η ανάγκη δεν γνωρίζει χρώματα και φυλές.. Η κρίση βρίσκεται μπροστά.. Ας δώσουμε όλοι το παρόν σε επομενα καλέσματα ή αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταίνε οι πολιτικάντιδες μήτε οι Γερμανοί Γάλλοι Πορτογάλοι κτλ. Το κεφάλι μας το κούφιο είναι το αίτιο για τα δεινά που τραβάμε. Όταν είναι να το ρίξουμε στην κάλπη λες και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Κάνουμε το έγκλημα και μετά κάνουμε κριτική. Αλλά από αυτόν τον ανόητο λαό τι να περιμένει κανείς. Όταν ξέρει πως αυτοί όλοι οι πολιτικάντιδες δίνουν περισσότερη σημασία το τι θα πουν οι Ευρωπαίοι παρά το τι ανάγκες έχει ο λαός. Το τι συμφέρει το έθνος. Το τι συμφέρει την πατρίδα. Αντί να βάζουν την Ελλάδα πρώτα, έχουν την Κωλοευρώπη μπροστά. Το οξύμωρο όμως είναι πως ο λαός σαν της μαϊμούδες τυφλά το δέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και βγήκαν τώρα οι ψευτο αριστεροί που ποτέ δεν κόβουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους( μεγαλογιατροί και δε συμμαζεύεται) κλέβοντάς μας στην ουσία, και το παίζουν φιλάνθρωποι και σωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακαρι να πολαπλασιαστουν τετοιες πραξεις αλληλεγγύης, αυτες τις δύσκολες μέρες.πολλοι συνανθρωποι της διπλανής πορτας εχουν ανάγκη και τα ακρως απαραιτητα για την επιβιωση.ας βοηθησουμε όσοι μπορούμε και ας αφησουμε εξυπναδες και κριτική για αργοτερα, αντε σας παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.