Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Διασκεδαστική και χαλαρή μελέτη άνευ δασκάλου, γονέα και διαδικτύου για τις διακοπές του Πάσχα"


Οι διακοπές του Πάσχα είναι εννοείται διακοπές και βασική προτεραιότητά μας είναι το παιχνίδι και η ξεκούραση. Όμως παράλληλα οι διακοπές αποτελούν και μία ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή επανάληψη στα μαθήματά μας, να φρεσκάρουμε
 αυτά που κάναμε, καθώς ο ελεύθερος χρόνος, τώρα ειδικά που μένουμε σπίτι, είναι πολύς. Θα μου πει κανείς είναι διασκεδαστική η μελέτη των μαθημάτων μου; Κι όμως, μπορεί να γίνει, διότι δεν υπάρχει ούτε η καθημερινή προετοιμασία ούτε η πίεση του χρόνου.

Παρακάτω σας προτείνω κάποιες ιδέες:

Ιδέα 1: Γλώσσα: Μπορώ να ξεφυλλίσω τα μαθήματα, από τα βιβλία που τελειώσαμε, που ήδη διδαχτήκαμε, να διαβάσω ορισμένα κείμενα, να τα θυμηθώ, γιατί πολλά από αυτά είναι όμορφες ιστορίες. Μπορώ να γράψω και μία αντιγραφή, για
 να εξασκηθώ ή να κάνω αναγνώριση λέξεων (ρήμα, ουσιαστικό, επίθετο, επίρρημα, αντωνυμία), βλέποντάς το σαν παιχνίδι.

Μπορώ ακόμη να γράψω τις ιδέες μου σε ένα φύλλο χαρτί για ένα θέμα που με απασχολεί ή να περιγράψω την ημέρα μου ή ό,τι άλλο θέλω, προκειμένου να εξασκηθώ στον γραπτό λόγο.

Επιπλέον, μπορώ να μελετήσω οποιοδήποτε έντυπο κείμενο, όπως εφημερίδες και περιοδικά, και φυσικά διάφορα παιδικά βιβλία.

Ιδέα 2: Ανθολόγιο. Το Ανθολόγιο περιέχει εξαιρετικά κείμενα από εξαιρετικούς συγγραφείς και ποιητές. Μπορώ να επιλέξω ένα κείμενο μέρα παρά μέρα, να το διαβάσω και να κάνω μία ζωγραφιά που να απεικονίζει αυτό που διάβασα.

Ιδέα 3: Μαθηματικά. Τα Μαθηματικά είναι συνυφασμένα με την καθημερινότητά μας, δηλαδή τα βρίσκουμε παντού στην καθημερινή μας ζωή. Για παράδειγμα, παίρνοντας διάφορες συσκευασίες και βλέποντας τις τιμές τους, μπορώ να κάνω
 επανάληψη στα νομίσματα και στους δεκαδικούς αριθμούς, ακόμη και στις μονάδες μέτρησης του βάρους. Παίρνοντας μία μεζούρα από τους γονείς μας μπορώ να ασχοληθώ με τις μονάδες μέτρησης του μήκους.

Ακόμη, μπορώ να κάνω διάφορες πράξεις όπως προσθέσεις, αφαιρέσεις, πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις για εξάσκηση. Επαλήθευση μπορώ να κάνω με τον υπολογιστή τσέπης (το κομπιουτεράκι).

Ιδέα 4: Ιστορία και Γεωγραφία. Μπορώ να διαβάσω τα βιβλία, λίγες ενότητες, κάποια μαθήματα που διδάχτηκα και να δημιουργήσω ένα δικό μου παιχνίδι ερωτήσεων με βάση τις ενότητες.

Υπάρχουν, φυσικά, πολλές ακόμη ιδέες για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

 Ξαφάκος Στάθης -Δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Φιλώτειας 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.