Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμοι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μοιράσουν κομπιούτερ στους μαθητές


Τα πάνω κάτω φέρνει ο κορωνοϊός και για τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν διαθέτουν τον δικό τους απαραίτητο εξοπλισμό (κομπιούτερ) και «δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον έναν οικιακό υπολογιστή, που και αυτός αυτή τη δύσκολη στιγμή «διεκδικείται» ταυτόχρονα από όλα τα μέλη της οικογένειας, για την στοιχειώδη επικοινωνία και ενημέρωσή τους, κυριολεκτικά σε συνθήκες ‘εγκλεισμού’».
Το πρόβλημα διαπίστωσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος με επιστολή* του στην υπουργό Παιδείας ,  ζητά να προχωρήσει «στην απαραίτητη επείγουσα νομοθέτηση, ώστε να μπορέσω ως Δήμαρχος της πόλης να προχωρήσω στη νόμιμη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, για να μη βιώσει κανένα παιδί, αυτήν την πίκρα από το εκπαιδευτικό αλλά και το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας».
Να σημειωθεί ότι με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ένας δήμος έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί τέτοιο εξοπλισμό (κομπιούτερ), αλλά δεν μπορεί να το διαθέσει σε ιδιώτες, δηλαδή, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε μαθητές.
Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την επιστολή του κ. Χατζηδάκη, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα να λυθεί το θέμα με νομοθετική ρύθμιση.
Όσο για το από ποιον και πώς θα επιλέγεται ο μαθητής στον οποίο ο δήμος θα παράσχει σχετικό εξοπλισμό, αυτό, εφόσον προχωρήσει, μένει να διευκρινιστεί. Η βασική είναι να επιλέγεται από τον ίδιο το δήμο με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Άλλωστε, οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων έχουν καταγεγραμμένες τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. .....για να μη βιώσει κανένα παιδί, αυτήν την πίκρα από το εκπαιδευτικό αλλά και το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας».
    ΚΛΑΙΩ.
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΚΑΤΑΤΣΑΣΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτες οι οικονομικα αδυναμες οικογενειες το εχουν κανει συστημα για να τα παιρνουν με τον εναν ή τον αλλο τροπο (επιδοματα, τροφιμα, κοινωνικο μερισμα, κοινωνικο τιμολογιο ΔΕΗ.......) και δεν πανε να δουλεψουν, και αν πανε θελουν χωρις ενσημα για να μην χασουν τα προνομια. Η επαρχια και ειδικα η περιοχη μας εχει τοσα εποχιακα εργοστασια που ψαχνουν εργατες και τις θεσεις τις καλυπτουν με Αλβανους. Το καλοκαιρι ψαχνουμε εργατες για τα κτηματα και δεν βρισκουμε με αποτελεσμα να χανουμε και ενα μερος της παραγωγης μας (και ειδικα φετος με κλειστα τα συνορα που δεν θα ρθουν εργατες) και οι οικονομικα αδυναμοι θρεφουν κωλο και δεν τον ζοριζουν. Αλλωστε κορόιδα ειναι αφου τα παιρνουν απο αλλου. Ο ΟΑΕΔ εχει στις καρτελες του εγγεγραμμενους ανεργους που τους επιδοτουμε εμεις οι μ@λ@κες για να καθονται και να παιρνουν το επιδομα. Και τωρα προσπαθουν να μας πλασαρουν τους λαθρομεταναστες για εργατες γης, λες και χαθηκαν τα Ελληνικα χερια. Και περιμενουμε να παμε μπροστα. Ντροπη μας, αλλα δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρες πρώτα να πουλήσεις τα προϊόντα σου και μετά ψάξε εργάτες.

      Διαγραφή
  3. Προφανώς τα μεροκάματα είναι χαμηλά και δεν έχει εργάτες. Καλό είναι να μην τους βάζεις όλους στην ίδια κατηγορία.Οι μισοί είναι ρατσιστές και βρίζουν τους ξένους και το καλοκαίρι τους ψάχνουν,Ελλάς το μεγαλείο σου. Βγήκαν οι έμποροι και βρίσκουν λύσεις για να μην χάσουν την δουλειά τους, αλήτες, κλέβουν τους αγρότες με τα ζυγολογια και τις χαμηλές τιμές και τους έπιασε ο πόνος. Πέρσι με το χαλάζι τριβαν τα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο,τι χειροτερο σε ιδεα ή ολοι ή κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλλον δεν εχεις δουλεψει στο μεροκαματο που λες για τις οικογενειες που ζουν με επιδόματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδια καπου το χασατε,για κομπιουτερ γραφει το ρεπορταζ,και εσεις κανατε ολοκληρη πολιτικη αναλυση.Οτι να'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση στο σχόλιο του κυρίου πιο πάνω είναι. Κανείς δεν μπερδεύεται.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.