Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση της Θ. Τζάκρη στη βουλή για τη διαθεσιμότητα των εργατών γης


Η Βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής  Ανάπτυξης  & Τροφίμων, Ανάπτυξης  & Επενδύσεων, Εργασίας  & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης  & Ασύλου, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να ληφθούν μέτρα που θα εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα  εργατών γης για τις ανάγκες διαχείρισης και συγκομιδής των αγροτικών καλλιεργειών.

Η κ. Τζάκρη αφού αναφέρθηκε πρωτίστως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της πανδημίας COVID 19, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη δραματική μείωση των εξαγωγών, την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης στα λίαν απαραίτητα, τον περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού, επισήμανε την κατάρρευση των τιμών παραγωγού για μια σειρά αγροτικών προϊόντων, ως αποτέλεσμα των πλεονασμάτων που θα προκύψουν. 
Θέτοντας το πρόβλημα ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι συγκομιδές πολύ σημαντικών αγροτικών προϊόντων στο Νομό Πέλλας (κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα κλπ) σημείωσε ότι οι περιορισμοί στη μετακίνηση των εργατών γης που απασχολούνται στις εποχικές εργασίες παραγωγής θα οδηγήσουν σε επιπλέον απώλειες παραγωγής, παραγωγή η οποία ουσιαστικά θα παραμείνει στα δένδρα και δεν θα συγκομιστεί. 
Επισημαίνοντας ότι: 
-η έγκαιρη και ασφαλής εκτέλεση των αγροτικών εργασιών είναι ζήτημα επιβίωσης για τους αγρότες της χώρας,
-η συνέχιση της παραγωγής είναι κομβικής σημασίας για την κοινωνία και την εθνική οικονομία, 
-η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές, για τη θέσπιση ειδικής διαδικασίας για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των μεθοριακών και εποχιακών εργαζομένων,
ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς αν πρόκειται να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την ομαλή και με ασφάλεια, μετακίνηση και απασχόληση των εργατών γης, για τις αγροτικές εργασίες αυτής της περιόδου με ιδιαίτερη στόχευση τις  περιοχές που αντιμετωπίζουν έλλειψη εργατών και με ταυτόχρονη πρόβλεψη για την προστασία δημόσιας υγείας του υπόλοιπου πληθυσμού.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Μα πόσο ματαιόδοξη και δήθεν μπορεί να είσαι. Αναμοχλεύεις ένα ανύπαρκτο θέμα μόνο και μόνο για να βγάλεις τη φωτογραφία σου στα ΜΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ, ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ.
   ΜΙΛΑΜΕ ΝΤΟΡΚΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ

   Διαγραφή
 2. Άντε και λύνεται απ' ευθείας το θέμα με τους εργάτες γης από την γειτονική Αλβανία. Με το που θα πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, πάνε αμέσως στα χωράφια η μένουν καραντίνα στο σπίτι του εργοδότη τους για 14 μέρες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.