Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το ΣτΕ ανέτρεψε την απόφασή του για αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους


Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του με την οποία είχε επιδικάσεις αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), το ΣτΕ επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το ΣτΕ στη διάσκεψή του στην Ολομέλεια και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. 

Ο υπουργός Εργασίας ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα απόφαση του ΣτΕ:

Ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους
Έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση 
Επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.
Η ΕΝΥΠΕΚΚ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι πριν από την υποβολή της αίτησης του υπουργού Εργασίας, είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα και να συμψηφίσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και των οικογενειών τους με αυτές του κράτους έναντι αυτών.

Σημειώνει ότι ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα απογοητεύσει όλους σχεδόν τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους και καλεί την κυβέρνηση, «έστω την υστάτη στιγμή, να διευθετήσει το ζήτημα δίκαια και να αποκαταστήσει τμήμα των μεγάλων απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι καθ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως με τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων του 2012 και την οριστική κατάργηση των τριών Δώρων-Επιδομάτων με τους νόμους  4051/2012 ("νόμος Κουτρουμάνη") και 4093/2012 ("νόμος Βρούτση")».

Πηγή:  efsyn.gr 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Καλά να πάθουν το γλενταω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΑΝ ΠΑΘΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ;
      ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ;
      ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ....ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ;
      ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠτΔ

      Διαγραφή
  2. ΚΆΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΙΣ; ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ; ΚΡΙΜΑ! ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 46% των συνταξιούχων τους έδωσε εντολή. Ποτέ στην ιστορία αυτής της χώρας η ΝΔ δεν έδωσε ούτε αυξήσεις ούτε επιστρέφομενα.Ρε καλά να πάθουν ας πρόσεχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να κόψουν ένα 30% σε όλους τους συνταξιούχους άνω των 1000 ευρώ να τα δώσουν στους ανέργους θέλουν και αναδρομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε απολιφαδι γιατί να τους κόψουν δεν τα δούλεψαν; δεν πλήρωναν χρόνια; σε όσους δικαιούνται και στους ανέργους. Αλλά εδώ τα μασάνε οι ίδιοι και δε δίνουν δεκάρα.

      Διαγραφή
    2. Και οι άνεργοι να μη δουλεύουν και να κάθονται? Δουλειά θέλουν και ποιός να τους την δώσει? Οι φιλελεύθεροι? Αλλά και πάλι από την άλλη πλευρά, όταν τους ζητάει ο πρόεδρος των δενδροκαλλιεργητών με 30€ ημιδιατροφή και ύπνο δεν πάνε. Και από πάνω γίνονται και ρατσιστές στο γιατί να έρχονται πρόσφυγες και κυρίως Αλβανοί.Τέλος δεν έχουν λοιπόν αυτές οι ακραίες φασιστικές αντιλήψεις....Γιατί δεν συντασσόμαστε με τις εργασιακές διεκδικήσεις και καταφεύγουμε στην λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα????

      Διαγραφή
    3. Προς 10:37.Ο συνταξιούχοι μπορεί να δούλεψαν , με καλύτερες συνθήκες και μισθούς φυσικά αλλά μην ξεχνάμε άφησαν μια χρεοκοπημένη χώρα όπου κατέστρεψαν μια γενιά τουλάχιστον καταδικάζοντας την στην φτώχεια στερώντας την ακόμη την ελπίδα. Οχι μόνο πρέπει να μην τους επιστρέψουν αναδρομικά αλλά να τους κόψουν τις συντάξεις περεταίρω. Δεν είναι δυνατόν ένας εργαζόμενος να παίρνει μέχρι 400 ευρώ και οι συνταξιούχοι 1000. Για αυτό δεν έμεινε ικανός νέος στην Ελλάδα. Αλλά όταν δυστυχώς την πολιτική την καθορίζουν τα πολιτικά πρωινάδικα των τηλεοράσεων( Παπαδάκης ,Αυτιάς , Καμπουράκης κλπ) ,λόγο τηλεθέασης εκβιάζοντας τους νάνους πολιτικούς.

      Διαγραφή
    4. Να δουλεύουν φυσικά να δουλεύουν και οι δενδροκαλιεργητες να τους ασφαλίζουν να μη τους εχουν στη μαύρη

      Διαγραφή
  5. να τα κόψουν χαραμικα λεφτα τα εξυναν στην νομαρχεία και παίρνουν 1500- 2000 ο αλλος απο συνεταιρισμο βγήκε στα 45 και έπαιρνε 1700 αι σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι εσείς που τα βάζετε με τους συνταξιούχους σκεφτήκατε με πους τα βάζετε; Με τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας που κάθε μήνα σας χαρτζηλικωνουν επειδή αγωνιούν για τα χαμηλά σας εισοδήματα και για την ανεργία σας λες και ευθύνονται αυτοί. Νοιώθω ντροπή για κάποια σχόλια. Συνταξιούχος με ένα παιδί άνεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωστό αγαπητέ μου είναι εσύ να παίρνεις λιγότερα και το παιδί να έχει δουλειά!!!

      Διαγραφή
  7. ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ.
    ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ!
    ΥΓ. : ΤΣΆΜΠΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΈΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.