Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Πράσινο φως» της κυβέρνησης στη μετακίνηση αλλοδαπών εργατών γης για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων


Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας σήμερα όπου ανάμεσα σε άλλα αναμένεται να προβλέπει δυνατότητα απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία με υπό προϋποθέσεις παράταση ισχύος των αδειών εργασίας που έχουν εκδοθεί για διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης τους.

Αυτή η διάταξη αναμένεται να δώσει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα ανεύρεσης εργατικών χεριών που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί σε όλη τη χώρα, με τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους αν είναι "στον αέρα" και να κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή εξαιτίας της έλλειψης αλλοδαπών εργατών γης που προσλαμβάνουν από γειτονικές χώρες, και ιδίως από την Αλβανία.

Τα μέτρα απαγόρευσης στις μετακινήσεις των εργατών γης, λόγω του κορωνοϊού, αν δεν περιοριστούν, εκτιμάται μάλιστα ότι θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στην ελληνική αγορά. Οι αγρότες απειλούνται με μεγάλη οικονομική ζημιά, και ιδίως σε μια περίοδο που έχει μπροστά της τη συγκομιδή κερασιών, ροδάκινων, βερίκοκων, καρπουζιών, σταφίδας, φασολιών αλλά και πατάτας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. Συμφωνα με τον οαεδ Σε 1.130.479 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, τον Φεβρουάριο του 2020, και μετα ψαχουμε αλβανους .ΟΙ Ελληνες ειναι τεμπεληδες μαθανε να ζουνε με τα επιδοματα και λενε δεν εχει δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο. Και η καραμέλα είναι... τί θα πάω εγώ για 25€;;;; Τί είμαι Αλβανός;;; Γιατί να δουλεψουν;;; Οι γέροι σύνταξη παίρνουν, ΚΕΑ δίνουν, αλλά επιδόματα αβερτα, συσσίτιο τρεις φορές την ημέρα, ΑΜΚΑ και φάρμακα αβερτα... γιατί να δουλεψουν;;;;

      Διαγραφή
  2. 1.ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. 2.ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ,ΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλτε ορο οποίος παίρνει επίδομα ανεργίας να υποχρεούται να πάει να μαζέψει φρούτα σαν εργάτης γης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με 25 ευρώ χωρίς ασφάλεια εσείς οι πολυξεροι θα δουλευατε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα εργοστασια οι Έλληνες περνούν 19ευρω και ένσημα μετρητά γύρω στα 460ευρώ μήνα. Δενυπαρχει το 25 .30 συν φαγητο 750 χωρίς Κυριακές. ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΘΟΝΤΑΙ ΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΕΞΙΔΙΩΝ.

      Διαγραφή
  5. Ωραίοι είναι αυτοί ρε θέλουν εργάτες πανεπιστημίου. Κοιτάξτε πρώτα αν θα πουλήσετε τα προϊόντα σας και μετά κάντε τους έξυπνους. Και φυσικά όλοι κάνουμε τους έξυπνους σχολιαστές ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσυ εγραψες την εξυπναδα σου επωνυμα.μαλλον εισαι απο αυτους που παρσκαλανε να ψοφησει η κατσικα του γειτονα ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΕ

      Διαγραφή
    2. Μίλησα για όλους μας. Κύριε ή κυρία δεν ξέρω τι εισαι. Και έτσι για να ξέρεις δεν εύχομαι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Ούτε είμαι επιδοματουχος, όπως επίσης αγρότης που παραδίδει τα ροδάκινα του σε όνομα της γυναίκας μου, του πατέρα μου, του παππού μου κ.α.για να δουλεύω αλλου

      Διαγραφή
  6. Γιατί αυτή που περνούν Κέα ας έρθουν αυτή να μαζεψου όχι να κάθονται και να τους πληρώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανορθόγραφε δεν τους πληρώνουμε εμείς οι τσιπλακιδες ο ΟΗΕ τους πληρώνει

      Διαγραφή
  7. Χαχαχαχα να τα μαζέψει μόνος του οποίος ήθελε ροδάκινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια ορισμένων "δουλευταραδων" προς την πιο ευάλωτη και οικονομικά ασθενέστερη κατηγορία συμπολιτών μας όπως αυτή των άνεργων. Πρόβλημα που δημιουργησε η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνησεων και για την οποία δεν θα έπρεπε να είμαστε και τόσο υπερήφανοι. Αν κάποιοι κύριοι αγρότες που ζουν παρασιτικά σε βάρος του Ελληνικού λαού με τις πετσινες επιδοτησεις θέλουν να καλύψουν αυτές τις θέσεις των εργατών γης ειναι οντως μια λύση.Θα συμφωνούσα με τον όρο να πηγαίνουν και αυτοί στα χωράφια τους και όχι να βολταρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα καφε-τσιπουραδικα και Σκόπια. Να μην βάζουν οδηγούς στα τρακτέρ τους αλλοδαπούς δίχως άδειες οδήγησης και να κουβαλάνε καφεδες σε πλαστικο ως εργατοπατερες. Να δώσουν δουλεια με αξιοπρεπές ημερομίσθιο και πλήρη ασφαλιστική εισφορά. Και τέλος ας πάψουν να κάνουν τους "κάμποσους" γιατί τα δάνεια τους προς την ΑΤΕ βούλιαξαν την οικονομία της χώρας. Καταλάβατε αφεντικά της πεντάρας που μόνιμα κυκλοφορείτε λασπωμενοι και σουρωμενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την οικονομία πάλι θα επανεκκίνηση ο προτογεννησ τομέας για να πληρώνεστε εισεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβασα ολα τα σχολια και ενα πραγμα καταλαβα,οτι δεν υπαρχει σωτηρια για κανεναν μας.Ας κανει ο καθενας μας οτι μπορει γιατι αυτο που ερχεται θα ειναι πολυ χειροτερο απο τον κορονοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι αυτοί που είναι πρώτοι στα συλλαλητήρια τα ακροδεξιά πρώτοι θα ξαναπάρουν μετανάστες απλά για την πάρτη τους. Τι να λέμε τώρα.... Οι οικογένειές τους όμως....σιγά μη μαζέψουν κανένα ροδάκινο η κεράσι. Θα τους πέσει ο κώλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα υπάρχει ένας τουλάχιστον ακροδεξιός και αν όχι τα κουμουνια τον εφευρίσκουν.....

      Διαγραφή
    2. 11:50 πόσο δίκιο έχεις, σε αγροτική περιοχή ειμαδτε τα βλέπουμε. Έτσι είναι ακριβώς.

      Διαγραφή
  12. απο που κι ως που ειναι μεταναστες; και αν ηταν στην ελλαδα θα ερχονταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.