Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταγραφή από το Δήμο Σκύδρας των αναγκών μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τηλεδιδασκαλία


Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει αναγκαστικά κι αναπόφευκτα αλλαγές κι αναπροσαρμογές σ΄ όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της καθημερινότητάς μας, όπως φυσικά και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με βάση τις αποφάσεις της πολιτείας έχει ανασταλεί ή εκτελείται υπό όρους η λειτουργία πολλών φορέων κι οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως είναι για παράδειγμα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει το κενό και την απώλεια των χαμένων διδακτικών ωρών διδασκαλίας επέλεξε ως πρώτο μέτρο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ωστόσο πέρα από τα διάφορα στάδια υλοποίησης της μεθόδου αυτής προέκυψε ένα ζήτημα τ΄οποίο έχει επισημανθεί από τα τέλη του προηγούμενου μήνα από το Δήμο Σκύδρας:

το ζήτημα αυτό αφορά τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό τηλεκπαίδευσης (φορητός υπολογιστής κ.α.) που τον στερούνται ορισμένοι μαθητές για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο Δήμος μας, προκειμένου να συνδράμει την εκπαιδευτική μας κοινότητα, απέστειλε σχετική επιστολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας ώστε να καταγραφεί ο αριθμός των αναγκών των μαθητών που αδυνατούν οικονομικά να προμηθευτούν τον ανάλογο εξοπλισμό, ώστε να προχωρήσει στην υποστήριξή τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ήρεμα σε λίγο θα τους πάρουμε και χαρτί υγείας . λίγο θέλουν αυτά να γίνουν λαικίστικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι Δήμαρχοι κάνουν διαγωνισμό λαικισμού ποιος είναι ο ποιό πονόψυχος με τα λεφτά του Δημοσίου βέβαια .Κατερίνα βάλε το χέρι στην τσέπη και πάρτους εσύ τους Η/Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ξένα κόλλυβα κάνεις κηδεία Ιγνατιαδου

      Διαγραφή
  3. Στην Έδεσσα θα γίνει τίποτα ή θα γίνονται μαθήματα με σήματα καπνού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν είναι δυνατόν εδώ πάνε να κάνουνε παιχνίδι οι Δήμαρχοι και με το Άγιο Φως .Ευτυχώς τους το ξεκοψε ο Χαρδαλιάς .ΕΛΕΟΣ τοσο λαικισμός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δήμαρχος μας βλέπει τα προβλήματα που έχουν οι δημότες της πάντα και προσπαθεί και δίνει λύσεις. Δουλεύει πάντα δίχως λαϊκισμό σέβεται τα λεφτά του δημοσίου και κάνει πάντα το πρέπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κατερίνα εσύ απαντάς ή ο αλέξης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος θα αποφασίσει για τους υπολογιστές; αφού μέχρι Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι πρέπει ν απαντήσουν στο υπουργείο και κανένας μαθητής δεν έχει ενημερωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.