Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΤΩΡΑ: Με τηλεδιάσκεψη η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας (φωτο)



Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου γίνεται με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την με αριθμ. 11/11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(Α΄55) κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID- 19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ μπορεί να λαμβάνει χώρα δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.

Η τηλεδιάσκεψη διεξάγεται με χρήση του συστήματος Webex-Cisco που έθεσε στη διάθεση των δήμων η ΚΕΔΕ. Η συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη με πλήρη χαρακτηριστικά (εικόνα και ήχο) γίνεται από τους συμμετέχοντες συμβούλους με τις παρακάτω συσκευές:
α) Σταθερό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (Η/Υ) ( Desktop), συνδέοντας ακουστικά, μικρόφωνο και κάμερα.
β) Φορητό Η/Υ (Laptop), συνδέοντας ακουστικά, μικρόφωνο και κάμερα ή με χρήση ενσωματωμένων, αν διατίθενται στη συσκευή σας.
γ) Android Tablet ή Apple Ipad
δ) Android Smartphone ή Apple Iphone.
Βασική προϋπόθεση για τη χρήση των παραπάνω συσκευών είναι η ύπαρξη ενεργούς σύνδεσης στο διαδίκτυο, στο χώρο από τον οποίο γίνεται η συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη.

Η συνεδρίαση
Με απαρτία (απαιτείται το 1/2/ των μελών του Δ.Σ.) συνεδριάζει το σώμα προκειμένου να αποφασίσει στα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης: 
1η Συνεδρίαση (7.30 μ.μ.)
Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Πέλλας για το οικονομικό έτος 2018.
Εισηγητής του θέματος o αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φωκάς Ιωάννης.
2η Συνεδρίαση (8.00 μ.μ.)
1) Έγκριση της με αριθμ. 15/2020 απόφασης της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, που αφορά στην επιστροφή στο Δήμο Πέλλας των ακινήτων στέγασης των δομών ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄.
2) Έγκριση 2ης παράτασης της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου, για την εκπόνηση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πέλλας.
3) Έγκριση της με αριθμ. 32/2019 μελέτης ,των τευχών δημοπράτησης,  για την εκπόνηση μελέτης : Μελέτη αποκατάστασης Φράγματος Αγροσυκιάς και επιλογή του τρόπου δημοπράτησης.
4) Συγκρότηση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου : Διαμόρφωση δρόμου καθέτου της Ε.Ο. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης (3ο χιλ).
5) Συγκρότηση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου : Ασφαλτόστρωση δρόμου και κατασκευή αγωγού ομβρίων Ελευθεροχωρίου.
6) Συγκρότηση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου: Δίκτυο Βαρύτητας Οικισμού Καρυώτισσας και Καταθληπτικοί αγωγοί, πρ/σμού: 2.370.210€ ,Α.Μ.19/2012.
7) Συγκρότηση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Ανάπλαση Πλατανότοπου με παρεμβάσεις ήπιας μορφής, πρ/σμού: 279,000,00€, Α.Μ. 10/2015.
8) Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή φυσικού εδάφους του έργου : Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Κύρρου, πρ/σμού: 2.264.490,26€ , Α.Μ. 6/2013.
9) Έγκριση  πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Κατασκευή τάφων στα κοιμητήρια Αγίας Παρασκευής, πρ/σμού: 31.957,46€, Α.Μ.7/2018.
10) Έγκριση  παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο κτίριο του Γυμνασίου Καρυώτισσας Δήμου Πέλλας.
11) Έγκριση  παράτασης σύμβασης προμήθειας με τίτλο: Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Πέλλας.
12) Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου με τίτλο: Αντιπυρική Προστασία Δήμου Πέλλας, πρ/σμού: 129.973,77€, Α.Μ. 18/2017.
13) Έγκριση υποβολής πρότασης στο Interreg Ipa Cross- Border Cooperation, Πρόγραμμα ΄΄Greece- Republic of North Makedonia 2014-2020΄΄ με τίτλο: Enhancing the cross border wine experience for development, και ακρωνύμιο «wine- up».
14) Απαλλαγή από τέλη των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊου COVID-19.
15) Επικαιροποίση της με αριθμ. 420/2018 απόφασης του Δ.Σ Πέλλας, που αφορά ρυθμίσεις ειδικών θεμάτων με τη Λύση Επιχειρήσεων ΟΤΑ.    
16) Αναμόρφωση πρ/σμού οικονομικού έτους 2020 του Δήμου Πέλλας.
17) Έγκριση της με  αριθμ. 32/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στην υποβολή κατάστασης υλοποίησης πρ/σμού Γ΄ τριμήνου οικ. έτους 2019 του Δήμου Πέλλας.
18) Έγκριση της με  αριθμ. 39/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στην υποβολή κατάστασης υλοποίησης πρ/σμού Δ΄ τριμήνου οικ. έτους 2019 του Δήμου Πέλλας.
19) Ορισμός δικαιούχων- προσδιορισμός αποζημίωσης Δημοτικών Συμβούλων, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει.
20) Παροχή γνώμης Δημοτικού Συμβουλίου επί αντικειμενικών αξιών ακινήτων.
21) Εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος (καφενείου) στην κοινότητα Αγίου Λουκά.
22) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικών αγροτεμαχίων.
23) Έγκριση δικαιώματος υπεκμίσθωσης αγροτεμαχίου.
24) Αίτημα μεταβίβασης άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών.
25) Χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Κι άλλη ήττα για τον Δήμαρχο χθες στο Δ.Σ? Έμαθα ότι έπεσε πολύ παρακληση αλλά η αντιπολίτευση το βιολί της. Εκτός από τον μπάρμπα-Ηλία που όλα δειχνουν ότι ψήθηκε ευκολα από τον Στάμκο,ο Καλφας-Ροναλτο στάθηκε συνεπής απέναντι στους ψηφοφόρους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ. ΑΛΛΆ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα σε αφήνουν να είσαι με τον Στάμκο για το καλό του δημου δηλαδη τίποτα επί τίποτα = ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ για 10 ολόκληρα χρόνια. Κανονικά θα πρέπει να ρωτάνε εσένα πριν ψηφίσουν για το καλό του δημου Πέλλας γλυφτη.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΛΑΝΕΖΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ, ΜΙΖΕΡΟΙ, ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ, ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
      ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    3. Φίλους και φίλες στην αντιπολίτευση και πολύ περισσοτερο στην διοίκηση έχεις πιθανόν εσύ γιατί κοπτεσαι πιο πολύ και από τους ίδιους που δεν έχουν την τόλμη να απαντήσουν. Στο Μιλάνο δεν έχει καραντίνα. Πόλεμο έχει που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί είσαι αργοσχολος. Πριν φύγω για δουλειά γιατί η Ελλάδα είναι κακομοίρα σαν εσένα ζούσα κάθε μέρα ότι βιώνουν όλοι οι πολίτες του δήμου πλην της αφεντιας σου. Εκεί δεν πίνουν αυγουλάκια καραγκιόζη αλλά θάνατο. Ούτε και γλύφουν σαν εσένα αυτούς που διοικούν. Όσο για την καραντίνα κάθησα όχι 14 αλλά 20 ημέρες ως ωφειλα και δεν κοπροσκυλιαζα σαν εσένα όλη μέρα με δηλώσεις κυκλοφορίας και μηνύματα. Ο Στάμκος στο Μιλάνο δεν θα ήταν ούτε υδρονομεας σε πάρκο φιλαράκο γλυφτη.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.