Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: Προμηθεύονται μάσκες τα σούπερ μάρκετ – Οι τιμές


Με μάσκες ξεκίνησαν να εφοδιάζονται τα σούπερ μάρκετ ούτως ώστε να καλύψουν τη ζήτηση που έχει αυξηθεί μετά τις ανακοινώσεις, ότι η χρήση τους θα είναι πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και θα «συνοδεύεται» από… πρόστιμα για τους παραβάτες.
Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Γιάννης Πηλίδης, ήδη έχουν γίνει παραγγελίες που αφορούν χιλιάδες τεμάχια, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στα καταστήματα αρχές της επόμενης εβδομάδας. «Η ανακοίνωση μας βρήκε με περιορισμένο «στοκ» λόγο της ζήτησης που είχε μειωθεί, ωστόσο εφοδιαζόμαστε και θα υπάρχει επάρκεια στην αγορά», εξηγεί.
Θυμίζουμε πως την Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον δε φοράει μάσκα και ανακοίνωσε τους χώρους όπου θα συμβαίνει αυτό.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.

Που κυμαίνονται οι τιμές σε σούπερ μάρκετ – φαρμακεία
Όπως είναι λογικό, το κόστος για την αγορά των μασκών θα επιβαρύνει οικονομικά τους καταναλωτές και ειδικά τις πολυμελείς οικογένειες – αφού θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν υποχρεωτικά πλέον όλοι κατά τη παραμονή τους στους παραπάνω χώρους. Ερωτώμενος για το ποιες είναι οι τιμές που κυμαίνονται, ο κ. Πηλίδης αναφέρει ότι «όσον αφορά τις επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες από 100% βαμβάκι, διπλές, με εσωτερικό πολυεστέρα (3ply) θα κοστίζει ένα ευρώ η συσκευασία που περιέχει δύο». Σημείωσε δε, πως δεν επιλέγονται να πωλούνται μάσκες μια χρήσης στα σούπερ μάρκετ καθώς είναι οικονομικά ασύμφορες για τον καταναλωτή.
Την ίδια ώρα, ενθαρρυντική είναι η κατάσταση αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των μασκών και στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αφού όπως φαίνεται, τα όποια προβλήματα με τις μεγάλες ελλείψεις που υπήρξαν από το πρώτο κιόλας κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, έχουν ελαχιστοποιηθεί. Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αργύριος Αργυρόπουλος, αυτήν την στιγμή υπάρχει επάρκεια και εκτιμά πως δεν θα προκύψουν εκ νέου προβλήματα.
Ερωτώμενος για τις τιμές που κυμαίνονται οι μάσκες που πωλούνται στα φαρμακεία, ο κ. Αργυρόπουλος ξεκαθαρίζει πως αυτό εξαρτάται από την ποιότητα αλλά και την τιμή που τις προμηθεύεται ο κάθε φαρμακοποιός, ωστόσο, μια μέση τιμή για τις χειρουργικές μάσκες (μιας χρήσης) κυμαίνεται από 0,70Ε έως 1Ε περίπου. Επιπλέον, όσον αφορά τις μάσκες προστασίας οι οποίες είναι πολλαπλών χρήσεων, πωλούνται περίπου 5-7 ευρώ. Τέλος, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο κάθε μάσκας.
Πηγή: GRTimes.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΔΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.
    Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΑΝΦΟΡΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έκατσα να σου απαντήσω αλλά μετά λεω ρε με τον βλάκα αν τα βάλεις έχασες, ο βλάκας βλάκας παραμένει ( εξακριβωμένο) αρα ....κέρδισες!!!!!!!!!
      Υ.Γ άντε στην επόμενη πανδημία να μας αδειάζεται την γωνιά το είδος πρέπει να εξελιχθεί

      Διαγραφή
  2. Εφόσον ειναι υποχρεωτική και αν σεν φορας θα πληρώσεις πρόστιμο αλλά και θα μολυνεις ή θα μολυνθείς που είναι το κύριο ζήτημα γιατι δεν δινονται ΔΩΡΕΑΝ οπως εγινε στο Χονκ Κονκ και αλλες χώρες???? Γιατί εστω δεν κανουν διατιμηση ωστε να μην πουλανε κατι που κοστιζε 5 λεπτα 1.5 και 2 ευρω??? Γιατί μασκες που κοστιζαν 5 ευρώ τώρα τις πουλανε 20 ευρώ και δεν κανουν κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί η μίζα πάει σύννεφο.

      Διαγραφή
    2. Πείτε τα στον μπετόβλακα 4:39 που ανήκει στο εξελιγμένο είδος, το οποίο δεν αφήνουν κάποια συντηρητικά μυαλά σαν τα δικά σας, του 1:02 και πολλών άλλων, να προοδεύσει ακόμα περισσότερο.
      Δυστυχώς σε ένα λοβοτομημένο εγκέφαλο δεν υπάρχει η δυνατότητα ιατρικής αποκατάστασης. Η βλάβη είναι ανήκεστος.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς θα μας λείψει το είδος σας σε λίγο δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι γεμίσαμε βλάκες

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.