Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" για εξαιρετικά δύσκολες μέρες


Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει μέσα από την εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Παναγιώτης Σαραφούδης για την "επόμενη μέρα" σε καταστήματα και επιχειρήσεις, με αφορμή το άνοιγμά τους που ξεκινά σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαϊου (βιβλιοπωλεία, οπτικά, κομμωτήρια κ.λ.π.) και ολοκληρώνεται (εκτός των μεγάλων εμπορικών πολυκαταστημάτων) την Δευτέρα 11 Μαϊου.
Ο κ. Σαραφούδης, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, κάνει λόγο για μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά, με μεγάλη ταλαιπωρία και με πολύ μεγάλες δυσκολίες. Ξεκαθαρίζει ότι "υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη για την λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες και γενικότερα τους ελεύθερους επαγγελματίες", προσθέτοντας ότι "εάν δεν ληφθούν πραγματικά μέτρα δυστυχώς το επόμενο διάστημα και το μέλλον των εμπορικών καταστημάτων θα είναι κατααστροφικό. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ». 


Παράλληλα ο κ. Σαραφούδης υπογράμμισε ότι "είναι πολύ πιθανό να μπουν πολλά λουκέτα σε μαγαζιά και να γίνουν πάρα πολλές απολύσεις εργαζομένων εάν δεν ληφθούν άμεσα κάποια συγκεκριμένα μέτρα ουσιαστικής στήριξης και επιβίωσής μας, κάτι το οποίο επιβάλλεται να γίνει με οριζόντιο τρόπο για να διασωθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι". "Αν δεν ενισχυθούν ουσιαστικά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, όπως γίνεται σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας και πολλοί θα είναι αυτοί που δεν θα διατηρήσουν το προσωπικό τους».


Όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Σαραφούδης είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε και θα τα εφαρμόσουμε αν και με αυτόν τον τρόπο θα δυσκολευτεί πολύ η δουλειά μας και θα περιοριστεί κατά πολύ η αγοραστική κίνηση, αλλά πρέπει να γίνει» σημείωσε, καταλήγοντας:
"Σε κάθε περίπτωση, ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, καλώ όλους τους συναδέλφους μου να τηρήσουν πιστά τα μέτρα υγιεινής. Παράλλληλα όμως καλώ τους συμπολίτες μου καταναλωτές να ενισχύσουν από την Δευτέρα τις κατά τόπους τοπικές αγορές. Τους καλώ να ψωνίζουν από τα μαγαζιά του τόπου τους και να στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία. Να συμβάλλουμε όλοι στο δύσκολο στοίχημα της ανάκαμψης".
Δ. Μπ.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment