Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταμενίτης: Η εικόνα της αγοράς των αμνοεριφίων επιτάσσει την άμεση παρέμβαση μας για ενίσχυση των κτηνοτρόφων


Σε συνέχεια των παρεμβάσεων του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης απέστειλε σήμερα (22.04.2020) επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, αναφορικά με το θέμα της καταβολής ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους λόγω απώλειας εισοδήματος, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την εμφάνιση και εξάπλωση της νόσου COVID-19. 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης αναφέρει ότι η περίοδος του Πάσχα έδωσε μια καθαρή εικόνα του μεγέθους των απωλειών για τους κτηνοτρόφους, η οποία μας παρέχει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στους απαραίτητους υπολογισμούς και στην καταβολή των ενισχύσεων. Η φετινή ζήτηση στην αγορά των αμνοεριφίων και οι τιμές που δόθηκαν στους παραγωγούς από τους εμπόρους παρουσιάζουν τεράστιες αντεγκλήσεις σε σχέση με τα δεδομένα των προηγούμενων ετών.  Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «Η εικόνα της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα αποτυπώνεται σε χαμηλές τιμές πώλησης των αμνοεριφίων (μέση τιμή 3,80 ευρώ/κιλό) και μη σφαγή του συνόλου των ζώων, λόγω μειωμένης ζήτησης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη έλλειψη ρευστότητας λόγω του κορονοϊού, έχει φέρει σε δυσμενή θέση τους κτηνοτρόφους σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ζητά να εξεταστεί η καταβολή ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους λόγω απώλειας εισοδήματος το συντομότερο δυνατό, καθώς η αναμονή επιτείνει την αγωνία και τη μεγάλη ανησυχία των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του βουλευτή αναφορικά με το ζήτημα. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Αυτό πρέπει να είναι το έργο ενός Βουλευτή, να ακούει και να στηρίζει πάντα τους ανθρώπους που πλήττονται..Μπράβο Διονύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΗΦΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί 5,38 να τον τραβήξεις το αυτάκι, που εδώ και ένα μαζί με τους φαφλαταδες δημιούργησαν πανικό στην αγορά και παίχτηκαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα να τα πάρουν μπιρ παρά στα 4 ευρώ και να πωλούνται 8 τα αρνιά κα 9 τα κατσίκια την μεγάλη βδομάδα και να μην βρίσκουν τις τελευταίες μέρες και να γίνεται χαμός στην Βαρβάκειο Αγορά.Εσυ του λες μπράβο. Και τώρα στέλνει μια επιστολή ,δλδ χαιρετίσματα και ζητάει να ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ η καταβολή ενισχύσεων,όταν αυτό είναι δεδομένο. Πιο άσχετος πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΆΝΕ ,ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΖΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΣ ,ΔΗΜΙΟΡΓΗΣΑΝ ΦΌΒΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΗΝ ΜΕΊΝΟΥΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΆΤΗΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΚΛΗΣΑ ΜΕ 6ΕΥΡΩ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΑΓΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΘΌΛΟΥ ΑΡΝΙΑ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΑ ΠΡΗΡΟΣΕ ΑΚΡΗΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από αυτόν θα ακολουθήσει άλλος Νουδουλης για τους κτηνοτρόφους. Φτασανε να συναγωνίζονται χρησιμοποιώντας τον Μητροπολίτη.Την Μεγάλη Παρασκευή ο καρασμανης ευχήθηκε με φωτογραφίες του Δεσπότη Καλή Ανάσταση. Ανημερα του Πάσχα ο σταμενιτης με φωτογραφία του Δεσπότη Χριστός Ανέστη.Ο ανταγωνισμός όπως ήταν με το ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνεται χειρότερα.Και στα δυο κόμματα δεν υπάρχει σεβασμός,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε δεν Ελληνοποιήθηκαν φέτος τα ξένα και ξεπούλησαν οι κτηνοτρόφοι ευτυχώς και κάνετε πολιτική με επιδοτήσεις και αποζημιώσεις? Δεν πάτε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταμενιτη τα αρνιά σφαφτηκαν ολα και εσύ ακόμι συνεχίζης τις χαζομάρες τη μη σφαγή του συνόλου των ζώων , ενώ δεν υπάρχουν αρνιά, εκτός και αν ενοης τις προβατίνες. Αυτά ελεγες και πριν ένα μήνα και μας έκαψες,όπως και οι άλλοι.Και τώρα πάλι γραφής οτι νανε.Αφου δεν ξέρεις,μη μηλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.