Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιπλέον δράσεις πρόνοιας από το δήμο Παιονίας


Το ΝΠΔΔ του δήμου Παιονίας έχει από τις 11 Μαρτίου 2020 αναπροσαρμόσει πλήρως την λειτουργία του προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την ημέρα που ανεστάλη η λειτουργία των παιδικών σταθμών όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτούς (βρεφονηπιοκόμοι, υπάλληλοι καθαριότητος , μάγειρες και τραπεζοκόμοι) απασχολούνται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και στο ΚΕΦΟ. Η ενίσχυση των συγκεκριμένων δομών του δήμου με επιπλέον προσωπικό έδωσε την δυνατότητα για επιπλέον δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Ενισχύθηκε η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» , στελεχώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο στήριξης του δημότη που απαντά στον αρ. 2343 0 33153 καθημερινά από τις 08:00 έως και τις 20:00 και δόθηκε η δυνατότητα στο ΚΕΦΟ να αυξήσει την δραστηριότητα του.

Το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΕΦΟ) αύξησε εκτάκτως τα καθημερινά συσσίτια που διανέμει στα σπίτια των ωφελούμενων και επέκτεινε την λειτουργία του προγράμματος που ακολουθούσε κατά μία ημέρα. Ενώ διέθετε 785 μερίδες εβδομαδιαία σε πενθήμερη βάση, με τις προαναφερθείσες αλλαγές διαθέτει πλέον στους συμπολίτες μας 1.110 μερίδες φαγητού εβδομαδιαία , λειτουργώντας από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία είναι πρωτόγνωρες για όλους και η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις και ανάγκες που υπερβαίνουν πολλές φορές τις δυνατότητες που έχει σε υλικά , πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Στην προσπάθεια αυτή, βοηθά πολύ η διάθεση που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στις ευαίσθητες δομές του δήμου αλλά και η εθελοντική προσφορά των δημοτών που φανερώνεται καθημερινά με ποικίλους τρόπους και δράσεις.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

O πρόεδρος
Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.