Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοτικοί Σύμβουλοι Σκύδρας: "Ανάγκη για αμέριστη συμπαράσταση στο συσσίτιο της Ενορίας μας"


Οκτώ Δημοτικοί Σύμβουλοι Σκύδρας, με ανοικτή επιστολή τους, απευθύνουν έκκληση στους συνδημότες τους για συμπαράσταση στο συσσίτιο της Ενορίας του Αγίου Στεφάνου. "Στο Δήμο μας παρατηρείται επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, αλλά και μεγαλύτερη συσσώρευση των ατόμων που σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια από την Εκκλησία μας, με σκοπό να καλύψουν καθαρά βιοποριστικές τους ανάγκες", επισημαίνουν, ζητώντας "να καλυφθούν οικονομικά εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα του συσσιτίου της Ενορίας για όλη αυτήν την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε κι έως ότου απεμπλακούμε χρονικά από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, ως μία ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης".

Ολόκληρη η επιστολή των Δημοτικών Συμβούλων Σκύδρας έχει ως εξής:
"Το τελευταίο διάστημα η χώρα μας δοκιμάζεται λόγω μίας πρωτόγνωρης Παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει πολλά προβλήματα σε όλο τον κόσμο, όπως και στους Έλληνες πολίτες, πλήττοντάς τους σε πολλά επίπεδα. Απόρροια αυτής της δύσκολης κατάστασης φαίνεται να είναι εκτός των άλλων και η αύξηση του αριθμού των οικογενειών, των ανέργων ή των ηλικιωμένων που δεν μπορούν πλέον μόνοι τους να καλύψουν ούτε τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες, ώστε να επιβιώσουν λόγω μεγάλων οικονομικών δυσκολιών.
Συγκεκριμένα στο Δήμο μας, όπου εντοπίζονται αντίστοιχα προβλήματα, παρατηρείται επίσης επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, αλλά και μεγαλύτερη συσσώρευση των ατόμων που σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια από την Εκκλησία μας, με σκοπό να καλύψουν καθαρά βιοποριστικές τους ανάγκες. Η Εκκλησία του τόπου μας όλα αυτά τα χρόνια, έχει προσφέρει θεάρεστο κοινωνικό έργο και έχει στηρίξει πολλούς συνδημότες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Η αγάπη της ενορίας του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, των ιερέων μας και των εθελοντών που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους εκφράζεται ως μία πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θαλπωρής και αγάπης και στο σύνολό της αποτελεί ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Το έργο αυτό μάλιστα, επιτελείται αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Διενεργείται εθελοντικά και ιεραποστολικά με τη συνεισφορά των πιστών. Ειδικότερα, το έργο της δομής παροχής συσσιτίου θα ήταν δυσχερές δίχως την πολύτιμη συνδρομή όλων των εθελοντών και δωρητών που το υποστηρίζουν θερμά και συστηματικά, προσφέροντας με γενναιοδωρία, ευαισθησία και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία ωφελούνται οι συμπολίτες μας που στερούνται βασικών αγαθών και δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, ειδικά αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους μας περίοδο.
Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιερείς και οι εθελοντές που εργάζονται γι’ αυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτοί που βλέποντας συνδημότες μας να υποφέρουν, υπερβάλλουν εαυτόν ώστε να συμπληρωθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα. Ωστόσο, οι δυνατότητές τους έχουν περιοριστεί και το πρόβλημα εντείνεται.

Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμαστε όλοι να συνεισφέρουμε το μέγιστο δυνατό, έτσι ώστε να εξυγιανθεί το πρόβλημα. Αρχικά, εμείς ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας στεκόμαστε με ευαισθησία απέναντι σε αυτό και καταθέτουμε πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε -πέραν της οικονομικής συμμετοχής του Δήμου μας που εξασφαλίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση ως παροχή βοήθειας για το συσσίτιο και υπερψηφίσαμε- να καλυφθούν οικονομικά εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα του συσσιτίου της Ενορίας μας για όλη αυτήν την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε κι έως ότου απεμπλακούμε χρονικά από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, ως μία ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Επιπρόσθετα, κρίνεται αναγκαία τόσο η λειτουργική υποστήριξη της κουζίνας του συσσιτίου με οικοσυσκευές, που είτε παρουσιάζουν προβλήματα, είτε δεν υπάρχουν, όσο και η αναβάθμιση της σχετικής ηλεκτρολογικής σύνδεσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών που προκύπτουν.
Είναι αλήθεια πως όταν σε κρίσιμα ζητήματα είμαστε ενωμένοι και καταθέτουμε με αγάπη και σύμπνοια το μέγιστο δυνατό ο καθένας από την πλευρά του αλλά και όλοι μαζί σαν σύνολο, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά, όχι μόνο για τη λύση πρακτικών ζητημάτων, αλλά και για τη δημιουργία της ελπίδας στον κόσμο ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.
Ευχόμαστε το φως της Αναστάσεως να αποτελέσει το ελπιδοφόρο μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο!
Με σεβασμό στους Ιερείς εθελοντές και στους συνδημότες μας προσυπογράφουμε αλφαβητικά οι κάτωθι:

ΑΛΑΤΖΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΓΑΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ
ΣΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Εσεις οι οκτω πρεπει να πραξετε ανάλογα και να μην μεινετε στα δελτια και στην αυτοπροβολη σας οτι και καλα κατι κανετε. Προχωρηστε στις αναλογες ενεργειες αφου τον δρομο σας τον ανοιγει ο φιλος 2:28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο προτάσεις και αυτοπροβολή χορτάσαμε . βάλτε το χέρι στην τσέπη και αφήστε τα λόγια .με την τσέπη του άλλου κανω και εγώ τον μάγκα .απο ένα χιλιάρικο να βάλετε οι οκτώ είναι οκτώ χιλιάδες και μετα θα ακολουθήσουν και άλλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς οι εργολάβοι πως θα ζήσουμε ρε παιδιά αν τα λεφτά τα δώσετε στην εκκλησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή η πρόταση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Άραγε η δήμαρχος και οι σύμβουλοι της σκέφτονται να διαθέσουν τα χρήματα του δήμου σε κάτι καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάει ο κόσμος με τους ανύπαρκτους όλα για την προβολή όσο έχει βοηθήσει η Ιγνατιάδου κανένας άλλος δεν το έχει κάνει...αρκετά με τα φρου φρου κ αρώματα και όταν λέμε βοήθεια αυτοί που ξέρουν καταλαβαίνουν...ενώ αυτοί μόνο θεωρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω αντιπολίτευση οι άνθρωποι είναι άσχετοι και ανίδεοι και δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη ας ρωτήσουν τους ιερείς να τους πουν ποιος βοηθάει στην πράξη και ποιος στα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.