Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενώσεις Συντακτών για την πανδημία: Ζητούν από τις αρμόδιες αρχές καθημερινή ενημέρωση στους δημοσιογράφους της περιφέρειας


Να παρέχουν καθημερινά με θεσμικό και συντονισμένο τρόπο πληροφορίες στους δημοσιογράφους των περιοχών ευθύνης τους οι αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες και τα κατά τόπους Νοσοκομεία αναφοράς, ζητούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ). 
"Η πιστή τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας συνιστά το αποτελεσματικότερο μέτρο για να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης, που στην παρούσα κατάσταση έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες", επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι δημοσιογραφικές ενώσεις, οι οποίες παράλληλα "εκφράζουν την ανησυχία τους για το κεντρικό μοντέλο πληροφόρησης που επελέγη και επισημαίνουν την τεράστια σημασία που έχει η απρόσκοπτη αποκεντρωμένη λειτουργία των κρατικών φορέων που οφείλουν να παρέχουν διαρκή ενημέρωση στους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της πανδημίας".

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Ενώσεων Συντακτών έχει ως εξής:
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ), παρακολουθούν με προσοχή τον τρόπο με τον οποίο το κοινό ενημερώνεται γύρω από την κρίση με τον COVID-19. Πάγια θέση τους είναι ότι η πιστή τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας συνιστά το αποτελεσματικότερο μέτρο για να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης, που στην παρούσα κατάσταση έχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες. 
Στο ίδιο πλαίσιο, οι περιφερειακές Ενώσεις Συντακτών εκφράζουν την ανησυχία τους για το κεντρικό μοντέλο πληροφόρησης που επελέγη και επισημαίνουν την τεράστια σημασία που έχει η απρόσκοπτη αποκεντρωμένη λειτουργία των κρατικών φορέων που οφείλουν να παρέχουν διαρκή ενημέρωση στους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της πανδημίας. 
Αν οι αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες και τα κατά τόπους Νοσοκομεία αναφοράς παρέχουν καθημερινά με θεσμικό και συντονισμένο τρόπο πληροφορίες στους δημοσιογράφους των περιοχών ευθύνης τους, διασφαλίζονται τρεις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της Ενημέρωσης: 
• Περιορίζονται δραστικά οι πιθανότητες παραπληροφόρησης του κοινού.
• Διασφαλίζεται η ισοτιμία των πολιτών έναντι του δημοσίου αγαθού της Ενημέρωσης.
• Δεν ακυρώνεται ο ρόλος των περιφερειακών ΜΜΕ και δεν γιγαντώνονται υπαρκτές ανισότητες στο τοπίο της Ενημέρωσης. 
Οι Ενώσεις Συντακτών ζητούν από τις αρμόδιες κρατικές Αρχές να διασφαλίσουν όλες τις παραπάνω συνθήκες για να μπορούν οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας να ασκούν αποτελεσματικά το έργο τους και να ενημερώνουν έγκαιρα και αξιόπιστα τις τοπικές κοινωνίες.

Τα Διοικητικά ΣυμβούλιαShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΜΤΖΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΓΛΥΦΤΡΑΚΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΑΪΤ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΤΖΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ" ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΣΑΪΤ ΚΑΙ ΞΕΡΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ!!! ΕΛΕΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΥΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.