Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φιλοζωικό Σωματείο Πέλλας: Βοηθήστε μας να βρούμε αυτούς που δολοφονούν αδέσποτα (και όχι μόνο) ζώα


ΟΙ ΑΓ(Ρ)ΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ...

Παρά τις ημέρες της καραντίνας, αλλά και τις  Άγιες ημέρες του Πάσχα, κάποιοι εγκληματικά θρασύδειλοι συμπολίτες μας βρήκαν ευκαιρία να διαπράξουν επιδρομή δηλητηριάσεων σε αδέσποτα σκυλιά και γάτες. Φυσικά θύματα αυτής της παράνοιας υπήρξαν και δεσποζόμενα ζώα,  εφόσον στην διάρκεια της καθιερωμένης βόλτας με τα αφεντικά τους, εισέπνευσαν ή έφαγαν to φάρμακο. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε λογική (κάποιου γείτονα που τον ενοχλούν τα αδέσποτα της γειτονιάς του) και καταγράφηκε ως οργανωμένη προσπάθεια μείωσης των αδύναμων τετράποδων ειδικά τις ημέρες των αργιών. 
 Τα πρόσφατα περιστατικά με δηλητηριάσεις ζώων σε όλη την πόλη των Γιαννιτσών και σε άλλες περιοχές του δήμου Πέλλας, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ανθρώπων που έχουν πρόβλημα με την ίδια τη ζωή. Όσο κι αν δεν θέλεις έναν σκύλο, ή φοβάσαι τα ζώα, τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή την πράξη δολοφονίας και ειδικά με αυτό τον τρόπο. Δυστυχώς μετράμε πλέον δεκάδες θύματα, σκυλιά και γάτες. Τα περισσότερα από αυτά ήταν εμβολιασμένα και στειρωμένα μέσω  του δήμου, ζώα που με πολλή αγάπη φροντίζονταν από ανθρώπους που τώρα θρηνούν. Δεν ξέρουμε σε ποια ανθρώπινη λογική χωράει αυτή η αποτρόπαια πράξη. Από την σύλληψή της μέχρι και την εκτέλεσή της. 
Από ανθρώπους ανίκανους και αδύναμους  στην κοινωνία που ξεσπάνε μόνο εκεί που μπορούν, στον  πιο αδύναμο από αυτούς. Βρίσκουν ένα ζώο το οποίο πεινάει και εκμεταλλεύονται την ανάγκη του για τροφή για να το σκοτώσουν. Σήμερα θρηνούμε για τον θάνατο των ζώων που χάσαμε, αλλά  σίγουρα δεν θρηνούμε για ότι μπορέσαμε να κάνουμε γι αυτά.  Πήραν πολύ αγάπη από  τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν και έδωσαν άλλη τόση. Αγάπη που δεν μπορούν καν να φανταστούν οι δολοφόνοι τους. 
Το αξιοσημείωτο βέβαια της υπόθεσης είναι ο συντονισμός. Λες και όλοι οι δράστες από διαφορετικές περιοχές αποφασίζουν την ίδια μέρα να σκοτώσουν. Αυτός ο συντονισμός, αλλά και κάποιες μαρτυρίες κατοίκων που είδαν και έδωσαν στοιχεία, είναι που μας τράβηξε την προσοχή. Μένει να διερευνηθεί αν πρόκειται για σύμπτωση!!! 
Ενημερώνουμε πάντως ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν θα λυθεί σκοτώνοντας τα ήδη υπάρχοντα σας βεβαιώνουμε πως σε λίγο καιρό θα εμφανιστούν άλλα τόσα. 
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ξεκινάει από εμάς τους ίδιους  που εγκαταλείπουμε  τα δικά μας σκυλιά και τα αφήνουμε να πραγματοποιούν  ανεξέλεγκτες οικόσιτες γέννες. Αν δεν γίνουμε εμείς υπεύθυνοι  πολίτες, αν δεν στειρώσουμε, αν δεν καταγγείλουμε κακοποιήσεις, εγκαταλείψεις, φόλες θα περνάμε τα βράδια μας μαζεύοντας πτώματα. 
Όλο τον τελευταίο καιρό η χώρα μας αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος βιώνει 
έναν άνισο πόλεμο. Και δυστυχώς παρά τις ανθρώπινες τραγωδίες, κάποιοι που θέλουν να λέγονται άνθρωποι, φροντίζουν να βρίσκουν χρόνο για να δολοφονούν αδέσποτα (και όχι μόνο) ζώα. Για εμάς δεν υπάρχει άλλη λύση από την άρση της σιωπής σας.  Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να σας παρακαλέσουμε να δώσετε οποιαδήποτε πληροφορία, ακόμη και υποψία, στην αστυνομία. Αυτοί που δε δίστασαν να σπείρουν  τον θάνατο  δε θα διστάσουν να το ξανακάνουν. 
Βοηθήστε μας να τους βρούμε, τους αξίζει και πρέπει να τιμωρηθούν. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. και στην Εδεσσα καποιος σκατοψυχος δολοφονεί τα γατιά και τα σκυλιά, που κακο ψόφο ναχει. Πρεπει να βρεθουν τα καθαρματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτούς που τά παρατάνε τί γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απορία ομως: γιατί όταν ένα αδέσποτο δαγκώνει κάποιον, οι φιλόζωοι κάνουν μουγκα; Η θεωρία είναι καλή, όμως πραξεις χρειάζονται. Ριχνωντας τις ευθύνες σε αυτούς τους ανευθυνους που τα παρατάνε, δεν λύνεται το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βοηθηστε μας οι φιλοζωοι να μπορουμε να κυκλοφορουμε χωρις φοβο στην πολη μας!!! Τι ζηταμαι...τα αυτονοητα!! Οσο για τα σκυλια σας ...μαζεψτετα!!!Σκατοψυχους να πεις αυτους πιυ δεν σεβονταιτους ανθρωπους!!! Φτζνει πια πηρατε το λαβαρο του ζωοφιλου και πατε να μαντροσετε τους σνθρωπους!! Ντροπη σε εσας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προστατεύστε τα αδέσποτα και μη ψάχνετε ρουφιάνους περνετε χορηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξερουν απο ρουφιανια και νομιζουν ολοι ειναι σαν τα μουτρα τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τα κρατάτε στα σπίτια σας. Για το παιδί από Γιαννιτσά που το δάγκωσε σκύλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.