Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Covid-19: Τι συμβαίνει με τους ασθενείς που αρρωσταίνουν για δεύτερη φορά


Ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί για δεύτερη φορά θετικοί στον νέο κορονοϊό μετά την ανάρρωσή τους από την πρώτη περίοδο της ασθένειας φάνηκε πως είχαν πολύ πιο ασθενή μεταδοτικότητα της νόσου τη δεύτερη φορά, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές στη Νότιο Κορέα.

Καθώς τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων πραμένουν σε καθοδική τάση, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC) αρχισε να ερευνά όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που διαγνώσθηκαν για δεύτερη φορά θετικοί στον κορονοϊό μετά την ανάρρωσή τους. Περισσότερες από 180 τέτοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στη Νότια Κορέα, όμως κανένας από τους ασθενείς για δεύτερη φορά δεν βρέθηκε να έχει μεταδώσει τον ιό σε κάποιον άλλον.

Οι ιατρικές αρχές στη Νότια Κορέα διεξάγουν αρχικά δοκιμές αλυσσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) στα ύποπτα κρούσματα, όμως για τα περιστατικά που θεωρούνται ότι έχουν παρουσιάσει νέα υποτροπή μετά την ανάρρωσή τους από COVID-19, το KCDC λαμβάνει καλλιέργειες του ιού-- μια διαδικασία που απαιτεί ένα χρονικό διάστημα πάνω από δύο εβδομάδες για να ληφθούν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής, οι δοκιμές καλλιέργειας του ιού βρίσκονται σε εξέλιξη για 39 τέτοια κρούσματα, όμως οι έξι που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ήσαν αρνητικές.

«Αυτό σημαίνει πως ο ιός στις περιπτώσεις υποτροπής δεν έχει καθόλου μεταδοτικότητα», δήλωσε ο διευθυντής του KCDC, Τζονγκ Έουν -Κιονγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τζόνγκ απέρριψε την ιδέα να αντικατασθεί η διάγνωση με PCR από τον έλεγχο με καλλιέργεια ώστε να αποδειχθεί εάν ένας ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως, αιτιολογώντας την λόγω του χρόνου και των πόρων που απαιτούνται για τη διαδικασία τούτη.

Το KCDC τόνισε πως εξακολουθεί να μελετά γιατί ορισμένοι ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον ιό μετά την ανάρρωσή τους. Μεταξύ των ερμηνειών που δίνουν οι ειδικοί περιλαμβάνονται η πιθανότητα μίας νέας προσβολής, ή υποτροπής του ασθενούς, είτε αστοχία στη διαγνωστική εξέταση, ενώ ο ίδιος ο Τζόνγκ πιθανολόγησε πως μάλλον σημαίνει ότι ο ιός «επανενεργοποιήθηκε» και όχι ότι οι ασθενείς ξαναπροσβλήθηκαν από αυτόν.

Το KCDC ανακοίνωσε σήμερα άλλα 11 κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 10.694. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρούσματων κυμαίνεται κατά προσέγγιση στα 10 κατά το τελευταίο πενθήμερο. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 238.

Παρόλο που αντιμετώπισε το πρώτο μεγάλο κύμα της έξαρσης του κορονοϊού εκτός Κίνας, η Νότια Κορέα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να το θέσει υπό έλεγχο, χάρις στη διενέργεια μαζικών ελέγχων κι εντατικού εντοπισμού των επαφών των κρουσμάτων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τους γουστάρει ο ιός. Να μη ξεχνιόμαστε λέει θα ξανάρθω! Δε θα κάνεις διακοπουλες, θα ξανάρθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.