Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για σταδιακή επάνοδο στα θρανία


Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει σταδιακά μόνο για τα καταστήματα αλλά και για τις σχολικές μονάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να έχει καταρτιστεί το πλήρες σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας και την ειδική ομάδα των επιστημόνων για την επαναφορά των μαθητών στα θρανία, το οποίο θα δίνει προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.
Η σταδιακή επιστροφή των μαθητών, ανάλογα πάντα με την εξέλιξη της πανδημίας, αναμένεται να ξεκινήσει σιγά σιγά μετά τις 10 Μαϊού με προσεχτικά βήματα και με τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην υπάρξει ένα καινούργιο κύμα διασποράς του ιού.
Αν και η υπουργός Παιδείας δεν έχει ανοίξει τα «χαρτιά» της για το πως και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, λέγοντας διαρκώς ότι περιμένει το… σήμα των ειδικών, ωστόσο το σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά στα θρανία υπάρχει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, και λίγες ημέρες αργότερα – θα επιχειρηθεί να μπουν στις σχολικές αίθουσες και μαθητές άλλων τάξεων.
Η ηγεσία του υπουργείου έχει ξεκαθαρίσει ότι η σχολική χρονιά και οι πανελλαδικές δεν πρόκειται να χαθούν.
Αν ανοίξουν – όπως όλα δείχνουν – τα σχολεία μετά το Πάσχα το υπουργείο θα αναπληρώσει το χαμένο έδαφος, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους, ενδεχομένως και μία αλλαγή στη διάρκεια της σχολικής ώρας από 45 σε 35 λεπτά.

Πότε θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές

Μέχρι πριν λίγο καιρό, υπήρξαν δύο σενάρια για το χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών, οι οποίες κάθε χρόνο ξεκινούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Το πρώτο ήταν να ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο.
Το υπουργείο Παιδείας θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει το σενάριο του Σεπτεμβρίου καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τους υποψηφίους καθώς μετά από μία μακρά περίοδο… εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας, θα έπρεπε να προετοιμάζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για τις πανελλαδικές.
Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος το πρώτο σενάριο καθώς όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά.
Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, είναι να δουν οι επιστήμονες πότε θα είναι έτοιμοι να εισηγηθούν προς το υπουργείο Παιδείας το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων.
Πάντως για την επαναφορά των μαθητών στις σχολικές αίθουσες υπάρχουν σκέψεις  να υπάρχει μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για διασπορά του ιού.
Μένει να δούμε πως θα εφαρμοστεί στην πράξη ένα τέτοιο μέτρο, καθώς πρόκειται για ορισμένα τουλάχιστον σχολεία για ένα δύσκολο εγχείρημα.

Πηγή: tovima.gr


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

28 comments:

  1. Το ενδεχομενο για πανελληνιες τον Σεπτεμβριο ας μην ξεχναμε οτι εχει και την οικονομικη του πλευρα με τα φροντηστηρια, μιας που τα παιδια μαθαινουν εκει και οχι στο σχολειο αφου οι εκπαιδευτικοι μας πετανε αετο και παιρνουν το μισθο τους. Ενα κοστος δυσβάσταχτο ειδικα αυτη την εποχη μετα τα λουκετα και την ανεργεια που θα επακολουθησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αετό πετάει το μυαλό σου, εαν έχεις μυαλό! Σε όλες τις Δυτικές χώρες τα αντιστοιχα Υπουρ.Παιδείας εδω και δεκαετίες έχουν ετοιμάσει υποδομές με εξοπλισμό τους μαθητές Λάπτοτ,τεχνικη υποστηριξη για τηλε-μαθήματα ! εσυ τι απαιτήσεις είχες όλα αυτά τα χρόνια από την πολιτεία σου; Εξετάσεις Πανεθνικοιύ τύπου ( πανελληνίων) καμμια χωρα δεν έχει, που να επιστρατεύει ολοκληρο μηχανισμό για το αιάβλητο και την εγκυροτητα τους, που σημαινει ότι ειμαστε αναξιόπιστος λαός, μονάδα του οποίου είσαι κι εσύ!

      Διαγραφή
    2. Τελικά δεν κατάλαβα εάν κατάλαβες τον παραπάνω γονιό. Τί το διαφορετικό λέει κι εσύ αμέσως ξεσπαθωσες;;;; Όλα είναι μια αλυσίδα. Εσύ που λες ότι λες νομίζεις ότι είσαι ένας κρίκος από μόνος σου;;; Μέλος της αλυσίδας είσαι. Εν ολίγοις...τζάμπα μάγκας. Για αυτό κάθησε κι εσύ στα αυγά σου και κλωσατα.

      Διαγραφή
    3. Αυτός ο Γιώργος από γιαννιτσα δλδ εντελώς όμως πετάει αετό εδώ και πολύ καιρό πάντα ξεσπαθωνει με τα πάντα για την αντίδραση απλά χωρίς λόγο και αιτία. Απίστευτο!!!!!

      Διαγραφή
  2. Αετό πετάνε πολύ σωστά και μετά το σχολείο ιδιαίτερα στο σπίτι. Αλλά δεν φτενε αυτοί απουσιάζει το κράτος. Ας πάρει εντολή η αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα να πάρουν από πισω τα παιδιά που μπενουν στο σπίτι τους.... Παραπαιδια και όλα μαύρα. Τρίτη λυκείου ένας γονιός δίνει το μήνα περίπου 700 ευρώ γιατί τα δίνει επειδή του περισσεύουν. Όχι βέβαια λόγω συστήματος και εκπαίδευσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ο κάθε γονιός θέλει το παιδί του (τσιμεντόλιθος) να γίνει γιατρός ,μηχανικός του πολυτεχνίου ,αξιωματικός ,δικηγόρος κλπ.πληρώνει αδρά για να ζήσει το όνειρο του.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα σου πρότεινα μη τα στέλνεις τα παιδιά σου στο Δημοσιο Σχολείο ! κράτα τα σπίτι να τα διδάξεις εσύ ! Εξάλλου έχει τόσα βιβλία ο Βελόπουλος, ο Αδωνις , ο Λιακόπουλος ! κανε τα σαν τα μούτρα σου!

      Διαγραφή
    4. Γιώργο από τα Γιαννιτσά βγάζεις μια κακία σε όλους και όλα ,κοίτα να τοξεπεράσεις γιατί θα έχεις πρόβλημα, αν δεν εχεις βρες μια γυναίκα αν έχεις πες την να σε βαράει λιγότερο

      Διαγραφή
    5. Απλώς τον χώρισε...

      Διαγραφή
    6. γιατί δεν .....μπορούσε!

      Διαγραφή
    7. Ειμαι η γυναικα του Γιωργου απο τα Γιαννιτσα και σας διαβεβαιώ οτι ο Γιωργος μου ειναι πολυ καλος μ@λ@κ@ς ε συγνωμη ανθρωπος ηθελα να πω.....
      Γιωργο εισαι του γιατρου να το κοιταξεις. Μαλλον η πολυ η καραντινα σου την βαρεσε.....

      Διαγραφή
    8. Μόνο η καραντίνα το τηγάνι στο κεφάλι πρωί μεσημέρι βράδυ...κρίμα είναι άλλαξε σκεύος πάρε κάτι πιο ελαφρό

      Διαγραφή
  3. Αντε με τα φροντιστήρια μπούρδες οι γονείς φταίνε που τα στέλνουν ακόμη και από το δημοτικό και το κράτος που βολεύεται με αυτή τη κατάσταση γιατί εισπράττει φόρους παραπαιδια φουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή διδάσκω στην γ λυκείου και χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω χρονιάρες μέρες τους αγαπητούς γονείς,αυτοί που συνήθως πετάν αετό στο σχολείο είναι οι μαθητές δηλαδή τα παιδιά τους.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι τα έχουν μάθει τόσο καλά στα φροντιστήρια με αποτέλεσμα να απαξιώνουν την προσπάθεια οποιουδήποτε στο δημόσιο σχολείο.Άλλωστε είναι πολύ βολικό για τους περισσότερους γονείς να ακούν ότι τα παιδιά τους πάνε πολύ καλά στα φροντιστήρια αφού σχεδόν όλοι γράφουν 19 και 20 ,και όταν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και προσγειωθούν στην πραγματικότητα τότε θα τους φταίει ο καθηγητής του σχολείου.
    Υ.Γ Προφανώς και υπάρχουν γονείς που εμπιστεύονται και το δημόσιο σχολείο και αυτό το εισπράττουμε από την συμπεριφορά και την συνεργασία των παιδιών τους.
    Καλή Ανάσταση σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε -η εκπαιδευτικε. Σαφως και στα δημοσια σχολεια υπαρχουν καθηγητες -τριες αστερια που πετανε και η ανταμοιβη τους θα ειναι η επαφη και σιγουρα ο σεβασμος απο τα παιδια. Οπως επισης υπαρχουν και παιδια που δημιουργουν προβληματα. Ομως εδω μιλαμε για το συνολο των εκπαιδευτικων και οχι για τις εξαιρεσεις που πιθανοτατα να ανηκετε εσεις. Αλλωστε εσεις οι ιδιοι εχετε απαξιωσει τον ρολο σας με τον τροπο που λειτουργείτε. Αλλα με ολον τον σεβασμο επιτρεψτε και σε μας τους γονεις να εχουμε κι εμεις την αποψη μας για τα σχολεια και για τον τροπο λειτουργιας τους. Μην ξεχνατε οτι αυτον τον τροπο λειτουργιας τον μαθαινουμε σιγα σιγα απο το Δημοτικο.

      Διαγραφή
    2. Με την εγγραφή ενός μαθητή στο δημοτικό είναι βέβαιο ότι θα αποφοιτήσει και από το Λύκειο, να μην πω ότι θα γίνει φοιτητής.
      όσοι διάθεση να έχει ένας καθηγητής στο δημόσιο λύκειο, δεν μπορεί να αποδώσει όταν μέσα στην αίθουσα υπάρχουν μαθητές ακόμα και 10 διαφορετικών επιπέδων και δεν μιλάμε για τους άτακτους που συστηματικά δημιουργού προβλήματα.
      Στο φροντιστήριο όπου οι μαθητές είναι μετρημένοι και του ιδίου επιπέδου, είναι δεδομένο ότι οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός μπορεί αν λειτουργήσει και να αποδώσει καλύτερα

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κ. Καθηγητά συμφώνω εν μέρη μαζί σας αλλά θέλω να μου απαντησεις για τα φροντιστήρια που κάνουν οι συνάδελφοι σας μετά το σχολείο και μάλιστα πολλές φορές μαθητές τους.. Θέλουν διώξιμο από την δημόσια εκπαίδευση ναι η όχι

      Διαγραφή
    4. Καταρχήν εκπαιδευτικοι έπρεπε να ντρέπεστε που τους τελευταίους 3 μήνες στην τρίτη λυκείου τα παιδιά είναι ελάχιστα και εσείς τέλος του μήνα πάτε και πληρώνεστε να μην αναφερθώ για τους 2.5 μήνες το καλοκαίρι που δεν κάνετε τίποτα και πάλι πληρώνεστε ούτε για τις δεκαπενθημερες διακοπές των γιορτών Χριστούγεννα και Πάσχα. Έχετε δει άλλους δημόσιους υπαλλήλους να δουλεύουν 120 μέρες το χρόνο και να πληρώνονται για 365 ?????????? Και το δουλεύουν είναι τρόπος του λέγειν. Μονίμως αιτήματα αιτήματα και πάλι αιτήματα. Το ότι σπουδάζει κάποιος δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να δουλεύει ελάχιστα και να πληρώνεται όσο ένας που όλη μέρα 15 ώρες κάνει απίστευτα βαριές δουλειές. Άιντε γιατί το παρακάνατε χρονιά τώρα άιντε καθίστε στην ζεστουλασας στις 4 με 5 ώρες πραγματικής δουλειάς και μην μιλάτε. Άντε πια όλος ο κόσμος σας βαρέθηκε.

      Διαγραφή
    5. Κε -α καθηγητα γι αυτο πληρωνεστε και μαλιστα αδρα (δεν αναφέρομαι σε σας προσωπικα γενικα μιλαω). Για να κανετε σωστα την δουλεια σας και να μην χρειαζετε να συμπληρωθει η ανεπαρκεια η δικη σας απο αλλη πηγη. Ενας εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα πληρωνετε (καμια σχεση με τα λεφτα που παιρνεται εσεις) για να αποδιδει τα μεγιστα και κρινετε απο το αποτελεσμα της δουλειας του. Εσεις πειτε μου πως αξιολογειστε για την δουλεια που προσφερετε οταν ειστε κατω απο την σκεπη της μονιμοτητας και των συνδυκαλιστικων δικαιωματων και προνομιων. Θυμηθείτε ποσες φορες εσεις ο μονιμος εχετε απογοητευτει και εξοργιστει απο την ολιγωρια και ανεπαρκεια υπαλληλων σε μια αλλη υπηρεσια που λειτουργει με το καθεστως της μονιμοτητας και της μη αξιολογησης, κοινώς μιας δημοσια υπηρεσιας. Ειτε θελετε να το παραδεχτείτε ειτε οχι δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Σας ευχαριστω.

      Διαγραφή
  5. Να μην μιλήσω για τα φροντιστήρια που κάνετε στους μαθητές σας εκπαιδευτικοί με τιμές που ξεκινάνε απο30 € έως και 60€ μαύρα αφορολόγητα τσέπατα διπλοθεσητες απίστευτοι. Και μπορείτε και απαντάτε στους γονείς που κυριολεκτικά ξερενουν το εκατό τους για να πουλάτε και ιδεολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς κακοπροαίρετους δουλευταράδες
    Είτε δύο είτε εικοσιδύο μαθητές στην τάξη ο καθηγητής θα κάνει το μάθημά του(το ωράριο του ).
    Πρόταση για γ λυκείου.Καμιά αδικαιολόγητη απουσία και μόνο με χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο.
    Για να δουλεύουν επιτέλους και οι τεμπέληδες καθηγητάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν προτείνεις βρε ΖΗΛΙΑΡΗ να κλείσουν τα δημόσια σχολεία , πες το ξεκάθαρα , θα είμαι μαζί σου .
      Μια επισήμανση !!! Γνωρίζει κάποιος από τους παραπάνω( ΞΕΡΟΛΕΣ) αν στα ιδιωτικά σχολεία οι μαθητές κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στην Β και Γ Λυκείου!!! Ισως τότε αρχίσετε να καταλαβαίνετε το πρόβλημα της Εκπαίδευσης της Ελλάδας (όχι Παιδείας)

      Διαγραφή
    2. Αφού δεν καταλαβαίνεις το πνεύμα των σχολίων τι κάθεσαι και σχολιάζεις;

      Διαγραφή
  7. Παρα πολυ λιγοτεροι. Στο λεω υπευθυνα. Κι αν θελεις ψαξτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ.ΚΑΚΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ.ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πληρώνονται καλύτερα από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. (Τα περί καλοκαιριού και διακοπών τα ξεπερνάω. Ξέρετε εσείς οι υπόλοιποι του ευρύτερου δημόσιου).

    Το γιατί, σκεφτείτε το. Με ηρεμία και αντικειμενικότητα.

    Υ.Γ. δεν είμαι εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.