Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση μέχρι τις 16 Μαΐου των όσων ισχύουν για τις λειτουργίες στις εκκλησίες


Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα με ισχύ μέχρι και τις 16 Μαΐου 2020 παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κ.λπ. με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μέσω άτυπης ενημέρωσης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με την ΚΥΑ ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Ντροπη-ντροπη -ντροπη......
    Η εκκλησια μας φταει!!!!
    θα γινει μπουκα μεσα στης εκκλησιες θα γεμισουν ασφηκτικα και θα μεταδοθη
    Η ααθενεια....
    Βρε ντροπη για ακομη μια φορα...
    Στης εκκλησιες μας τωρα με αυτον τον φοβο που εχουν σπειρη τα καναλια το πολυ πολυ 30-με 50 ατομα θα εχει..
    Και θα εχει τον κορονοειο????
    Ντροπη -ντροπη - ντροπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωωωω κρίμα!!! λιγότερα έσοδα ακόμη στο χρυσωρυχείο.
    Η εκκλησία έχει τόση περιουσία που θα μπορούσε να σώσει και να σώσει, ένα κράτος ολόκληρο μαζί με τους πολίτες του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά φίλε όλη την Ελλάδα όπως στην ελληνική επανάσταση που χάρισαν στον αγώνα ακόμα και τα καντήλια αλλά τότε είχαμε παπάδες Όχι πρωτόκολλα και of shore.ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΤΡΟΠΗ.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς!!!
      Αλλά αυτοί όχι μόνο δε σώζουν αλλά αρμεγουν κι από το κράτος.

      Διαγραφή
    3. Γι αυτό δεν πρόκειται να ανάψω ούτε ένα κερί του ενός λεπτού, ακόμη κι αν μπω μέσα σε εκκλησία. Τα δίνω σε έναν ζητιάνο 100 φορές πάρα σ αυτούς.

      Διαγραφή
  3. Ειμαι πολυ θρησκος και πιστος ανθρωπος. Αλλα δυστυχως η εκκλησια και οι παπαδες (ανεξαρτητου βαθμου) εχουν ξεφυγει εντελως απο το πραγματικο νοημα της πιστης. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ κυκλοφορουσε ρακενδυτος και ξηπολιτος και απλωνε το χερι βοηθειας παντου. Και τωρα βλεπεις σε τι χλιδη ειναι οι παπαδες και οι εκκλησιες. Στα χρονια του Βυζαντιου η εκκλησια εδινε τα χρυσα σκευη και την περιουσια της για να προστατεψει τα τειχη της Πολης. Και τωρα κανουν αμαν για τα δικαιωματα τους, τα συμφεροντα τους και την κλικα τους. Η ντροπη φιλε 7:45 π.μ. ειναι αυτη η κοσμικοτητα που εχει περιελθει η εκκλησια μας. Καμια σχεση με αυτα που διδαξε και επρατε ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Χωρις βεβαια να σημαινει οτι δεν υπαρχουν οι εξαιρεσεις, αλλα δυστυχως ο κανονας ειναι αυτος που δινει το στγμα σε καθε τι. Η εκκλησια τωρα ειναι που πρεπει να σταθει, οσο ποτε αλλωτε, διπλα στο κρατος και να βοηθησει τον κοσμο, μιας που θα εχει πλεον σοβαρο προβλημα μολις περασει ολο αυτο. Και αυτο πρεπει να το πραξει αμεσα, γιατι η επομενη μερα θα ειναι πολυ δυσκολη και ο κοσμος θα εχει αναγκη απο βοηθεια, κυριως υλικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακου Αδελφε μου 2.16..
    Ειμαι ο 7.45 που σχολιασα πιο πανω.
    Τους εμπεξανε στην ιερα συνοδο με γνωμονα και πιεση σε σχεση με την υγεια..και την πατησανε την ναρκα..
    Και εγω ειμαι πολυ σκανδαλισμενος αλλλα το ποταμι δεν γυρναει πισω μας την κανανε την ζημια....της κλεισανε της εκκλησιες μας ..ποναει θελω να ξερεις πολυ μα πολυ..
    Αλλα θελω να ξερεις οτι εχει ο θεος..
    Και θελω να ξερεις οτι στ τελος ο χριστος θα νικησει...οτι και να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι κεφαλές της εκκλησίας δεν μπορούν να αντιληφθούν τις νάρκες ή τις μπανανόφλουδες, δεν είναι άξιες να ηγούνται, εκτός αν κάτι άλλο τρέχει......
      Όσο αφορά αυτό το:
      Αλλα θελω να ξερεις οτι εχει ο θεος..
      Αν έλεγαν τα ίδια και οι πρόγονοι μας και περίμεναν όλα από το Θεό, φοβάμαι ότι ακόμα σκλάβοι θα ήμασταν.
      Είδες τι ωραία γιόρτασαν την Πρωτομαγιά οι αριστεροί μπροστά στα μούτρα των βουλευτάδων και στο ναό της Δημοκρατίας χωρίς να κουνηθεί φύλλο;
      Την εκκλησία, οι μάρτυρες την κράτησαν στις δύσκολες στιγμές και όχι οι τηλεδιακέψεις των δεσποτάδων.

      Διαγραφή
    2. Κάτι άλλο τρέχει και θα το δούμε οσονούπω, ο Θεός έχει, εμείς δεν έχουμε και σε λίγο η πείνα θα χτυπήσει τους πάντες, εκεί θέλουμε να δούμε την εκκλησία και τον ρόλο που ΘΑ έπρεπε να έχει. Για τους ΚΚΕεδες λες που κρατάνε τον ώμο της δεξιάς χρόνια τώρα και κάνουν gest εμφανίσεις προεκλογικά όλο κι όλο και στη βουλή σε όλα παρών.
      Για κλωτσιές είναι.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.