Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με καθυστέρηση 2 μηνών τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις


 Με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών αναμένεται να επιστραφούν οι αναδρομικές μειώσεις - από την 1η Οκτωβρίου του 2019 – σε χιλιάδες δικαιούχους συνταξιούχους, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Πρόκειται για αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις περίπου 250.000 συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν υποστεί μειώσεις από τον νόμο Κατρούγκαλο.

Ο λόγος της καθυστέρησης, όπως εξήγησε το κυβερνητικό στέλεχος, οφείλεται στο μειωμένο προσωπικό του ΕΦΚΑ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων, διευκρίνισε ότι «ο e-ΕΦΚΑ έχει αποφασίσει να κάνει πολιτική δίκη για να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος».

Στο πλαίσιο αυτό, παρέπεμψε στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, καθώς παραμένει άγνωστο αν η συγκεκριμένη απόφαση θα «καλύπτει» όλους ανεξαιρέτως ή μόνο όσους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ψηφιακά το 40% των συντάξεων

Ειδική μνεία έκανε και στην έκδοση της ψηφιακής σύνταξης, η οποία από τον Ιούνιο θα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα.

«Από τον Ιούνιο, το 40% των νέων και των εκκρεμών συντάξεων, θα εκδίδονται ψηφιακά και οι δικαιούχοι θα παίρνουν την σύνταξη τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Ταυτόχρονο, όπως προανήγγειλε, από τον τρέχοντα μήνα όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το εφάπαξ παράλληλα με τη σύνταξη που δικαιούνται – και «όχι μετά από δύο ή τρία χρόνια».

Πηγή: naftemporiki

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Exi.na.perimenite.poli.akoma.jati.
    Sas.dulevun.poli.xrima.den.iparxi.to.fagane.ta.lamoja.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντεν καταλαβαίνω τι γκραφεις. Γράψε ελληνικά γιατί τα greeklish είναι μια σαχλαμάρα που πέρασε από τη μόδα.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.