Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταβάλλονται αποζημιώσεις 9,6 εκατ. ευρώ στην Πέλλα από τον ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 34,8 εκατ. ευρώ θα πληρώσει την Παρασκευή 22 Μαΐου ο ΕΛΓΑ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Λυκουρέντζος θα καταβληθούν «αποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ στους αγρότες που αφορούν καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο».Η πληρωμή αφορά τις ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους, ασφαλισμένους στον οργανισμό.
«Ο ΕΛΓΑ συνεχίζει με αξιοπιστία και συνέπεια να στηρίζει τον ασφαλιζόμενο αγρότη, κοινοποιώντας εντός του Μαΐου πάνω από το 90% των πινάκων ζημιάς του 2019 και του πρώτου τριμήνου του 2020» δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος και σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι το 2019 σημειώθηκαν έντονα και εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, που έπληξαν μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, ο οργανισμός κατανοώντας τις δυσκολίες και με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος των Ελλήνων αγροτών, αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και να σταθεί στο πλευρό του Έλληνα γεωργού και κτηνοτρόφου». 

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα κατευθυνθεί στο νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 9.679.476,82 ευρώ, ακολουθεί ο νομός Χαλκιδικής με 9.124.125,87 ευρώ και ο νομός Ημαθίας με 7.356.265,54 ευρώ.

 Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.