Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

΄Ωρα αποφάσεων για τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσ/νίκης-ΠΕ Πέλλας μέσω Γιαννιτσών


Στις αρχές Απριλίου 2020 το υπουργείο μεταφορών προχώρησε στη συγκρότηση τριμελούς συντονιστικής επιτροπής  και κοινής ομάδας εργασίας με σκοπό τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τα σιδηροδρομικά έργα της επόμενης δεκαετίας, καθώς και την οργανωτική αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ μέσα από την εκπόνηση έγκαιρου Σχεδίου Δράσης που θα ολοκληρωθεί σε τρείς φάσεις.

Μέχρι το τέλος Μαΐου 2020, ( 1η φάση ) στόχο αποτελεί η διαμόρφωση της λίστας  των έργων που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030, με αναφορά στις πηγές χρηματοδότησης, το χρονοδιάγραμμα τους και σχέδιο διαχείρισης κινδύνων που ενδέχεται να εμφανιστούν στο στάδιο της υλοποίησης.
Η σπουδαιότητα της ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ με τα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη και το χαμηλό κόστος κατασκευής έχει αναδειχθεί σε βάθος χρόνου 15ετίας από μια σειρά δράσεων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ, συσκέψεων και μελετών του ΟΣΕ αλλά και δεσμεύσεων υλοποίησής τόσο από υπουργικά όσο και πρωθυπουργικά χείλη (Παπανδρέου-Τσίπρας). 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήρθε στη δημοσιότητα  το ζήτημα της αναβάθμισης του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης –Έδεσσας με ανακοινώσεις δημοσιεύματα και σύσκεψη  στις 25 Οκτωβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Πέλλας Δάνη Τζαμτζή.
Χωρίς σε καμιά περίπτωση να υποτιμούμε τη μεγάλη σημασία του εκσυγχρονισμού κα του οδικού δικτύου θα πρέπει να επισημάνουμε πως στο χρονικό διάστημα από  τη σύσκεψη  της  25ης Οκτωβρίου μέχρι σήμερα το ζήτημα της ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ αγνοήθηκε και απαξιώθηκε πλήρως τόσο από απο τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τοπικούς φορείς όσο κοινοβουλευτικούς (πλην εξαιρέσεων).
Η ξεχωριστή σύσκεψη για το σιδηροδρομικό δίκτυο, που είχε δεσμευθεί  στις 25 Οκτωβρίου πως θα γίνει άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής δεν έγινε ποτέ ενώ αντίστοιχη αδιαφορία επέδειξε και ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας.
Οι ευθύνες μη υλοποίησης της παραπάνω σιδηροδρομικής  σύνδεσης βαρύνουν επιμεριστικά όλους τους παραπάνω.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και την ύστατη στιγμή λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας θα αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία από αυτούς που έχουν την υποχρέωση να το κάνουν ώστε  η ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣΥΝΔΕΣΗ  Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ να ενταχθεί στη λίστα των σιδηροδρομικών έργων που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030 .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Αλήθεια πόση υποκρισία από τους εκπροσώπους του Νομού; Θυμάμαι στις εκλογές με όποιον υποψήφιο το συζητούσα, ήταν απόλυτα σύμφωνος με το έργο. Το κακό είναι πως δεν μπορούν ούτε να καταλάβουν πόσο σπουδαίο έργο θα ήταν για την πόλη. Λοιπόν η πρόκληση για όλους αυτούς είναι μπροστά, ας κοιτάξουν να συνδέσουν το όνομα τους με μια σπουδαία κίνηση. Ίδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υποκρισία δεν είναι μόνο ότι δε γίνεται αναφορά στο έργο από κανέναν βουλευτή της κυβέρνησης.Υποκρισια είναι γιατί αν και δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ,οι του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκαν με το έργο και επειδή αυτοί το προχωρούσαν κάπως,οι τις νδ το απαξιώνουν εντελώς.Ενα έργο που έπρεπε να υπάρχει εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον...
      Είναι απαράδεκτο η πιο κοντινή σε απόσταση μαζί με την Αλεξάνδρεια περιφερειακή πόλη της Θεσσαλονίκης,να μην έχει σιδηροδρομική σύνδεση,όντας μάλιστα και απολύτως πεδινή...

      Διαγραφή
  2. Ωρα να συνέλθετε και να καταλαβετε ότι κυνηγάτε χίμαιρες. Σας το είπε και ο Σπιρτσης όταν ήρθε στο νομό ,όταν είπε το περιβόητο 60 χρόνια έκανε ο Τρικούπης να δει το όνειρο του για το σιδηρόδρομο να πραγματοποιηθεί,όταν πάγωσε η αίθουσα και κατάλαβε την γκάφα του ,το διόρθωσε ,με το πλάκα κάνω.Απο εκείνη την μέρα κουβέντα ο Σπιρτσης για το τραίνο της καρατζοβας. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για τον δρόμο και σεις ψάχνετε ψείρες στα άχυρα. Άντε ,Άντε συνέλθετε και προσγειώθητε στην πραγματικότητα, ονειροπόλοι της παπαριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.