Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Διατηρείται το επίδομα ανεργίας για εργασίες γης


Η Κυβέρνηση νομοθετεί στο πνεύμα της Ερώτησης 11 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελίξεις σημειώθηκαν αναφορικά με το ζήτημα των κινήτρων σε ανέργους για απασχόλησή τους σε αγροτικές εργασίες. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ανακοίνωσε ότι «με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. Η παρέμβαση αυτή καθιστά πιο ελκυστική την απασχόληση ανέργων στην αγροτική οικονομία τώρα που άλλοι κλάδοι της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός ή η εστίαση, τουλάχιστον σήμερα, υπολειτουργούν για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».
Για το ζήτημα αυτό, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη, 11 Βουλευτές τις συμπολίτευσης είχαν καταθέσει την με ΑΠ.6014/27-04-2020 Κοινοβουλευτική Ερώτηση με θέμα: «Άμεση λύση στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης», στην οποία παρέθεταν αναλυτικά τα οφέλη από την αξιοποίηση του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού για εποχιακές αγροτικές εργασίες.
Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή των έκτακτων μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα κατέβαλε προσπάθειες ώστε να υπάρξει ένα λειτουργικό πλαίσιο πρόσκλησης εποχιακών εργατών γης από γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία. Παρά τις προκλήσεις που δημιουργεί η υγειονομική κρίση και πάντα τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.
Ταυτόχρονα όμως, κινείται και προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ελκυστικού πλέγματος με κίνητρα για το εγχώριο εργατικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να μείνει παρακαταθήκη και για το μέλλον. Έτσι λοιπόν, τη στιγμή που σημαντικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, όπως η εστίαση ή ο τουρισμός, πλήττονται, δίνεται η δυνατότητα σε όσους παίρνουν το επίδομα ανεργίας, να δουλέψουν περιστασιακά σε εργασίες γης, χωρίς να τους γίνεται διακοπή. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός που θα δίνει κίνητρα σε Έλληνες ανέργους να εργαστούν εποχιακά στον πρωτογενή τομέα, ώστε να διακοπεί η εξάρτηση του κλάδου από την εισαγόμενη εργασία. Επιπλέον, εξελίσσεται διαρκώς και η καινοτόμος ηλεκτρονική υπηρεσία greekfarms.gov.gr, η οποία φιλοδοξεί να συνδέσει την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας».

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση των 11 Βουλευτών 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Λάκη είναι μια παπαρια, φυσικά είχαν προηγηθεί πολύ πιο μπροστά και άλλοι πρόεδροι κλπ , γι'αυτό μην κορδονεσαι με αυτήν την μπούρδα.
    Δλδ πρέπει να το πεις εσύ να πάει να δουλέψει στα ροδάκινα; Αυτός πού μπορεί να πάει θα περιμένει εσένα να του δώσεις την άδεια; Αν αντέχουν τα κότσια του πάει και δουλεύει, όπως πήγαινε μέχρι τώρα. Για πες μου τι άλλαξε; Για πάνε μια μέρα να δουλέψεις στα ροδάκινα, θα δεις τον ουρανό σφόνδυλι. Για αυτό μην προβάλεις και επαναλαμβάνεις αυτή παιδαριώδη ερώτηση . Μπορείς να κάνεις τρύπα στο νερό , ε; αυτό προτείνεις και πιο μπροστά από εσένα οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κυρία μου εγώ παίρνω επίδομα ανεργίας γιατί το εργοστάσιο έπρεπε να με βγάλει αλλιώς θα μεκανε αορίστου χρόνου, τώρα θα πάρω και το επίδομα θα πάω και μεροκάματο, 1500ε θα πιάσω.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή κίνηση δώστε κίνητρα στα ελληνόπουλα, στην Ημαθία πάνε Έλληνες από Κοζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλαράκο 10,10, πολύ καλά τα λέει η κυρία ,το εργοστάσιο δεν είναι δημόσιο για να έχει εργαζόμενους αορίστου χρόνου, 2ον όποιος έχει αντοχές πήγαινε και μπορεί να πάει, τι καινούργιο υπάρχει για να πάει και να πιάσει τα 1500ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 30€ ΤΗΝ ΜΕΡΑ;ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΚ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λες ρε παπαρα 4:03 θα μού
    κόψουν το επίδομα και θα με εξαναγκάσουν να πάω στο χωράφι,που δεν έχω καμία σχέση με αυτό.Τι είναι εδώ δικτατορία.Σε ξένο κ@λο εκατό ξυλιές.Όπως διάβασα την ερωτηση, μεγάλη μπαρούφα είναι.Τρεις μέρες θάμα,την Τρίτη παραμαθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.