Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγάθη Μακρίδου: Όχι σε κάμερες στις σχολικές αίθουσες


Κατηγορηματικά οφείλει η κυβέρνηση να καταργήσει την αιφνίδια τροπολογία περί τοποθέτησης υλικού για live streaming από τις τάξεις. 
Αντίκειται αφενός στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών,των εκπαιδευτικών και των οικογενειών αντίκειται αφετέρου και στο Σύνταγμα, στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και της διασφάλισης  των συλλογικών και προσωπικών ελευθεριών. 
Μετά από μια περίοδο καραντίνας, που ήταν πρωτόγνωρη για την ελληνική κοινωνία, που ο καθένας έχοντας επίγνωση της προσωπικής ευθύνης δέχτηκε να περιορίσει τις προσωπικές και συλλογικές του ελευθερίες ,αποτελεί σχήμα οξύμωρο η ψήφιση και επιβολή  της εν λόγω τροπολογίας. 
Πέραν των νομικών πτυχών εγείρονται ηθικά ζητήματα και ζητήματα ψυχικής υγείας όλων αυτών που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική αλυσίδα, καθώς τα ευρήματα σε χώρες που εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο είναι ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ με αρνητικό τρόπο.
Τόσο η  στοχοποίηση και το bulling όσο και το hacking κι η διακίνηση με κακόβουλο τρόπο φωτογραφιών παιδιών και εφήβων  είναι παθογένειες που η κοινωνία μας τις πολεμά εδώ και αρκετά έτη με την Πολιτεία στο πλευρό της. 
Ας αποσύρει άμεσα την τροπολογία η κυβέρνηση κι ας μείνει με την πλευρά της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας παρέχοντας τα συγκεκριμένα κονδύλια στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία μας και στις προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα κάνουν ποιοτικότερη την δημόσια παιδεία!

Αγάθη Μακρίδου
Πολιτευτής Πέλλας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Όσον αφορά bulling έχει διπλή ανάγνωση : Τα παιδιά που είναι πιο ευάλωτα, μήπως θα είναι πιο προστατευμένα από τα κακομαθημένα επειδή θα υπάρχει ο φόβος των καμερών , Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ , και θα σταματήσουν εν μέρει τις ενοχλήσεις ;

    Όσον αφορά το hacking : Τα παιδιά καταγράφουν συνεχώς βίντεο μέσα από σχολικές αίθουσες.Δυστυχώς κάποια βίντεο είναι και από εξευτελισμό συμμαθητών τους.Το τι γίνεται μέσα σε μια αίθουσα δεν είναι ούτε προσωπικές στιγμές ούτε οικογενειακές για να είναι προστατευμένες.

    Για πιο λόγο ένας γονέας να μην έχει άποψη για το τι γίνεται στο χώρο που βρίσκεται το ίδιο του το παιδί; Δε μιλάμε ούτε για αποδυτήρια, ούτε για κολυμβητήρια κλπ που υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα.

    Πρέπει ο πολίτης ακόμα και στο δρόμο, που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιεί συνεχώς το τηλέφωνο ή την κάμερα του, να μπορεί ΜΟΝΟ για περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων να μπορεί να ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΗΛΕΙ.

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ Ή ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ Ή ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοπέλα μου προσαρμοσου στη σύγχρονη πραγματικότητα. Προσωρινό μέτρο είναι υπέρ κάποιων μαθητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουδέν μονιμοτερον του προσωρινού.
    ..κάπως έτσι ξεκινά πάντα. Θα μετρήσουν τις αντιδράσεις, θα προετοιμασουν την κοινή γνώμη ήδη δεν είναι εύκολο να παρεκλινει ο εκπααιδευτικος στο ελάχιστο πόσο μάλλον οταν θα νιώθει την κάμερα πάνω του. Έτσι τα παιδιά μας θα διδάσκονται ακριβώς ότι επιβάλλει το κράτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θέλουν κάμερες στις αίθουσες για να μην καταγράφονται οι ύπνοι των δασκάλων και καθηγητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενώ τώρα διδάσκονται ότι επιβάλει η αριστερή βλακεία που σε δέρνει .τι άλλο θα ακουσουμε θεέ μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα διέλυσαν τα παιδιά οι ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.