Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση αντιδημάρχου Ανδρέα Καραφυλλιά για τον καθαρισμό οικοπέδων στο Δήμο Πέλλας


Αγαπητοί μου συνδημότες,

Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο σε μια χρονιά με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020. Κατά το διάστημα αυτό, βάσει των νόμων, οι πολίτες οφείλουν να μεριμνούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων αλλά και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου αλλά και σε απόσταση 100 μέτρων πέραν των ορίων του, υποχρεούνται να καθαρίζουν και να απομακρύνουν ξερά χόρτα και εγκαταλελειμμένα υλικά ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που επιβάλλει ο νόμος 3852/2010, άρθρο 94 και ο Ποινικός Κώδικας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να καθαρίσετε άμεσα τα οικόπεδα σας από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά εντός 10 ημερών.

Έχοντας υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (τμήμα καθαριότητας- πρασίνου-ηλεκτροφωτισμού) καθώς και την έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας των διατάξεων που ισχύουν για την παροχή ειδικών αδειών, λόγω του κορωναϊού, ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των δημοτών. Η διατήρηση της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας σε κάθε γειτονιά είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στη συμμετοχή και στη συνεργασία δήμου και δημότη. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ!

Ανδρέας Δ. Καραφυλλιάς
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Πρασίνου- 
Ηλεκτροφωτισμού – Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πέλλας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Εσείς στα Σχολεία της πολης δεν είδαμε να κανετε καποια απολύμανση! Τόσο πολλή δουλεια σας πλάκωσε; Περασε το βυτιοφόρο απλά απο τις αυλές των σχολείων και έριξε νερό! δεν είδαμε υπαλλήλους με μανικες , όπως γινεται σε άλλους Δήμους , ή ,σε άλλες χώρες να απολυμαίνουν σχολαστικά:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους εφαρμόστε τον νόμο! Μακάρι να πέσουν και στη Σκύδρα πρόστιμα για να βάλουν μυαλό μερικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρος ανεξαρτητος16 Μαΐου 2020 στις 5:46 μ.μ.

    Εμείς οι πολίτες να καθαρίσουμε την περιουσία μας Ανδρέα. Εσύ όμως συνεχίζεις να έχεις βρώμικη και ατημέλητη την περιουσία του Δήμου. Όλοι οι Πρόεδροι δικοί σας και μη είμαστε στα κάγκελα. Αλλάξτε τροπάριο και μην κάνετε διακρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο λογια καλα παμε, αλλα απο πραξεις μηδεν. Καθε χρονο κανετε την ιδια ανακοινωση-προειδοποιηση και τελικα τιποτε δεν γινετε. Τα οικοπεδα εντος των οικισμων ειναι χαλια κι εσεις πετατε αετο για να μην χασετε τα ψιφαλακια. Απλα δελτιο τυπου και καλα οτι ειμαστε εδω για σας και φροντιζουμε για το καλο του δημου και των δημοτων. Αν εχετε @@@@@@δια καντε πραξη τον νομο που επικαλειστε αλλιως μουγγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.