Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις ενέργειες εναντίον λεωφορείων με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών στην ΠΕ Πέλλας


Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις χθεσινές ενέργειες εναντίον δύο λεωφορείων με οικογένειες (57 άνθρωποι) προσφύγων και μεταναστών που μεταφερόταν για να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία της Άρνισσας και της Παναγίτσας και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ιδιοκτήτη του ενός ξενοδοχείου και ενός δημοσιογράφου τοπικού μέσου καθώς και εκτεταμένες καταστροφές στα δύο ξενοδοχεία.

Ο λαός της περιοχής πρέπει να κατανοήσει πως η φτώχεια, η εκμετάλλευση και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Είναι οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθούνται πιστά διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις (σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ) και τα κόμματα που υποστηρίζουν την "ευρω-ενωσιακή προοπτική" και την εφαρμογή όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων.

Δεν είναι επιλογή των προσφύγων - μεταναστών να ζουν σε ξενοδοχεία, σε hotspot ή σε κλειστά κέντρα κράτησης. Είναι η εφαρμογή Συνθηκών και Συμφωνιών που τους εγκλωβίζουν. Είναι αυτές οι πολιτικές που επιτρέπουν στην κυβέρνηση της Τουρκίας να παίζει με τις ζωές τους και τις αγωνίες τους. Είναι αυτές οι πολιτικές που ευθύνονται για τους εκατοντάδες νεκρούς, για την ανασφάλεια και την αγανάκτηση που κυριεύει τους κατοίκους των νησιών.

Καλούμε το λαό της περιοχής να σκεφτεί πως:

· Ο πραγματικός εχθρός των εργατών και των βιοπαλαιστών όλου του κόσμου είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη δουλειά και το μόχθο του, για να αυγαταίνουν τα πλούτη τους.

· Η ενότητα του λαού δεν βρίσκεται στα καλέσματα "ομοψυχίας" για να γίνει επίδειξη δύναμης πάνω σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους από αυτόκλητους υπερασπιστές της χώρας μας ή με φωνές μισάνθρωπων που μιλούν για εκτοπισμούς των προσφύγων σε ξερονήσια.

· Χτίζεται στους αγώνες και στην πάλη απέναντι στις κυβερνήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

· Ο ελληνικός λαός έχει ζήσει στο πετσί του την προσφυγιά, τους πολέμους, τις κρίσεις και την εκμετάλλευση, έχει υψηλές αξίες και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες με αγώνες και προσφορές.

· Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες της περιοχής να απομονώσουν τέτοιες αντιδραστικές φωνές του εθνικισμού, να απομονώσουν όσους σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού στις γραμμές του εργαζόμενου λαού.

· Να βάλουν στο περιθώριο επικίνδυνες θεωρίες για "ανοιχτά σύνορα" που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών και τη διάλυση χωρών.

Ο λαός μας έχει υψηλές αξίες και ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αλληλεγγύη. Ξέρει να την εκφράζει και να την προσφέρει με την πάλη του. Μπορεί να διακρίνει τον πραγματικό ένοχο, να στοχεύει στους πραγματικούς θύτες και όχι στα θύματα.

Η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ απαιτεί άμεσα:

• Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο σε δημόσιους, ανοιχτούς ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

• Να θεσπιστούν γρήγορες και σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου για εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας, να καταργηθούν οι διατάξεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και που διαδοχικά ψηφίζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με βάση τις Οδηγίες της ΕΕ.

• Να δημιουργηθούν ιατρεία, εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στις δομές φιλοξενίας και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τεστ για τον κορονοϊό σε πρόσφυγες και μετανάστες.

• Να κατοχυρωθεί η πλήρης πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, χωρίς αποκλεισμούς.

• Να στηριχθεί άμεσα το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Κέντρο Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Το προσφυγικό δε λύνεται χωρίς αμφισβήτηση της πολιτικής ΕΕ και ΝΑΤΟ

• Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και τη χώρα.

• Καμία φυλακή για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας

• Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για μεταφορά στις χώρες προορισμού τους, απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΚΚΕ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΙΣΛΑΜΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρτε ο καθένας σας μερικούς στα σπίτια σας μόνο αυτό το δικαίωμα έχετε δεν έχετε δικαίωμα να μάς λέτε τι θα κάνουμε στα χωριά μας το καταλάβατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΑΚΙΑ, ΑΜΈΣΩΣ ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο τίποτα δεν σας μαθαίνουν εκεί στην δήθεν αριστερα μόνο δύο λέξεις ξερετε

      Διαγραφή
  4. Ρε ουστ από δω ,, οποίος δεν συμφωνεί μαζί σας είναι χρυσαυγιτης..
    Εκθέτεις την άποψη σου για το θέμα ,, και λαμβάνεις απαντήσεις...αν δεν θες απαντήσεις βάλτο άνευ σχολιασμου...
    Γιατί εκεί που θα συμφωνήσουν με το άρθρο οι ίδιοι θα διαφωνήσουν με τα διάφορα τρολ να χαρακτηρίζουν χρυσαυγιτες όσους εκφέρουν αντίθετη άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε 8.30 εγω ειμαι υποστηρικτης του πασοκ.
    Λαθρομεταναστες στη χωρα μου δεν θελω.
    Να φυγουν ολοι και ουτε με νοιαζει που θα πανε.
    Δεν θα επιτρεψω να αλλιωθει η πιστη μου και η πατριδα μου.
    Ειδες οτι ακουγομαι σαν ακροδεξιος?
    Οχι φιλε μου. Δεν ειμαι. Ειμαι παππου προς παππου σοσιαλιστης.
    Ανδρεας και ξερο ψωμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι Χρυσαβίτες προήλθαν από τους βολεμένους του Πασόκ που έχασαν τα προνόμια τους. Είστε οι Νεοακροδεξιοί , ψηφίζατε Πασόκ μόνο επειδή βολευόσασταν για αυτό τώρα έχει αυτά τα ποσοστά.

      Διαγραφή
  6. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Άρνισσα,αφού σπασαν τζάμια,έβγαλαν κρεβάτια και σρτώματα έξω και τα έκαψαν,έκλεψαν όλες τις τηλεοράσεις και τα ψυγεία απ τα δωμάτια,οι μπατριώτες που θα μας προστατέψουν από 50 γυναικόπαιδα,που έρχονται ν αλοιώσουν τον πολιτισμό μας και να μας κλέψουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΙΣΛΑΜΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΠΛΑΚΑΤ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ Κ.Λ.Π. θΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
      ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Η ΧΩΡΑ, ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΒΟΛΤΑ. ΄ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΚΟΜΑ ΑΔΕΙΑ)-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟΣ-ΣΑΜΟΣ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ-ΛΕΡΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΩΣ.
      ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.
      ΑΥΤΑ ΝΑ ΝΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑΖΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.
      ΑΝ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.........ΠΕΡΙΜΕΝΕ.
      ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ, ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΟΥΝ.
      ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ 25 ΧΡΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 14-15 ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.