Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσωρινή δικαστική απαγόρευση των αντιπλημμυρικών εργασιών στον Εδεσσαίο ποταμό


Αρχές Ιουνίου η τελική απόφαση

Η προσωρινή απαγόρευση οποιασδήποτε εργασίας στον Εδεσσαίο ποταμό αποφασίστηκε από την πρόεδρο Πρωτοδικών Έδεσσας, στην σημερινή πρώτη φάση της εκδίκασης της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που κατέθεσαν εννέα πολίτες για το αντιπλημμυρικό έργο που αποφασίστηκε να γίνει εκεί. Στην αίτησή τους οι πολίτες κάνουν λόγο για "υποβάθμιση του περιβάλλοντος" και ζητούν την προστασία του ποταμού, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Η προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου ισχύει μέχρι την τελική εκδίκαση της προσφυγής των πολιτών της Έδεσσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Δήλωση του δικηγόρου των πολιτών, Σάκη Πατετσίνη
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος των πολιτών που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα, Σάκης Πατετσίνης, μας έκανε την παρακάτω δήλωση: "Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά μας και απαγόρευσε την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας στον Εδεσσαίο ποταμό μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την σωτηρία του ποταμού, με περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία".
Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση συμβούλων της αντιπολίτευσης (16 ψήφοι υπέρ, 9 κατά) που ήταν αντίθετη στον τρόπο κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου στον Εδεσσαίο ποταμό, ζητώντας την τροποποίηση της τεχνικής μελέτης του έργου προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στην εισήγηση αναφερόταν σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω να ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα κατά της ΠΕ Πέλλας για την προστασία του ποταμού, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των δημοτών και της οικονομίας της περιοχής.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Όχι στην τσιμεντοποίηση του Εδεσσαίου
    Όχι στην ασφαλτοποίηση του αεροδρομίου Παναγίτσας
    Όχι στην καλωδιοποίηση των δρόμων της Έδεσσας
    Ναι στην ποίηση
    ...ήσι, ...ίσι κι επιστροφή στη φύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τελικά κάποια στιγμή καταφέρουν οι 9 και ο παπατζης από την Αμερική να σταματήσουν ένα έργο που βάζει πάνω από όλα την ασφάλεια του εδεσσαιου και σίγουρα αισθητικά θα να καλύτερο από τη σημερινή βρώμα και δυσοσμία... θα στε όλοι άξιοι της μοίρας σας... απέναντι στου 9 θα πρεπε να βγουν 900

      Διαγραφή
    2. ΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. Οι 9 ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΜΕ ΕΔΕΣΣΑΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΕΞΑΣ

      Διαγραφή
    3. Εμείς φίλε 9.30 είμαστε ρομαντικοί και ευαίσθητοι. Θέλουμε πάρκα, αλάνες, δέντρα, πουλιά, ψάρια, ποτάμια, λίμνες. Α και λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ αγόρι μου.

      Διαγραφή
    4. 10:06 μ.μ. το τινάζεις τον κουραμπιέ δηλαδή!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ θάλασσα μου σκοτεινή, θαλασσα αγριεμένη. Αισθάνομαι πολύ όμορφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τότε,καμιά δεκαριά ήτανε αυτοί που διαμαρτύρονταν για την κοπή των δέντρων στον χώρο που θα γινότανε το Μουσείο(απέναντί απο το γήπεδό)ο ένας από τους 9 συμμετείχε και τότε.Έτσι λοιπόν,με την ίδια τακτική,οπως χάθηκε το Μουσείο,να χαθεί και το έργο για το ποτάμι,σ'αυτό τον τόπο να μη γίνεται τίποτα,εξαιτίας καποιων γραφικων και αργόσχολων,οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο διεκδικουν λίγη δημοσιότητα.ΚΡΊΜΑ γι τον τόπο μας,αξίζει καλλιτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε Αντώνη ενα με τους δήθεν έγινες κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ 9.30 το ποταμι πρεπει να καταστραφεί για να καθαριστεί;τοσα χρονια και συ θεατής γιατι δεν βγαλατε ενα κονδυλι να καθαριστει;τα υπολοιπα ποταμια δηλαδη ειναι καθαρα;οσο καποιοι αλλοι που γραφετε για δεντρα.εχει μειωθει σε εκταση σκιασης πανω απο το 60%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού είναι όλα τόσο καλά μελετημένα από την περιφέρεια πως μπορούν να το σταματήσουν??? Περιβαλλοντικη μελέτη έχει το έργο??? Εξάλλου αυτοί οι 9 δεν ζητάνε να σταματήσει το έργο... Αλλά να γίνει όπως εγκρίθηκε... Επισκευή και αποκατάσταση... Τα λεφτά βέβαια είναι στα τσιμέντα οπότε τσιμέντο παντού ρεεε και στον εγκέφαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ξέρουν αυτοί ... 5 καρφακια είναι να τα καρφώσουν να Πάει το έργο καμμία 70 χρόνια.... να πάρει ο μάστορας κανα 20 ευρώ ... τι μπούφοι που είναι κάνουν έργα και βλακείες...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.