Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταμενίτης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σύγχρονη και πράσινη περιβαλλοντική πολιτική (βίντεο)


Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (04.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 
Στην ομιλία του, επι της αρχής του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό, πράσινο και φιλο-επενδυτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, το οποίο ικανοποιεί παράλληλα και λαϊκά αιτήματα, δίνοντας λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η νομοθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως οι δασικοί χάρτες. 
Επιπρόσθετα ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στη σημασία του νομοσχεδίου, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και τις συνέπειες που έχει επιφέρει στην οικονομία. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Νομοθετικές πρωτοβουλίες τέτοιου χαρακτήρα αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν τις εξετάσουμε υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων της υγειονομικής κρίσης. Είναι δεδομένο ότι της πανδημίας ακολουθεί η οικονομική ύφεση. Και σε αυτά τα πλαίσια είναι που επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε, περισσότερο από ποτέ, ότι ο πραγματικός μας συμπαραστάτης είναι ο φυσικός μας πλούτος. Οι πράσινες επενδύσεις πρέπει και θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την πανδημία. Πάντοτε βέβαια με σεβασμό στο περιβάλλον».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι η  εισαγωγή και ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από την υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας όπως παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό. Είναι η υλοποίηση των θέσεων του κυβερνώντος κόμματος για το τι χρειάζεται μια σύγχρονη και πράσινη περιβαλλοντική πολιτική. 
Το παρόν σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το Βουλευτή, έρχεται: 
Πρώτον, για να διευκολύνει τις διαδικασίες χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη φιλική προς το περιβάλλον πολιτική. Δεύτερον, για να ενθαρρύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Και τέλος, για να ενισχύσει τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας χωρίς να επιτρέπει ανεξέλεγκτες εκμεταλλεύσεις του φυσικού μας πλούτου. 


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Η κυβέρνηση σου κύριε σταμενιτη να επιστρέψει στους κτηνοτρόφους όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχετε πάρει πίσω απο τα πρόστιμα για τα βοσκοτόπια και άσε την πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα μας έχετε φέρει στο αμήν διώξαμε τον Τσίπρα και είστε χειρότεροι έρχεται και η σειρά σας να πάρετε πόδι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σα δε ντρέπεσαι. Τα καταστρέψατε όλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.