Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Νομοθετείται το εργόσημο για τους εργάτες γης


Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση

Οριστικά λύνεται το ζήτημα των εργατών γης την επόμενη εβδομάδα με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έρθει ως προσθήκη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Α’ 90/01.05.2020, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ο τρόπος μετάκλησης των εργατών γης.
Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης από τους αρμόδιους Υπουργούς, οι αγρότες θα έχουν την υποχρέωση να εκδίδουν συνολικά 20 εργόσημα, το ελάχιστο, για κάθε εργάτη γης που έχουν προσκαλέσει. 
Η ρύθμιση πρόκειται να ισχύσει μόνο για την τρέχουσα περίοδο ενώ για την επόμενη σεζόν τα αρμόδια Υπουργεία επεξεργάζονται μια συνολική νομοθετική ρύθμιση με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των παραγωγών.
Αναφορικά με τη θετική εξέλιξη ο Βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια φτάνει στο τέλος της με αίσια έκβαση για τους παραγωγούς μας. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθεί η καταλληλότερη λύση. Σε πρώτο στάδιο, στις αρχές Μαΐου, λύθηκε το θέμα της διαδικασίας της μετάκλησης και την επόμενη εβδομάδα έρχεται και η ρύθμιση που θα αφορά τη διαδικασία έκδοσης εργόσημου. Αυτή τη στιγμή ήδη έχουν φθάσει περίπου 4.000 εργάτες γης, με τους 2.000 να είναι στο Νομό Πέλλας και τους 2.000 στο Νομό Ημαθίας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, φέτος οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, αναφορικά με την έλευση των εργατών που απασχολούνται κάθε χρόνο στα χωράφια κυρίως κατά την περίοδο της συγκομιδής. Προσωπικά έχω ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ήδη από την αρχή του χρόνου ώστε να έχουμε μια συνολική νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το καθεστώς μετάκλησης. Οι έκτακτες συνθήκες επέβαλλαν την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα έδιναν άμεσες λύσεις, γεγονός που, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, συνέβη. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες σχετικά με το θέμα της μετάκλησης, ήδη από την περασμένη βουλευτική του θητεία την περίοδο 2012-2015, οπότε και πρότεινε την αλλαγή στο καθεστώς μετάκλησης και την απλοποίηση των διαδικασιών, θέμα στο οποίο επανήλθε μετά την εκλογή του στις 07.07.2019  ( σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/ergates-ghs/ )
Επιπρόσθετα, με την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης και το κλείσιμο των συνόρων ο Διονύσης Σταμενίτης κινήθηκε άμεσα προκειμένου να βρεθεί λύση και να μπορέσουν οι εργάτες γης να έρθουν στη χώρα. 

Σχετικά δελτία τύπου: 
https://stamenitis.gr/ergates-ghs2/
https://stamenitis.gr/ergates-ghs3/

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ΔΙΟΝΥΣΗ Ο ΛΑΚΗΣ ΑΣΧΟΛΗΘΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ ΕΣΥ Κ Ο Κ ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε συ με τον Λάκη σου.. χτεσινό τσουτσεκι..ψηφησε όποιον θες αλλά μην λες για τους άλλους;
      Ποτέ δλδ ο Λάκης έμαθε;
      Ακόμη νερό στην βουλή κουβαλαει

      Διαγραφή
    2. Εργατοπατέρα ο Λάκης είναι ο δικός μας άνθρωπος.

      Διαγραφή
    3. συμφωνώ εργατοπατέρας κ ο άνθρωπος του 1,2 εκκαθάριση στο σπαράγγι .

      Διαγραφή
  2. Το πήρε πάνω του ο σταμενιτης ειναι αληθεια και το λυσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλλαγή λοιπόν στον τρόπο μετάκλησης επήλθε...εξαιτίας της επανεκλογής του Σταμενίτη και όχι φυσικά...εξαιτίας του κορωνοϊου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διονύση εδώ και μια βδομάδα μας το έχει πει συνάδελφος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγα λόγια για τον κυρ Γιώργο, όλο το διάστημα μιλούσε μαζί μου και όπως άκουσα τηλεφωνούσε και σε άλλους σπαραγγαδες, το συζητούσαμε στη ομάδα παραγωγών, τηλεφωνούσε συνεχώς και μας ρωτούσε πως πάει η παραγωγή, πέρασε και το παιδί και μας άφησε χαρτιά στην Υδραια,το είδα και στην καρατζοβα γραμμένο και για να μην κανω λάθος μπηκα τώρα το ξαναειδα. Είναι στις 11 Απριλιου.
    Μας ενημέρωσε και για τους Αλβανούς οτι παρατείνεται μέχρι τέλους Σεπτέμβριο η παραμονή τους πού τους είχαμε στην δουλειά, μας έστειλε και το χαρτί που πέρασε από την Βουλή έχει ημερομηνία 13 Απριλίου και είναι η ίδια με αυτήν που έρχονται τώρα οι Αλβανοί.Για το σπαράγγι ποιός λέει ότι έκανε, μα αυτός είναι πού μάς έδωσε ο κυρ Γιώργος την συνδεδεμένη κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκ ο σταμενιτης και οι ελεγαν και για το 100% της αποζημειωσης,που ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.