Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας για τα γεγονότα σε Παναγίτσα και Άρνισσα


 Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι Λύκοι, γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι (Μ. Λουντέμης)

     Με τα λόγια του μεγάλου συγγραφέα, άνθρωπου και αγωνιστή, που γεννήθηκε στην Πέλλα, Μ. Λουντέμη, ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας, περιγράφει και καταδικάζει τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν αυτές τις μέρες στην Παναγίτσα και Άρνισσα.

     Στην Άρνισσα των εμπρηστών των καλαμιώνων, των καταπατητών δημοσίων εκτάσεων, των νταήδων, των μισανθρώπων. Μια μέρα πρίν τα τραγικά γεγονότα, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΒ Γιάννης Πρώιος σε συνέντευξη του, τόνιζε: “όποιος βάζει μ ευκολία φωτιά σε νεοσσούς στους καλαμιώνες, αύριο με την ίδια ευκολία θα βάλλει φωτιά στους ανθρώπους”. Την επόμενη νύχτα ακολούθησε η τραγωδία για τον τόπο μας. Η είδηση πως έρχονται “λάθρο” στην περιοχή μας, ξεσήκωσε  ένα σημαντικό κομμάτι του χωριού, συνεπικουρούμενου από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, τον Δήμαρχο Έδεσσας και έναν περιφερόμενο θίασο ακροδεξιών τραμπούκων και μπαχαλάκηδων, αυτοαποκαλούμενων «Μακεδονοφάγων Ποντίων εκ Πτολεμαΐδας».

     Γυναικόπαιδα, που ορθά η κυβέρνηση μετακινεί από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην ενδοχώρα. Τα μέτρα αυτά είναι στο πλαίσιο της διαφύλαξης των προσφύγων από την θανατηφόρα επιδημία, αλλά και μέσα σ αυτό, ολόκληρης της κοινωνίας. Και ποιοι ήταν οι ανεπιθύμητοι “εισβολείς”;;; 50 γυναικόπαιδα, “αιτούντων ασύλου”. Αυτό στην γλώσσα της γραφειοκρατίας, σημαίνει πως είναι πρόσφυγες πολέμου και μόνο. 

     Ένας όχλος νταήδων μαζεύτηκε έξω από το Ξενοδοχείο κι άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να ρίχνει πέτρες, να σπάει τζάμια, να βγάζει κρεβάτια και στρώματα, όπου θα κοιμόντουσαν μετά από άπειρες ώρες ταξιδιού, παιδιά. Μέσα από το ξενοδοχείο λεηλατήθηκαν τηλεοράσεις, ψυγεία και κατσαρολικά από τους ανθρώπους που ήθελαν να μας προστατέψουν από τους εγκληματίες πρόσφυγες πολέμου ενώ ξυλοκοπήθηκαν τόσο ο ένας εκ των ενοικιαστών όσο και ο Δημοσιογράφος Τάσος Σεραφείμ. Κι όλο το σκηνικό συντελούνταν, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, που οι γονείς τους εκείνη την ώρα τους δίδασκαν να μισούν άλλα παιδάκια, κατατρεγμένα, πεινασμένα και ταλαιπωρημένα, ψάλλοντας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, με τις καμπάνες του χωριού να βαρούν διαρκώς, οποία ύβρις, προς τον Χριστό και την Ορθοδοξία .! 

     Κείνο το βράδυ που σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι, τα παιδιά των προσφύγων έπαιρναν ένα μάθημα του πολιτισμού των μισάνθρωπων. Κλεισμένα στο λεωφορείο, ταλαιπωρημένα και τρομαγμένα στην αγκαλιά των μανάδων τους. Και τα παιδιά των μισάνθρωπων, έπαιρναν ένα μάθημα, να μισούν τον κατατρεγμένο, να μισούν τον ανήμπορο και ότι δεν τους μοιάζει. !  Να σημειώσουμε εδώ και την παρουσία ατόμων που έχουν φροντίσει να γεμίσει η Άρνισσα με τεράστιους σταυρούς, που αυτές τις μέρες έκαμναν το χωριό  να μοιάζει με χωριό του Μισσισιπή, όπου έχει κράτος και εξουσία η Κού Κλούξ Κλάν.! Και τα κατάφεραν οι κλέφτες οι κατσαπλιάδες και φασίστες. Έδιωξαν τους πρόσφυγες και στιγμάτισαν μια για πάντα τον τόπο μας, τα χώματά μας.! 

     Όμως «τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει», όπως γράφει ο ποιητής της Ρωμιοσύνης Γ. Ρίτσος. Όμως τούτο το χώμα είναι χώμα που μεγάλωσαν και μόχθησαν υπέροχοι και φιλόξενοι άνθρωποι. Άνθρωποι που όταν οι πρόγονοι των ταραξιών ήρθαν ως πρόσφυγες στο χωριό τους, δεν έκαψαν, δεν λιθοβόλησαν τους πρόσφυγες, αλλά μοιράστηκαν τα λιγοστά υπάρχοντα  και την γη τους κι έγιναν κι αυτοί συντοπίτες τους. Τούτο το χώμα, το χώμα της Άρνισσας δεν είναι για τα πόδια ταραχοποιών, μισάνθρωπων και φασιστών. Σ αυτά τα χώματα γεννήθηκαν και θα γεννηθούν άνθρωποι για ν αγαπούν, να σέβονται τον πόνο του άλλου, του όποιου άλλου. 

Δεν είναι αυτή η Άρνισσά μας!

     Που μια μειοψηφία κατάφερε να μας στιγματίσει το πανελλήνιο με τα δημοσιεύματα όλα να μιλούν εναντίον μας. Και όχι μόνο στον τύπο της πατρίδας μας. Από σήμερα διαβάσαμε δημοσιεύματα μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων  και ΜΜΕ CNN - Ruptly GmbH, THN, TVLIBERTES, κ.α. αλλά και της UNHCR.  Τι ντροπή για τον τόπο μας αλήθεια και τι ζημιά…! Τα πιο γνωστά προϊόντα  μας που παράγουμε, κινδυνεύουν να μην αγοράζονται, γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι φρόντισαν για τον στιγματισμό του τόπου μας. Δεν είναι αυτή η  Άρνισσά μας. Των τραμπούκων και των μικρόψυχων. 

     Καλούμε όλους τους κατοίκους της Άρνισσας να καταδικάσουν αυτούς τους ελάχιστους συγχωριανούς μας που μετείχαν σ αυτούς τους βανδαλισμούς. 
Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας. Ας υποδεχτούμε τους πρόσφυγες, όπως το έκαναν αυτοί. Εξάλλου τούτοι εδώ οι συνάνθρωποί μας, περιμένουν την χορήγηση ασύλου, που η Ελληνική Πολιτεία τους αρνείται με εντολές της ΕΕ, και έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε ανθρωποαποθήκη. Πόθος τους είναι να φύγουν στις ευρωπαϊκές χώρες να συναντήσουν οικογένειες, συγγενείς και φίλους. Δεν ήρθαν για να μείνουν.!

Δεν είναι η Άρνισσα Αυτοί.! Είμαστε εμείς!
Οι πολλοί.! Οι άνθρωποι που παραμένουν άνθρωποι.! Και δεν θ αφήσουμε κάτι λίγους να αμαυρώσουν τον τόπο μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. μην μπερδεύεται τα κομματικά με τον σύλλογο, ο σύλλογος δεν είναι του συριζα, έχετε κάνει μεγάλο λάθος είμαι κατά τον επεισοδίων με τους πρόσφυγες αλλά έχετε κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος ο σύλλογος πρέπει να ανήκει σε άτομα ανιδιοτελή και οχι σε κομματικό γραφείο περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λύκοι που σώπασαν είναι μέσα στο χωριό ντυμένοι με προβιές! Και μόλις έπεσε ι κουρνιαχτος άρχισαν πάλι να ουρλιάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι λύκοι που σώπασαν είναι μέσα στο χωριό ντυμένοι με προβιές! Και μόλις έπεσε ι κουρνιαχτος άρχισαν πάλι να ουρλιάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μερικές επισημάνσεις. 1)50 γυναικόπαιδα, “αιτούντων ασύλου”. Αυτό στην γλώσσα της γραφειοκρατίας, σημαίνει πως είναι πρόσφυγες πολέμου και μόνο. Κάνεις λάθος αιτούντες άσυλο μπορεί να είναι όλοι (ΜΟΝΟ στην Ελλάδα)και μέχρι να οριστικοποιηθεί αν δικαιούνται άσυλο(μέχρι και 2-3 χρόνια) τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα.2) Πόθος τους είναι να φύγουν στις ευρωπαϊκές χώρες να συναντήσουν οικογένειες, συγγενείς και φίλους. Δεν ήρθαν για να μείνουν.!-ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ τα ίδια έλεγε και η κυρα τασια,αλλά αυτό ίσχυε όσο η Ελλάδα δεν είχε επιδόματα ΤΩΡΑ πλέον ΟΛΟΙ ερχονται για να μένουν ΕΔΩ(γιατί οι έξυπνοι Ευρωπαίοι δίνουν μέσω οργανισμών(ΜΚΟ) χρήματα για να παραμένουν ΕΔΩ).ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ να προσφέρουμε φιλοξενία-στέγη-επιδόματα-ασφάλεια ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και μόνο μετά από την οριστική απόφαση απόδοσης ΑΣΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χίλια μπράβο!!! Αγαπάμε βεγορίτιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.