Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παναγίτσα: Η αντίδραση των κατοίκων εμπόδισε την έλευση μεταναστών - Έφυγαν τα λεωφορεία που τους μετέφεραν


Δεν θα φιλοξενηθούν τελικά μετανάστες σε ξενώνα της Παναγίτσας του Δήμου Έδεσσας, καθώς οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της κοινότητας ανάγκασαν τους αρμόδιους να στείλουν πίσω τα δύο λεωφορεία που τους μετέφεραν.
Μεγάλη μερίδα κατοίκων του χωριού από προχθές το απόγευμα, χθες και σχεδόν σε όλη την διάρκεια της περασμένης νύχτας, ήταν συγκεντρωμένοι κοντά στον ξενώνα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία τους για το ενδεχόμενο άφιξης μεταναστών στην κοινότητά τους. Όπως δήλωναν δεν επρόκειτο να επιτρέψουν την είσοδο και άλλων μεταναστών στο χωριό καθώς στην περιοχή είναι ήδη εγκατεστημένοι περίπου 250 μετανάστες.
Στην Παναγίτσα από χθες μέχρι σήμερα τα ξημερώματα υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, με παρόντα -όλη τη νύχτα- τον Διευθυντή Πέτρο Περδικάτση, ενώ στην διαμαρτυρία των κατοίκων παρών ήταν και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, με τον Αντιδήμαρχο Βεγορίτιδας Σωτήρη Μούκα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Έδεσσας αντέδρασε έντονα στο ενδεχόμενο έλευσης μεταναστών στην περιοχή, επισημαίνοντας με δήλωσή του ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους για αυτό. Εξάλλου, σήμερα υπάρχουν τέσσερις χώροι φιλοξενίας μεταναστών σε χωριά του Δήμου Έδεσσας.
Χθες τα λεωφορεία που τους μετέφεραν ήταν ακινητοποιημένα για πολλές ώρες στην Άρνισσα, παρουσία αστυνομικής δύναμης, αναμένοντας σχετικές οδηγίες. 
Όταν δεν κατέστη εφικτό να μεταφερθούν οι μετανάστες στον ξενώνα της Παναγίτσας, έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο της Άρνισσας η οποία απετράπη  ύστερα από αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού. Σε χώρους του ξενοδοχείου προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε από δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερις πυροσβέστες.  
Τελικά, περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα τα λεωφορεία με τους 57 συνολικά μετανάστες και τα παιδιά τους, αναχώρησαν από την περιοχή σε άγνωστη κατεύθυνση.  
Στο μεταξύ συνεχίζεται από την Αστυνομία η έρευνα για την χθεσινή πυρκαγιά που προκλήθηκε στην είσοδο του ξενώνα που επρόκειτο να φιλοξενήσει τους μετανάστες, η οποία ευτυχώς κατασβέστηκε αμέσως και δεν επεκτάθηκε. Αναμένεται το σχετικό πόρισμα για τα αίτιά της.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

46 comments:

  1. Πρόσφυγες οι ίδιοι , ξέρουν από προσφυγιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά ξέρουν γύρισαν στην πατρίδα τους δεν πήγαν να λεηλατούν άλλες χώρες

      Διαγραφή
    2. Πριν 2500 χρόνια έφυγαν οι πρόγονοι τους , ποια πατρίδα τους , όπου μπορούσα να γλυτώσουν πήγαν . στηγ Ρωσία , Γεωργία , Συρία , Ευρωπή , Αμερική .

      Διαγραφή
    3. πριν 100 χρόνια ήρθαν φίλε.Όχι περισσότερα.Έναν αιώνα είναι στην ελλάδα.Και δυστυχώς παραμένουν με τα ίδια άγρια ένστικά της ασίας.

      Διαγραφή
    4. Στην παναγιτσα καψαν 2 συνεχόμενα βράδια τον ξενώνα, κυκλοφορούσα με παλούκια και ρόπαλα, βριζαν και επιτέθηκαν στα πυροσβεστικά με ξύλα το οποίο αναγκάστηκε να υποχώρηση 400 μέτρα πίσω. Το μαύρο χωριό δικαίωσε την φήμη του.

      Διαγραφή
  2. Άλλα χρόνια έχει γίνει και η μετάλλαξη η Τρίτη γενιά κάνει κουμάντο τώρα 100 χρόνια πριν !Όλοι εντοπιοι γίναμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καηκαν ξενοδοχεια χτυπηθηκαν ανθρωποι της περιοχης ξεφτιλα ντροπη. Ουτε ζωα δε συμπεριφαιρονται ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσπρα κοράκια μαύρα κοράκια κοκορικοοοοο στο κεφάλι σού κάηκαν;Μόνο εσύ το είδες

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ.
    ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Α. ΑΙΓΙΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ, ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σχεση εχει ο ελληνισμος της Μικρας Ασιας με αυτπυς εδω? Ελληνες χριστιανοι ορθοδοξοι ηρθαν ηταν οι ανθρωποι που ηρθαν..ηρθαν στην πατριδα τους και με την εργατικοτητα και την νοικοκυροσυνη τους εκαναν τα νοικοκυρια τους απο το μηδεν και ανεπτυξαν μαζι με τον ντοπιο πληθυσμο την.Ελλαδα! Δεν τους ειχαν να καθονται με τα κινητα στα χερια και να πληρωνονται!! Τι μας τους κουβαλισαν αυτους ας πανε σε κρατη ομοθρησκα...ποιο ευκολα θα γινουν αποδεκτοι και θα ενσωματωθουν!! Φτανει πια ας το καταλαβουν.ολες οι κυβερνησεις !!!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι και Χριστιανός ήδη με το ένα πόδι είσαι στον παράδεισο. Στην Μυτιλήνη , στην Σάμο , στην Κω , στο Κρανίδι , στο Κουτσόχερο κλπ δεν με πολυνοιάζει αρκεί να μην είναι δίπλα μου , εκεί δεν είναι Ελλάδα;;; έτσι συμπαραστεκόμαστε στους συμπατριώτες μας;;; Μακριά από τον Κ..ο μου και όπου να ΄ναι.

      Διαγραφή
    2. Πόσο θα ήθελες να πνιγούν στο Αιγαίο;;; Κάτι ανάλογο έλεγαν και κάποιοι άλλοι για σας!!!

      Διαγραφή
    3. Ποιά πατρίδα τους πριν 2500 χρόνια έφυγαν όπως ειπώθηκε και παραπάνω. Παγανιστές έφυγαν και γύρισαν χριστιανοί. Δεν έζησε ούτε ένας προγονός τους στην Ελλάδα εδώ και 25 αιώνες. Ωστόσο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται και να αισθάνεται όπως θέλει και πολύ καλά έκαναν οι άνθρωποι και ήρθαν να σωθούν. Τώρα το γενονός ότι ξεχνάνε την εχθρική αντιμετώπιση που είχαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από τον ντόπιο πληθυσμό {χαρακτηριστικότερα τα γεγονότα στο Κιούπκιοι Σερρών όπου ντόπιοι επιτέθηκαν στον καταυλισμό των προσφύγων με αποτέλεσμα 9 νεκρούς και 150 τραυματίες ( 6 Νοεμβρίου του 1922)} τους κάνει ή τραγικά ανιστόρητους και αμόρφωτους ή απλώς φασίστες.

      Διαγραφή
  6. 1922-2020 σε 2 χρόνια θα γίνει τελετή στο δημαρχείο κάθε πόλης στα 100 χρόνια γίνεσαι με το νόμο εντοπιος Τέλος πρόσφυγες από μικρά Ασία τέλος τα προσφυγικά χωριά κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή σε 2 χρονια ζέρβη παναγίτσα θα είναι εντόπικα χωριά!!!!!!!!!! χαχα

      Διαγραφή
  7. όλοι εσείς οι καλοί άνθρωποι που αγαπάτε το πλησίον φαντάζομαι θα έχετε ένα σπίτι το οποίο θα μπορείτε να φιλοξενήσετε τους άμοιρους αυτούς ανθρώπους...δειξτε μας την αγάπη σας.. προσφέρεται ένα δωμάτιο...η είστε μόνο για να γράφεται και να το φορτώνεται το πρόβλημα σε άλλους ;για να σας δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πήγαν σε κανενός σπίτι , αλλά σε ξενοδοχείο με πληρωμή από τη Υπατία οργανωμένα ,φτάνει αυτό το γελοίο επιχείρημα ΄΄ πάρτους στο σπίτι σου ¨ σε κανενός σπίτι δεν πάνε!!!

      Διαγραφή
  8. Ντροπή του ανθρώπινου είδους σε κάνουν να ντρέπεσαι που είσαι απλά συντοπίτης τους. Το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς ήταν και πρόσφυγες κάνει το γεγονός ακόμα πιο απεχθές και σουρεαλ. Ο παράδεισος είναι ένα βήμα πιο κοντά για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε 3.34 εσύ πόσους λαθρομετανάστες μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου; Απάντησε γρήγορα να σου τους φέρουμε πριν φύγουν για αλλού. Δήθεν πονετικέ ψευτοκουλτουριάρη της πλάκας, λαμόγιο της ύποπτης παγκοσμιοποίησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε προγραμματιστεί να φιλοξενηθούνε στα σπίτια μας γιατί δεν διάβασα κάτι τέτοιο? Φιλοξενήθηκαν οι πρόσφυγες το '22 σε σπίτια ή τους Έλληνες τους πήραν στα σπίτια τους οι Αμερικάνοι το 1910 ή οι Γερμανοί το '60. Αντί να αναπαράγεις αυτό το κλασικό επιχείρημα επιπέδου δημοτικού προσπάθησε να σκεφτείς σαν άνθρωπος ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν.

      Διαγραφή
    2. και δυο αυγα τουρκιας. Αχαστο επιχειρημα!Μονοσ σου το σκεφτηκες;

      Διαγραφή
    3. Στο σπίτια σας ήρθαν και δεν το ξέρουμε; Τι λε ρε παιδί μου Μήπως τα χωριά και οι πόλεις είναι ιδιοκτησία σας και δεν το ξέρουμε ούτε κι αυτό; Κι αν ναι από πότε;
      Πόσο αφιλόξενοι είστε ρε. Τέρμα, δεν ξαναπατάμε στην περιοχή σας για να αφήσουμε ούτε μισό ευρώ.
      Σα δεν ντρέπεστε.

      Διαγραφή
    4. Σε ξενοδοχείο πάνε ρε Μπούφο 4:19!!!

      Διαγραφή
    5. Βαλε τα λεφτα σου εκει που ξερεις...

      Διαγραφή
  10. Οι πρόσφυγες να κυνηγούν τους πρόσφυγες αυτά μόνο εδώ γίνονται...
    Ο βλαχοδημαρχος και η Αστυνομία θα αναλάβουν την ευθύνη για τα χθεσινά επεισόδια και τους εμπρησμούς??
    Προσαγωγές γίνανε η καποιοι πρόεδροι έχουν προνομιακές σχέσεις με τον νόμο και δεν συλλαμβάνονται???
    Ήρεμα ρωτάω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας περιμένουν παραδεισένιες μέρες

      Διαγραφή
    2. όσο ρατσιστές είναι αυτοί που περιγράφεις άλλο τόσο και περισσότερο εσύ που σε κάθε σου ανάρτηση αποκαλείς τον δήμαρχο βλαχοδήμαρχο λόγο καταγωγής

      Διαγραφή
  11. Συγγνώμη αλλά εμείς οι πόντιοι ήρθαμε στην Ελλάδα γιατί έτσι επέλεξε να γίνει ο Βενιζέλος, δεν παρατήσαμε την πατρίδα μας για να τρέξουμε να ξεφύγουμε από τον πόλεμο, άρα λέτε γενικά ασυναρτησίες όσοι μπερδεύετε τους πόντιους με τους αλλόθρησκους Σύριους. Ντροπή να μιλάτε για τους πόντιους οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε τούρκικα χωριά και όχι σε ξενοδοχεία με πισίνες και κάθε είδους ανέσεις, θα προτιμούσατε δηλαδή να ζούνε στην Ελλάδα Τούρκοι αντί Έλληνες πόντιοι, και τέλος ντροπή σε όλους όσους μιλάνε για βία ή εμπρησμούς στην Παναγίτσα, ήμουν παρόν κανένα επεισόδιο καμία ύβρις όλα έγιναν ειρηνικά, αυτά για να βουλώνουν κάποια στόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Συριοι ημιμαθη και τέρμα ανόητε 7:37 πρώτον είναι χριστιανοί (αλλά αυτό ποσώς μας ενδιαφέρει) δεύτερον πανηλιθιε δεν έφυγαν γιατί γούσταραν να φύγουν, ΠΌΛΕΜΟ έχουν ΠΌΛΕΜΟ, διέλυσαν τη ζωή τους ολόκληρη. Και αντε παράτα μας απολιφαδι που εσύ ο πόντιος είσαι περισσότερο άνθρωπος από άλλους ανθρώπους, ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ και μόνο που σκέφτεσαι κατά αυτόν τον τρόπο ΝΑΙ χρησιμοποιήθηκε βία και βρισιές, κυκλοφόρησαν βιντεο.Το φαΐ σου θα φάνε ή το σπίτι σου θα πάρουν ανεγκέφαλο γίδι;
      Σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση θα μείνουν και δεν θα τους ταΐζεις εσύ βόδι.

      Διαγραφή
    2. τι σωστος ρε καραγκιοζακο, ολοι οι λαθροειςβολεις μουσουλμανοι ειναι, φυσικα και υπαρχουν χριστιανοι συριοι, αλλα εμειναν στην πατριδα τους να πολεμησουν τους μογγολους, αντε αναρχομπλεβικοι ελληνοφωνοι, κουμαντο στην Ελλαδα οι Ελληνες...τωρα για το ποιος τους πληρωνι ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΕΧΕΙΣ...εγγραφο κοτζια επι συριζα λεει οτι ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ

      Διαγραφή
    3. 11¨56 οι Σύριοι έχουν πόλεμο με τους Μογκόλους?? Μπορείς να επισυνάψεις το έγγραφο του Κοτζιά να το δούμε? Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι Χριστιανοί Σύριοι μόνο πολεμάνε?? Υπήρξε ποτέ στην ιστορία της ασθρωπότητας αναρχομπολσεβικισμός? Θα χαρακτήριζες τον Ιησού Χριστό ποτέ ως λαθροπιθήκι λόγω χρώματος ? Ένα ''λαθροπιθήκι΄΄ με δύο χρόνια σε ελληνικό σχολείο θα είναι πιο μορφωμένο και χρήσιμο στην κοινωνία από εσένα!

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι όσοι τάσσεστε υπέρ της εγκατάστασης των προσφύγων στην περιοχή δεν κατεβήκατε στους δρόμους να κάνετε αντιδιαδήλωση και κάθεστε τώρα από τον καναπέ σας και σχολιάζεται, μάλλον όλοι εσείς δεν έχετε τα κότσια.

      Διαγραφή
  12. Οι μισοί έρχεστε στο παζάρι και πουλάτε προϊόντα Εκεί.... δεν θα μας δειτε θα φάτε μαυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12:32 τα κοράκια μόνο εσύ τα είδες και πρέπει να ήταν και πολλά, για να μην είδες τις ζημιές που έγιναν! Εκτός και αν είσαι γκαβός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που έκαναν σε Άρνισσα και Παναγίτσα απόλυτη ξεφτίλα. Και απο οτι φαίνεται κάναν και πλιάτσικο οι κάτοικοι. Υποκινούμενοι απ τον Γιάννου ;;;; ντροπή σε όλους τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις πρωτοφανείς εγκληματικές πράξεις σε βάρος των αιτηθεντων Ασύλου...προκάλεσαν ξενοφερτοι φιλοξενούμενοι Ασιάτες Τούρκοι χριστιανοί..των οποίοι οι πρόγονοι ουδεμία σχέση δεν είχαν ποτέ με την ευρωπαϊκή Μακεδονία...ούτε πριν 1500 χρόνια...ούτε πριν 15 χιλιάδες χρόνια... ουδείς γηγενής Μακεδόνας συμμετείχε σε αυτά τα έκτροπα...ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους... ντροπή ξενόφερτοι φασίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ιστορία έγραψε ότι το 2020 απόγονοι προσφύγων του Πόντου έδιωξαν με φωτιές και πέτρες γυναικόπαιδα πρόσφυγες. Δεν μας ξεπλένει ούτε ο Καταρράκτης. Εγώ σαν Πόντιος με προγόνους κατατρεγμένους και διωγμένους από παντού ντρέπομαι διπλά για λογαριασμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διώξτε όλους αυτούς και μην ακούτε τίποτε σώστε την Ελλάδα μας την πατρίδα μας τα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ από πεποίθηση είσαι ηλιθιος. Ουστ εσύ βλακα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι βλάκας , νεοναζί σκουπίδι είναι.

      Διαγραφή
    3. Α είναι από τους ελληναραδες του Χίτλερ μάλιστα.

      Διαγραφή
    4. Μιλάμε όλοι οι χρυσαυγιτες νιονιο κότας.
      Μα όλοι όμως !

      Διαγραφή
  18. Και με έλεγε η μάνα μου μακριά από παναγιτσιοτες κάτι ήξερε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.