Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταμενίτης: «Το φυσικό αέριο θα έρθει στην πόλη των Γιαννιτσών»


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΔΑ τίθενται σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Γιαννιτσών στο πακέτο των πρώτων πόλεων που αφορούν στην Κεντρική Μακεδονία. 
Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις σχετικά με τη σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο, δηλώνει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης. 
Σύμφωνα με το Βουλευτή, τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από σήμερα (15.05.2020) και ουσιαστικά αλλάζουν την άσχημη τροπή που πήρε η υπόθεση τις προηγούμενες μέρες, ύστερα από την απόφαση της ΡΑΕ να απεντάξει την πόλη των Γιαννιτσών από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τις δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι η πρόθεση και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι το φυσικό αέριο να πάει σε όλες τις περιοχές της χώρας και φυσικά και στα Γιαννιτσά. Μάλιστα στις δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε επανειλημμένως ότι η Διοίκηση της ΔΕΔΑ θα ασκήσει όλα τα ένδικά μέσα ώστε η ίδια να υλοποιήσει τη σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο. 
Παράλληλα, η Διοίκηση της ΔΕΔΑ αντέδρασε άμεσα απέναντι στην απόφαση της ΡΑΕ και ενήργησε γρήγορα, προχωρώντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η εξέλιξη της απένταξης να ανατραπεί. Λογικά τις επόμενες ημέρες αναμένεται και νέα τοποθέτηση της ΡΑΕ, η οποία, με την ανάκληση της απόφασης, θα επισφραγίσει ουσιαστικά τη συνέχιση του έργου για τη σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών  με το φυσικό αέριο, από τη ΔΕΔΑ.
Αναφορικά με τις δηλώσεις Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι καλό θα είναι να καταλάβουν επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι ευθύνες που έχουν για τη στασιμότητα μεγάλων και σημαντικών έργων για το Νομό Πέλλας είναι τεράστιες. Όπως με το έργο της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, όπου η ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε τεράστιες καθυστερήσεις, έτσι και στο ζήτημα της σύνδεσης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΔΑ δεν έκαναν απολύτως τίποτα! 
Στην πραγματικότητα, επειδή ακούγονται διάφορα, για τη θετική έκβαση του ζητήματος συνετέλεσαν τρείς παράγοντες: Α. Η απόφαση της Κεντρικής Μακεδονίας να εντάξει τα Γιαννιτσά στις 6 πρώτες πόλεις που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ. Β. Ο σχεδιασμός του Δήμου Πέλλας, ο οποίος φροντίζει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στο διοικητικό κομμάτι (αδειοδοτήσεις, χρήσεις γης του οικοπέδου για την τοποθέτηση σταθμού αποσυμπίεσης κτλ). Γ. Η αποφασιστικότητα της νέας Διοίκησης της ΔΕΔΑ, η οποία παρέλαβε ένα έργο στο μηδέν, και κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα, και μάλιστα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, να ξεπεραστούν μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια και παράλληλα να διορθωθούν οι αστοχίες του παρελθόντος.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα η αντίδραση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση: 
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Μπουλαξή στις 06.05.2020 εξέφρασε την αντίθεση του για την απόφαση της ΡΑΕ και ζήτησε την άμεση αναθεώρηση της, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η εν λόγω απόφαση ήταν άδικη. Σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/fysiko-aerio2/
Με τοποθέτηση του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 10.05.2020 αναφέρθηκε στο ζήτημα, τονίζοντας τα νομοθετικά κενά που επέτρεψαν στη ΡΑΕ να προβεί, εξαντλώντας όλα τα όρια αυστηρότητας, στην εν λόγω απόφαση αλλά και κάνοντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες που είχε ως κυβέρνηση. Σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/fysiko-aerio-3/
Παράλληλα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την πόλη των Γιαννιτσών και κατ’ επέκταση όλου του Νομού Πέλλας, καθώς η σύνδεση των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες περιοχές του Νομού μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. θα έρθει και αυτό οφείλεται στον Σηφάκη, στην Τζάκρη και στο ΣΥΡΙΖΑ. Εσεις της Νέας Δημοκρατίας κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλόλογος της Παλαιάς Σχολής.16 Μαΐου 2020 στις 7:59 π.μ.

    Διονύση, ο Χατζηδάκης πρίν μία εβδομάδα δεσμεύτηκε κατηγορηματικά.Εσύ λές, θα έρθει. Αυτό που λες είναι μια πράξη πού θα γίνει, ( κάτι πιθανό), εξακολουθητικος μέλλοντας. Το δεσμεύτηκε κατηγορηματικά = απόλυτα, εδώ και τώρα, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.Το ΘΑ ,μια πράξη που θα γίνει,αλλά και μπορεί να μην γίνει.η κάθε υπόσχεση εκδηλώνεται με το Θα!! Καλό είναι οι βουλευτές μας να θυμηθούν τα γυμνασιακα τους χρόνια. Ολα στην Πέλλα ξεκινούν με το Θα ,για αυτό και δεν γίνονται. Αυτή την φορά για το αέριο έχω ελπίδα, γιατί υπάρχει κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού και βάζω 20' σε όποιον αποσπά κατηγορηματική δέσμευση υπουργού .Ας θυμηθούν οι βουλευτές μας τα γυμνασιακα χρόνια και τον φιλόλογο καθηγητή τους .Όλα τα άλλα που γράφονται είναι, επεα πτερόεντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πάλι.Θα σταματήσετε οι βουλευτές όλοι του νόμου να κατηγορείτε τους προηγούμενους και ούτω καθεξής?Δεν τον ενδιαφέρει τον κόσμο πλέον ποιον εκπροσωπείτε.Εργα θέλουμε να δούμε και αν γίνεται καθόλου λόγια και φωτογραφίες.Οσο για το δρόμο,τι έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία παραπάνω ή ο ΣΥΡΙΖΑ?Και οι δύο ένα τίποτα έχετε κάνει.Ειναι δυνατόν σύμφωνα με τα λεγόμενα του συμβουλευτη σας κ.Καρασμανη να έχει κολλήσει το έργο στο κτηματολόγιο Θεσσαλονίκης??Άρα αυτό σημαίνει ότι η περιφέρεια δε το τρέχει το έργο και δεν ασκείται πιέσεις καθόλου.Και δε θέλουμε όπως η κ.Τζακρη προ λίγων ωρών ανακοινώσεις με φωτογραφίες με τους αγώνες σας και τις οποίες πιέσεις ασκήσατε, γιατί?Γιατί πάλι δε μας ενδιαφέρει.Γιατι ουσιαστική πίεση ασκείς,όταν αλλάζεις προς το συμφέρον σου μια απόφαση που έχει παρθεί εναντίον σου.Τα θα τα πολλά και το αμέσως επόμενο διάστημα που συνηθίζουμε να διαβάζουμε,δε τα θέλουμε άλλο.Εγω δεν είδα κανένα βουλευτή της Ν.Δημοκρατιας να αντιδρά στα λεγόμενα του υπουργού υποδομών,να τον βάλετε στη θέση του.Που θέλει να φτιάξει δρόμο με μια λωρίδα στο πιο πολυσύχναστο σε κυκλοφορία δρόμο μετά από παθε Εγνατία στη βόρεια Ελλάδα.Γιατι άμα φτιάξετε τις παρακάμψεις με φτωχά χαρακτηριστικά όπως φτιάξατε προ πολλών ετών το μελίσσι-μαυροβουνι και το Χαλκηδόνα-παραλιμνι,δε θα οφελησουν σε τίποτα και θα καταδικάσετε μια και καλή τον νόμο μας.Κατι που ανέφερα ξανά προ ημερών,κάτι για juspers τέλη Φλεβάρη λέγατε κ.Τζαμτζη μέχρι το πολύ τέλη Φλεβάρη και πιάσαμε Μάϊο, ετοιμάστε τη καραμέλα κοροναιος τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.