Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τοποθέτηση Δημάρχου Σκύδρας σχετικά με το σκεπτικό παραίτησης της πρώην Δημοτικής Συμβούλου Γεωργίας Σημαιοφορίδου


Αφορμή για την κοινοποίηση της παρούσας τοποθέτησης μου είναι η επιστολή της πρώην Δημοτικής Συμβούλου Γεωργίας Σημαιοφορίδου μέσω της οποίας αναλύει το σκεπτικό της παραίτησής της από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου Σκύδρας. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δήλωση παραίτησής της που κατατέθηκε  την ίδια ημερομηνία  με αυτήν της συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου (Μεγ. Δευτέρα 13 Απριλίου 2020) δεν αναφέρεται κάτι για το λόγο της παραίτησής της.

Αντιθέτως, δύο εβδομάδες περίπου αργότερα παρουσιάστηκε το σκεπτικό της παραίτησης της πρώην Δημοτικής Συμβούλου χωρίς να γίνεται έστω και μια συνοπτική αναφορά ή δεν δόθηκε μια εξήγηση γιατί έστω και περιληπτικά δεν σημειώθηκε ο λόγος ή οι λόγοι παραίτησής της στη δήλωση που κατέθεσε στο γραφείο της υπηρεσίας πρωτοκόλλου του Δήμου μας.

Άρα, στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για ανάλυση του σκεπτικού της, αφού αυτό το σκεπτικό δεν καταγράφηκε ποτέ στη γραπτή δήλωση της πρώην Δημοτικής Συμβούλου ούτε υπήρξε αναφορά ότι με νέα ενδεχομένως δήλωσή της θα προχωρήσει στην περαιτέρω επεξήγηση της απόφασης που έλαβε. Επομένως, και για να είναι κανείς ακριβής δεν πρόκειται για ανάλυση σκεπτικού παραίτησης, αλλά ουσιαστικά για την πρώτη και βασική παρουσίαση του σκεπτικού της παραίτησης.
Για το λόγο ή για τους λόγους της παραίτησης της που σχετίζονται κι αφορούν το Δήμο Σκύδρας, και μόνο για αυτούς το ξεκαθαρίζω από την αρχή, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο διοίκησης της Δημοτικής Αρχής, ας μου επιτραπεί να τοποθετηθώ και να δηλώσω με τη σειρά μου τα παρακάτω: 
Όσες κι όσοι γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου μας, όσες κι όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όσοι παρακολουθούν, ενημερώνονται και συμμετέχουν στα δρώμενα και στις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις  του τόπου μας, σε συνάρτηση με αυτές της χώρας μας, αντιλαμβάνονται το μέγεθος του αγώνα που απαιτείται για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας μας.

Στα έδρανα του Δημοτικού μας Συμβουλίου βρίσκονται νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία μας για αρκετά χρόνια, κάποιοι απ΄αυτούς και μέσα απ΄άλλους θεσμούς. Η πρώην Δημοτική Σύμβουλος παραιτήθηκε από τη θέση της πριν ακόμη  συμπληρώσει επτά μήνες. 
Σε ό,τι με αφορά υπηρετώ το θεσμό της αυτοδιοίκησης από το 2003 ως Δημοτική Σύμβουλος κι έχοντας αναλάβει Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου μας. Από το 2014 και μέχρι σήμερα,  μέσα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, έχω την τιμή να υπηρετώ τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου από τη θέση της Δημάρχου. Τιμώ την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στο σύνολο της δημοτικής μας παράταξης. Είναι γνωστό ότι αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Και πριν ακόμη καταφέρουμε ν΄ανασάνουμε και ν΄απαλλαγούμε απ΄αυτήν ως κοινωνία κι ως χώρα μια νέα κρίση,  η πανδημική κρίση, ήρθε να επιδεινώσει και να χειροτερέψει την κατάσταση.

Τι έπρεπε, λοιπόν, να κάνουμε; Ν΄αρχίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας; να περιμένουμε να λυθούν τα προβλήματα από μόνα τους; να τα μεταθέσουμε σ΄άλλους; να παραιτηθούμε; ΄Ισως, αυτά να ήταν μια εύκολη και βολική λύση. Όμως, ούτε τώρα ούτε ποτέ στο παρελθόν καταφύγαμε στις εύκολες λύσεις. Ούτε της εύκολης κριτικής, ούτε του ανίδρωτου  και εξ αποστάσεως αγώνα, ούτε ν΄αφήσουμε την κατάσταση στον αυτόματο πιλότο.

Αντίθετα κινηθήκαμε άμεσα, συντονισμένα και υπεύθυνα αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του Δήμου μας, αξιοποιώντας το ενδογενές ανθρώπινο δυναμικό και με την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την ενότητα και την ομοψυχία να κρατήσουμε στο μέτρο του εφικτού αρραγή τη συνεκτικότητα της κοινωνίας μας. Διαχειριστήκαμε και διαχειριζόμαστε τις τοπικές και δημοτικές υποθέσεις με διαφάνεια, με νομιμότητα, με σεβασμό σε όλες κι σε όλους τους συμπολίτες και στους συνανθρώπους μας χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Κι  όποιος έχει διαφορετική άποψη, ας την καταθέσει με στοιχεία.

Μέσα σ΄ένα δύσκολο, ομολογουμένως, δημοσιονομικό περιβάλλον για τη χώρα μας αγωνιζόμαστε μεθοδευμένα, συντονισμένα και επίμονα και καταφέρνουμε να εντάσσουμε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα μελέτες κι έργα μεγάλου προϋπολογισμού, τα οποία, δυστυχώς, κάποιοι προσπαθούν να μηδενίσουν ή να υποτιμήσουν. 

Μαγικό ραβδί, φυσικά, και δεν υπάρχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Υπάρχει, όμως, η βούληση, η θέληση, ο αγώνας, η επιμονή, το σχέδιο, η συνεργασία, η συναίνεση, η πρώτη γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων και την ισόρροπη πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Όσες κι όσοι δεν αντέχουν ή αδυνατούν ν΄ανταποκριθούν ή κουράστηκαν, ας καθίσουν στην άκρη, δεν θα τους «κατηγορήσουμε» αρκεί να μην προσπαθούν να δικαιολογηθούν με τα αδικαιολόγητα, αρκεί να μη μετακυλήσουν τη δική τους αδυναμία  σ΄εμάς.

Έτσι δείχνουν και συμπεριφέρονται κάποιοι όταν λένε ότι σέβονται και εκτιμούν τους θεσμούς, ότι σέβονται όλους τους συμπολίτες μας και τις αποφάσεις τους; Πού είναι, λοιπόν, αυτός ο σεβασμός απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο που μαθαίνει μέσω του τύπου, χωρίς να υποβαθμίζω σε καμιά περίπτωση το ρόλο του, για τους λόγους παραίτησης της πρώην Δημοτικής Συμβούλου; Πού είναι ο σεβασμός  στην ετυμηγορία των συμπολιτών μας που μας ανέδειξε πρώτη δύναμη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών; Τι μπορεί να σημαίνει η φράση «ας μην αφήνουμε την τύχη του Δήμου μας στα χέρια κανενός, χωρίς έλεγχο»;

Ας αντιληφθούν ορισμένοι ότι τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάποιες φορές τα προβλήματα μοιάζουν με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που πολλαπλασιάζονται. Εμείς, όλοι μας, είμαστε εδώ ταγμένοι στην υπηρεσία των δημοτών μας και με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους και με όση ηράκλεια δύναμη, ενότητα και ομοψυχία έχουμε  ν΄αγωνιστούμε και να προσφέρουμε τα καλύτερα στον τόπο μας.

Θέλω, επίσης, να υπογραμμίσω ότι  καλές είναι οι οδηγίες και οι συστάσεις για τον ορθό ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του,  αλλά αυτό όταν γίνεται σε Συμβούλους που βρίσκονται στο μετερίζι και μάλιστα σε κάποιους με αρκετά χρόνια θητείας και προσφοράς στην αυτοδιοίκηση θυμίζει  την παροιμία «έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου». Το να ρωτάει κάποιος σημαίνει ότι πρέπει να περιμένει και την απάντηση σ΄αυτό που ρώτησε, είτε του αρέσει η απάντηση είτε όχι, είτε βολεύει η απάντηση είτε όχι. Όταν κάποιος κρίνει, θα πρέπει ν΄αναμένει και την κριτική στην κριτική του, γιατί όπως είναι γνωστό ο διάλογος και η συζήτηση  ανήκουν στις  βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας. Καλή, βεβαίως, και η όποια έκθεση ιδεών ωστόσο από ένα σημείο και μετά τα προβλήματα για να λυθούν απαιτούν ρεαλισμό και ορθολογισμό. ΄Ισως οι συζητήσεις για τα προβλήματα του Δήμου δεν βόλευαν γιατί τα πράγματα στην παράταξή της ίσως δεν τη βόλεψαν. Αν υπερεκτίμησε ή υποεκτίμησε καταστάσεις, ας το κρίνει ή ίδια. Όμως, για το όσο, λιγοστό, διάστημα της θητείας της δεν μπορεί να βγάζει τόσο γρήγορα συμπεράσματα που εκθέτουν το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα του λόγου.

Γενικότερα και κλείνοντας να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι είμαστε εδώ κι εργαζόμαστε,  αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε στο πλαίσιο του προγραμματισμού, της συνεργασίας, της ενότητας και της αλληλεγγύης  για να συνεχίσουμε ν΄αξιοποιούμε  τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σ΄όλους τους τομείς της οικονομίας, με βάση τον πρωτογενή, για να διασφαλίσουμε την ανοδική αναπτυξιακή πορεία και προοπτική για κάθε συμπολίτη και για κάθε Οικισμό και Κοινότητα του Δήμου μας, του Δήμου Σκύδρας. 

Με εκτίμηση
Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Παραιτήθηκε και μετά προτείνει.,.,έλεος τόση ασχετοσύνη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερινα εγω θα το πω με λιγα λογια...δεν αντεχουν ολοι!Και δεν κανουν ολοι για ολες τις θέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E ενταξει και η προτελευταια θεση που πηρε δεν ειναι και οτι καλυτερο για αυτη.Θα μας λειψουν παντως οι χοροι της στα πανηγυρια της περιοχης.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί μόλις κατέλαβε ότι η δουλειά της έπεσε και ότι δεν μπορεί εκεί να μιλήσει να την καταλάβουν οι άλλοι την έκανε με ψηλά πηδηματάκια. Ασχετη ανύπαρκτη δίχως λόγο δίχως θέσεις και απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι όλοι να είχαν την παιδεία και το ήθος της Γεωργίας η Σκύδρα θα ήταν πολύ μπροστά και όχι αιχμάλωτοι κεροσκοπων αντιμισθιων βολεματων και Χωρίς προσωπικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλει αρετή και τόλμη για να υπηρετησεις τον Δήμο και τους δημότες
    Κατάλαβες κυρία Σημαιοφοριδου;
    Τι θα πει μπορώ αλλά δεν θέλω;
    Τι θα πει τρόμαξες;
    Να μείνεις και να παλεψεις για αυτά που πιστευεις
    Ξεγελασες τους ψηφοφόρους σου
    εξέθεσες τους συναδέλφους σου του συνδυασμού σου μαζί και τον επικεφαλής
    Δεν μας πείθεις ότι σε ενδιαφέρει το ΕΜΕΙΣ Μόνο για το εγώ σου νοιαζεσαι
    Αντε στο καλό και χαιρετίσματα στα μαγαζιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρίσκεστε σε σύγχυση το καταλαβαίνω αλλά απαντήστε μας στο ερώτημα τι γνωρίζει η κ. Σημαιοφορίδου που δεν μπορεί να κάνει πως δεν το γνωρίζει ; Τόσο σοβαρό είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι γνωρίζει η κ. Σημαιοφορίδου που δεν μπορεί να αντέξει η συνείδηση της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσοι μικροψυχια Θεέ μου! από έναν άνθρωπο που θέλει να λέγεται ότι είναι δήμαρχος όλων των πολιτών της Σκύδρας.
    Θα έπρεπε να προβληματιστεί από τους λόγους παραίτησης της συμβούλου.
    Αλλά δεν έμαθε να ακούει και μια άλλη άποψη διαφορετική από την δική της.
    Οποίος το κάνει είναι εχθρός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μη μιλάς γιατί δεν είσαι σε καλύτερη μοίρα από αυτή που παραιτήθηκε και εσύ στα πόδια το έβαλες δεν αντέχεις την πίεση ούτε τις ευθύνες μόνο χανουμακι ξέρεις να ντύνεσαι και αυτό το κάνεις καλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο

      Διαγραφή
    2. Θα μιλάω γιατί είμαι ένας σκεπτόμενος ελεύθερος πολίτης κύριε!!
      Ενώ εσύ... προφανώς γλύφεις και ελπίζεις να σου πετάξει και εσένα κάνα ξεροκοματο.

      Διαγραφή
    3. Σπανέ, παπαδοπούλου και πορτοκαλίδη καταλαβαίνω ότι δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο αλλά έλεος με αυτα που γραφετε ως ανωνυμοι. Μας κουφαινετε στα συμβουλια με την ασχετοσυνη σας..εσςς θα σας παραιτηαουμε εμεις.

      Διαγραφή
    4. Εδώ ανώνυμα σχολιάζει και ο ‘δήμαρχος‘ σ’αυτους κόλλησες εσυ;

      Διαγραφή
  10. Τα χρέη της ΔΕΥΑΣ ποσό έφτασαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα είναι ακόμα έχουν 3 χρόνια μπροστά τούς για να τα κάνουν πάρα πολλά

      Διαγραφή
  11. Ο εγωισμος της Συμεοφοριδου και το Εγω της δεν αντεξαν ουτε την στραπατσα των εκλογων ουτε να βλεπει τη συνεχεια των Εργων της Κατερινας.Η αγαπη και η εμπιστοσυνη του κοσμου στην Κατερινα ενοχλει και προκαλει πονο ψυχης στη Συμεοφοριδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως δεν άντεξε να βλέπει άλλα πράγματα στην ΔΕΥΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Μίλησε μας λίγο για τον εγωισμό και την αυταρχική συμπεριφορά της δημάρχου ακόμη και εντός δημοτικού συμβουλίου και άσε τις αγάπες που ‘πουλάει‘ στις φυλλάδες

      Διαγραφή
  12. Ο 10:57 και ο 6:47 να περάσουν να πληρωθούν. Οι υπόλοιποι βελτιωθείτε και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δουλειά τώρα μαζευει κερασια στο Λουτροχώρι

      Διαγραφή
  13. Πόνο ψυχής θα προκαλέσει εσάς το στραπάτσο που έρχεται σε λίγες μέρες. Υπομονή το κουβάρι θα ξετυλιχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.