Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νοσοσχεδίου


Την Πέμπτη 30/4/2020, η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Πέλλας, συμμετέχοντας μαζί με δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη την χώρα, τους ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ που πραγματοποίησαν αντίστοιχες δράσεις σε πολλές πόλεις.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν αντιπροσωπευτικά εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια, τα Γενικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ και τα Εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και συνάδελφοι / συναδέλφισσες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μια μαθήτρια ΕΠΑΛ εγγεγραμμένη ως άνω των 17 ετών.

Στο ψήφισμα που επιδόθηκε στην ΔΔΕ Πέλλας, τονίζεται ιδιαίτερα ότι το αντιεκπαιδευτικό αυτό νομοσχέδιο βάζει νέους, μεγαλύτερους φραγμούς στη μορφωτική πορεία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, με το στοίβαγμα των παιδιών σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικά ως και 26-27 ανά τάξη, με τις συνεχείς και αυξημένες εξετάσεις σε Γυμνάσιο Λύκειο και την Τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, την επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής και ιδιαίτερα με τον αποκλεισμό των 17χρονων από το δικαίωμα εγγραφής στα ΕΠΑΛ κ.ά.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, υπήρχε έντονη αντίδραση από τη μεριά μας τόσο για το χρόνο κατάθεσής του, σε συνθήκες που εμποδίζεται η δημοκρατική λειτουργία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, όσο και για το περιεχόμενό του.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας επισκέφτηκαν και είχαν ένα σύντομο διάλογο και με τον Διευθυντή της ΔΠΕ Πέλλας στον οποίο γνωστοποίησαν την αντίθεση των εκπαιδευτικών στην κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και την περίοδο που η κυβέρνηση επιλέγει να το κάνει.

Επίσης, εκφράσαμε και εκφράζουμε την αγωνία όλων των εκπαιδευτικών για την ανάγκη λήψης μέτρων, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια αφού υπάρχουν ολόκληρες ομάδες εργαζομένων που, ενώ κινδυνεύουν από τον ιό, δεν ανήκουν στο χαρακτηρισμό που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Υπουργείο δεν μπορεί να παίζει με την υγεία χιλιάδων συναδέλφων και μαθητών, αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντός τους!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ!

Θα μας βρει μπροστά της!

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας Εγνατία 89 (2Ο Γυμνάσιο Έδεσσας), 58200 Έδεσσα Τηλ. επικ.: 6949209964 (αντιπρόεδρος) Ε-mail: elmepellas@gmail.com

Έδεσσα, 2-5-2020

Για το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας
Η Αντιπρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα     Τραπεζανίδης Γιώργος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ερώτηση: γιατί τόσο καιρό μόνο λίγοι καθηγητές έκαναν μαθήματα με μαθητές; γιατί κάποιοι δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου..και μην μου πείτε έπεφτε η πλατφόρμα..email έχουμε..γιατί; γιατί οι καθηγητές συνέχιζαν τα ιδιαίτερα (οι διορισμένοι καθηγητές;)..γιατί δεν καταγγέλλετε τους διορισμένους που έκαναν φροντιστήριο; αφήστε τα ψηφίσματα και κάντε κάτι χρήσιμο: ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσένα περιμένανε να μάθουν ζηλιάρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν τα παιδια μου σταματήσουν τα φροντιστήρια ,τα νόμιμα τότε θα σας πιστέψω .η δουλειά σας είναι να μάθετε τα παιδιά μας γράμματα.και αφήστε τα συνδικαλιστικά και της μπαρουφεσ .δουλέψτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τεμπελιτιδα πως γιατρευεται ρωτησα εναν εκπαιδευτικο που νοιαζετε για τους μαθητες Μου απαντησε με την αρση μονιμοτητας και απολυσεις.Ακουτε οι κυβερνωντες??? Κλεινουν ομως τα αυτια γιατι ο αμωρφωτος λαος δεν αντιδρα!!! ΞΥΠΝΑΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκπαιδευτικοί, πρωταθλητές της τεμπελιάς , οι χειρότεροι δημόσιοι υπάλληλοι με διαφορά από το πολυ καθησιό ασχολούνται μόνο με συνδικαλισμό. Δώστε τους 800ευρώ για 45 μέρες όπως ο ιδιώτης που έκλεισε το μαγαζί του μιας και κάθονται να δουν πως είναι η πραγματικότητα..Ο Έλληνας φορολογούμενος τους πληρώνει για να κάθονται και να έχουν το θράσος να βγάζουν και δελτία τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους αδικείς φίλε. Δεν συμφωνώ μαζί σου. Απλά δεν θέλουν την αξιολόγηση γιατί αρκετοί από αυτούς είναι ακατάλληλοι για να τους εμπιστευτουμε τα παιδιά μας. Δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοι ίδιοι.

      Διαγραφή
    2. καλά εννοείται ότι δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά να προσέχουν όταν εκλέγουν εκπροσώπους που κομματοποιούν τον κλάδο τους...Όταν βγήκε ο Τσίπρας το 2015 είχε κάνει σημαία την κατάργηση της αξιολόγησης που ήθελε να εφαρμόσει ο κακός κούλης ως τότε υπουργός διοικητικής μεταρύθμισης. Οι στατιστικές μετά τις εκλογές του 2015 έδειξαν τα τεράστια ποσοστά στο χώρο των εκπαιδευτικών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θέλανε την αξιολόγηση του υπουργού Κούλη που έφερε και τον πειθαρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών. Ας δούμε στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών πόσα άτομα που είχαν μάλιστα και φιλοδοξίες για πολιτική καριέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν.Οι άνθρωποι νομίζουν απευθύνονται σε ιθαγενείς.Έχουν το θράσος να βγάζουν ανακοινώσεις βάζοντας δήθεν μπροστά το καλό της παιδείας και το μέλλον των παιδιών μας.

      Διαγραφή
  6. ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ. ΒΡΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ , ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΕΞΩ. ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ είπες την αερολογια σου και μας ταπωσες!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.