Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το αρδευτικό δίκτυο Σκύδρας: Να μην πούμε το νερό νεράκι


Αυτό το χρονικό διάστημα δεχόμαστε διαμαρτυρίες από πολλούς αγρότες της περιοχής της Σκύδρας, για την κατάσταση που επικρατεί στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής που αρδεύεται από τον ΤΟΕΒ.

Αυλάκια που δεν έχουν καθαριστεί ακόμη, πομώνες εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ρεύματος, από την Δ.Ε.Η. (απλήρωτοι λογαριασμοί), πομώνες που δεν συντηρούνται με αποτέλεσμα να είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης και όλα αυτά σε μια εποχή που η γη είναι διψασμένη για νερό και πολλές καλλιέργειες το έχουν άμεση ανάγκη.

Δεν φτάνουν λοιπόν τα ασήκωτα βάρη που έχουν φορτώσει στα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά με την πολιτική τους μέχρι τώρα κυβερνήσεις και Ε.Ε., δεν φτάνει που όλο και περισσότερο λιγοστεύει το εισόδημα των αγροτικών νοικοκυριών, δεν φτάνει που χρυσοπληρώνουν το πότισμα των χωραφιών τους λες και το νερό είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω έχουν και τους μεγαλοπαράγοντες της διοίκησης του ΤΟΕΒ να παρακολουθούν αυτήν την άθλια κατάσταση με πλήρη αδράνεια. Στην τελευταία μάλιστα συνέλευση των εκλεκτόρων του ΤΟΕΒ, το Δ.Σ. πρότεινε και αύξηση του χαρατσιού που πληρώνουν, ή μάλλον που αδυνατούν να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Από ότι φαίνεται μερικοί πιστεύουν ότι το νερό από αγαθό πρέπει να γίνει εμπόρευμα που θα το αγοράζουν αυτοί που έχουν να πληρώσουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας δηλώνει την πλήρη αντίθεση της σε αυτήν την πολιτική διαχείρισης του νερού.

Λέμε όχι στην πολιτική της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών και του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών πληρώνοντας ακριβά το πότισμα των χωραφιών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συστηματικό και σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες της αγροτικής παραγωγής με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από την τσέπη των μικρομεσαίων αγροτών.

Εγγειοβελτιωτικά έργα που να αξιοποιούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον όλους τους υδάτινους πόρους της περιοχής.

Στελέχωση υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό, για τη συντήρηση, επισκευή βλαβών, επεκτάσεις δικτύων, έλεγχο αποθεμάτων κ.λ.π.

Η δημοτική αρχή να απαιτήσει μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος που αυξήθηκε κατά 50% με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κατά 10% με Ν.Δ

Ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης του νερού και όχι οργανισμούς που λειτουργούν με ρουσφετολογικά και ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή του νερού., να απαιτήσουν από όλους τους υπεύθυνους αυτά που τους ανήκουν για να μην πούμε το νερό νεράκι.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ
ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. καλά εσεις όλο ΟΧΙ είστε πέστε και κανένα ΝΑΙ . είδαμε και στα κουμουνιστικά κράτη τι ωραία που ζούνε οι άνθρωποι. ξυπνήστε ή αλλάξτε πλευρό ο κόσμος πάει μπροστά όχι πίσω . στα λόγια είστε πρώτοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που λένε ΟΧΙ. Τα δικά σας ΝΑΙ έχουν φτιάξει την κόλαση που ζούμε σήμερα.

      Διαγραφή
  2. για την ουσία 11:06 θα πείς τίποτα ή διαβάζεις ακόμα τον Ριζοσπάστη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ ρε 9:44 δεν μας είπες? Συμφωνείς με την ανακοίνωση ναι η όχι? Συμφωνείς ότι ο αγρότης πρέπει να έχει φθηνό ρεύμα για να πέσει το κόστος παραγωγής ναι η όχι? Συμφωνείς ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ναι η όχι? Η ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε για κομμουνισμό, ούτε πως ζούσαν εκεί.... Εκτός αν είσαι αγράμματος και δεν ξέρεις να διαβάζεις!!!! Αν πάλι θέλεις βοήθεια είμαι πρόθυμος να στην προσφέρω.... Περιμένω να με απαντήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φθηνό ρεύμα για τον αγρότη και το νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Έχει δίκιο ο άνθρωπος. Αυτά είναι κομουνιστικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εννοείται οτι συμφωνώ δεν μας λές όμως που θα βρεθούν τα λεφτά και μην αρχίσεις την καραμέλα του κεφαλαίου ,καπιταλισμός κλπ ανοησίες .λύσεις πρότεινε . άλλα ξέχασα με λεφτά άλλου λέω ότι θέλω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.