Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός: «Έφυγε» μετά από άνιση μάχη με τον κορωνοϊό


Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετά από μάχη με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Συλλυπητήριο μήνυμα ανήρτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Ο πρώην υπουργός Υγείας, καθηγητής Ιατρικής και πολιτικός έφυγε από τη ζωή, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί.
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού ανήρτησε στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης». Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε στην Χάλκη Δωδεκανήσου την Πρωτομαγιά του 1942 (78 ετών). Ιατρός και καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπήρξε μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. 
Έχει διατελέσει υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είχε εκλεγεί βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ  Υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Ως πανεπιστημιακός ιατρός, δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. Διετέλεσε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου δημιούργησε το Β΄ Καρδιολογικό Τμήμα.
Ήταν ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο Έμορυ της Ατλάντα, καθώς και σε αυτό του Βελιγραδίου. Για το έργο του έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την American Heart Association (Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία).
Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του από το 1996. 
Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 – 1996), διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ αρχικά από το 2000 ως το 2004. Επανεξελέγη το 2009 και ήταν βουλευτής μέχρι σήμερα. 
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και Αντιπρόεδρός της.
.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.