Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τουρκικές δυνάμεις σε Ελληνικό έδαφος στον Έβρο - Διάβημα του ΥΠΕΞ


Σε ελληνικό έδαφος έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο, όμως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας ότι πρόκειται για λίγες δεκάδες μέτρα.

Αντίθετα η Τουρκία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις στο σημείο.

Η υπόθεση πήρε και διεθνείς διαστάσεις, καθώς υπήρξε σχετικό δημοσίευμα και της αγγλικής εφημερίδας SUN. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα, ωστόσο, νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκάλεσε προβληματισμό και αντιδράσεις με τη δήλωσή του πως «δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις με συμμάχους [...] μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα». Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν το περιστατικό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για έκταση στο νότιο τμήμα του Έβρου, στη θέση Μελισσοκομείο, που πλημμυρίζει κάθε χρόνο και η αλλαγή της κοίτης του ποταμού δημιουργεί νησίδες όπως αυτή την οποία έχουν καταλάβει εδώ και μέρες δυνάμεις 35 ατόμων της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας. Πρόκειται για μια περιοχή 16 στρεμμάτων όπου έχουν στρατοπεδεύσει και έχουν σηκώσει μια τουρκική σημαία.

Η είδηση αποκαλύφθηκε αρχικά από το armyvoice.gr, που δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία, ενώ την υπόθεση έχει αναδείξει και η βρετανική SUN, που μιλά για «εισβολή Τούρκων» σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αποτελεί «μελετημένη πρόκληση στο πλαίσιο της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του φράκτη στο χερσαίο τμήμα των συνόρων».

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»

Ερωτηθείς για το ζήτημα που δημιουργείται και την κατάληψη ελληνικού εδάφους ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επιχείρησε να υποβαθμίσει την υπόθεση: «Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Η χλιαρή αντίδραση της ελληνικής πλευράς προκάλεσε αντιδράσεις ενώ, το απόγευμα τελικά, το Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι, με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια,  έχει προβεί σε διάβημα, αρκετά καθυστερημένα όμως καθώς οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται τουλάχιστον δύο μέρες στο ελληνικό έδαφος. Στρατιωτικές πηγές, πάντως, σχολιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είναι πολύ επίμονη σε επίπεδο ρητορικής αλλά απολύτως υποχωρητική στην πράξη. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν πολύ πιο σκληρές εκφράσεις για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και μιλούν για ρήγμα στο φρόνημα του Στρατού στην περιοχή.

Δεν έχει ξεχαστεί, άλλωστε, η υπόθεση του Oruc Reis. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία είχε εισέλθει το Φεβρουάριο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με την ελληνική κυβέρνηση  να υποστηρίζει αρχικά ότι αποχώρησε, ενώ δεν είχε συμβεί και στη συνέχεια ότι "οι άνεμοι έσπρωξαν το πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα" προκαλώντας θυμηδία σε στρατιωτικούς αναλυτές. 

Πηγή: tvxs.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Που πάμε με τέτοια ηγεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τα εκεί που πηγαίναμε με όλες τις ηγεσίες από τη μεταπολίτευση και εδώ.
      Τη μία η Κύπρος είναι μακριά, την άλλη θα φυσούσε ο άνεμος να πάρει τη σημαία .......και πρόσφατα «δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις με συμμάχους [...] μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»
      Στην καταστροφή και στο ξεπούλημα της Ελλάδας.
      Όσο αφορά αυτό, πράγματι υπάρχει μια συνέχεια στην πολιτική των πολιτικάντηδων

      Διαγραφή
  2. Να κανουμε πολεμο για 1,6 εκταρια.....ποσο βλακες ειστε μερικοι?????(ενας πρωην λοχιας καταδρομων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι πολλά πάρα πολλά για 1.6 εκατοστά έπρεπε να τους λιώσουν

      Διαγραφή
  3. Ενω η αλλη ηγεσια θα υπεγραφε και χαρτια για να παραδοση τον Εβρο!!! Ξερουν αυτοι πως βαζουν υπογραφες!! Αν θυμαστε κατι ειχε γινει με τα σκοπια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε αριστερά αποκαιδια,μέχρι πριν λίγο Κάιρο αναπαραγάτε την είδηση γερμανικού μέσου οτι έλληνες στρατιωτικοί σκότωσαν λαθρομετανάστη στον Έβρο.
    Αποδείχτηκε ψέμα
    Λίγο μετα λεγατε για την απάνθρωπη συμπεριφορά λιμενικών, αστυνομικών και πολεμικού ναυτικού οτι επαναπροωθουν παράνομα τους λαθρο στην Τουρκία.
    Τώρα βρηκατε καινούργιο παιχνιδακι.
    Ότι τάχα σύμφωνα με τον αγγλικό τύπο τούρκοι μπήκαν στον Έβρο.
    Και οτι τάχα ο υπεξ μας είπε < τι έγινε για λιγα στρέματα >
    Ποιο fake news πεθαίνεις
    Ανθελληνες καο απατριδες τι άλλο θα βρείτε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μπούθο πήραν 16 στρέμματα ,τι δεν καταλαβαίνεις ;;;οι προηγούμενοι σε φταίνε;;;Εσυ πατρίδα το κόμμα που κυβερνά έχεις,που χαρακτηρίζεις άλλους;;;

      Διαγραφή
  5. Δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης .Λόγια λόγια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε βέβαια δεν μπήκαν οι Τούρκοι σε προσωπική περιουσία του κυρίου Δένδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουυ να μου χαθούν οι προδότες.
    Παραχώρηση ελληνικού εδάφους είναι προδοσία. Άκου για λίγα δεν δημιουργούν εντάσεις οι φλώροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε12:56 ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΗΓΕΣΊΑ; ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙ ΈΛΕΓΕ Ο ΑΡΧΗΓΌΣ ΣΟΥ; "Η ΘΆΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΎΝΟΡΑ"ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΈΛΕΓΕ "ΟΎΤΕ ΤΑ ΠΟΤΆΜΙΑ ΈΧΟΥΝ ΚΟΙΤΕΣ",ΘΕΌΣ ΦΥΛΆΞΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κολλημένε , εννοούσε συρματοπλέγματα και το πήρε η Ν.Δ και το έκανε σημαία αντιπολιτευτική γιατί ήξερε ότι έχει κάτι ψηφοφόρους σαν εσένα!!!. Τώρα με τα 16 στρέμματα που μας πήραν δεν έχεις κάτι να μας πεις ή σου φαίνονται λίγα όπως τον Δένδια;;;

      Διαγραφή
    2. Ρε συριζακι 10:00 αυτός έδωσε ολόκληρη Μακεδονία και τον χειροκροτούσατε και τωρα μου μιλάς για λίγα μέτρα γη που προέκυψαν από την αλλαγή της κοίτης του ποταμού τα οποία πάλι μπορουν να εντοπιστούν;

      Διαγραφή
    3. Λίγα του φαίνονται. Αν του αφαιρέσουν απ την δικαιοδοσία του 16,θα πηδαει και θα κράζει σα μαϊμού.
      Εκ του ασφαλούς γενναιόδωρος.
      Οι του Έβρου φωνάζουν βοηθήστε μας αλλά που να τα ακούσουν στο τουρκοκαναλο τον ΣΚΑΙ ή στα υπόλοιπα μπουχτησμενα από 41 εκ.

      Διαγραφή
    4. Προς: 11:00. Ούτε ένα τετραγωνικό χιλιοστό του εδάφους δεν παραχωρήθηκε από την Μακεδονία!!! Οσο για το όνομα εδώ και 25 χρόνια το FYROM περιείχε το όνομα Μακεδονία που χρησιμοποιούσαμε !!!Αλλά κάτι απερίσκεπτους φανατικούς σαν εσένα με μεγάλη ευκολία τους έπεισαν οι σημερινοί κυβερνώντες.

      Διαγραφή
    5. Βρε 11:00. σιγά που σε νοιάζει η Μακεδονία ή ο Εβρος , το κόμμα σου να κυβερνά και να κάνει τα ρουσφέτια σου. Ποιος ξέρει τι βίσματα θα έβαλες να μην υπηρετήσεις στα σύνορα εσύ και τα παιδιά σου!!!Αν ήταν κανένα συλλαλητήριο όμως , πρώτος θα έτρεχες να σε δουν!!!

      Διαγραφή
  9. Γαργάρες μπατριώτες. Μπουκώματα με αλατόνερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο χαζός είναι αυτός ο 11 μα πόσο.
    Είναι πολύ περισσότερα από λίγα μέτρα γης, αετοπουλο της καρπαζιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.