Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στις ανηφόρες της ζωής...


Με τα σημερινά δεδομένα και την πανδημία του ιού, είναι φυσικό όλοι να είμαστε επιφυλακτικοί, με το φόβο να μην αρρωστήσουμε, να μην μεταδώσουμε τη νόσο, να μην πεθάνουμε και όλα τα συναφή. Η Πολιτεία, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, λαμβάνει μέτρα, μέσα στα οποία συγκαταλέγεται ο περιορισμός των μετακινήσεων και η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι.
Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε τον αγώνα, ούτε τα όνειρά μας. Η πραγματικότητα είναι ότι άτομα με διάφορες αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις ζούσαν και εξακολουθούν να ζουν τον δικό τους Γολγοθά, ακινητοποιημένα σε μια καραντίνα που δεν τελειώνει ποτέ. Άνθρωποι που δεν έχουν κανένα προστάτη για να τους βοηθήσει, δίνοντάς τους έστω και ένα ποτήρι νερό, ακόμα και τώρα παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή. Εκτός από τα άτομα με αναπηρία, υπάρχουν αρκετές κατηγορίες συνανθρώπων μας, που ζουν σε πολύ δραματικές και χειρότερες καταστάσεις. Ας σκεφθεί κανείς τους αγράμματους, που δεν γνωρίζουν πώς να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Εκτός του ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά, όπως βλέπουμε στα ΜΜΕ, και να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, μήπως πρέπει να ‘ρθούμε στην θέση αυτών των κατηγοριών, έστω και εξ αποστάσεως, για να βρούμε λύσεις στα προβλήματά τους;
Στις ανηφόρες της ζωής πρέπει να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη και κατανόηση, γιατί είναι το φάρμακο που με μια καλή κουβέντα διορθώνει την ψυχολογία, ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν «πεθάνει» πολλές φορές στην ζωή τους και είναι ακόμα εδώ, γιατί μπορούν, γιατί αντέχουν και γιατί έμαθαν να προσπαθούν, παλεύοντας σε όλες τις καταστάσεις του κόσμου. Αυτοί πάντα είναι νικητές.
 Αγαπητοί αναγνώστες, όποιοι και να ‘στε, όπου και να ‘στε, ό,τι και να ‘στε, εμείς, από το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων «Συνεργασία - Δημιουργία», σας ευχόμαστε από την ψυχή μας να είστε πάντα καλά, να ξεπεράσετε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και σιγά - σιγά να κερδίσουμε όλοι μαζί πάλι την καθημερινότητα και την ηρεμία που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα.

Γεώργιος Ρεθυμνιωτάκης 
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων
«Συνεργασία - Δημιουργία»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.