Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΡΙΖΑ Ν Πέλλας: Ρατσιστικές αντιδράσεις στην προσπάθεια φιλοξενίας προσφύγων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες


Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο Προσφύγων και Μεταναστών, προσπάθησε προχθές με δύο λεωφορεία να μεταφέρει 57 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να τους εγκαταστήσει για 3-4 μήνες σε μισθωμένα ξενοδοχεία στην Παναγίτσα Έδεσσας και στην ευρύτερη περιοχή στην Άρνισσα και στο νέο Άγιο Αθανάσιο.
H προσπάθεια εγκατάστασης προσφύγων, ως επί το πλείστον γυναικών και παιδιών, σε ξενοδοχεία της περιοχής απέβη άκαρπος.  

Με οδοφράγματα, φωτιές και ένταση στήθηκε προχθές Δευτέρα 4 Μαϊου, στην Άρνισσα του Δήμου Έδεσσας ένα σκηνικό ξενοφοβίας και ρατσιστικών αντιδράσεων μερίδα κατοίκων αλλά και μεταφερόμενων ακροδεξιών.Η ένταση ξεκίνησε το απόγευμα στο χωριό Παναγίτσα, όπου κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν από τη Σκύδρα και την Πτολεμαϊδα, έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο. 

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο για συμμετοχή στα επεισόδια ακροδεξιών προερχόμενων από Σκύδρα και Πτολεμαϊδα με τον - γνωστό από την ομάδα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες», Υπάτιο Πετρίδη να βρίσκεται ανάμεσά τους - γνώριμος ακροδεξιός στην περιοχή και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής το 2014.
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκρυψε, όπως έκανε και προεκλογικά, τη συνθετότητα του προσφυγικού προβλήµατος και τη σύνδεσή του µε παράγοντες που δεν είναι εγχώριοι. 
Επέλεξε απλοϊκά και έπειτα από κρυφές δηµοσκοπήσεις να καταδείξει τους πρόσφυγες και τους µετανάστες ως εχθρούς και εισβολείς σε διατεταγµένο σχέδιο. Απευθύνθηκε έτσι στα δεξιά αντανακλαστικά και µπροστά στις κάµερες (επαν)ίδρυσε φαιά τάγµατα εφόδου που είναι έτοιµα να επιβάλουν την τάξη όπως την εννοούν. Ο Μητσοτάκης προχώρησε πέρα από τη σύνδεση και την ιδεολογική συγγένεια του Σαµαρά µε τους φασίστες της «δεξιάς πολυκατοικίας» και απενοχοποίησε πιστολέρο, παρακρατικούς και παραβατικούς τύπους τους οποίους ονόµασε πατριώτες που αποτρέπουν την εισβολή. 
Τώρα πληρώνουν αυτά που έκαναν 4,5 χρόνια «καταγγέλλοντας» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «φέρνει πρόσφυγες και μετανάστες». Έλεγαν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία, την ασφάλεια κλπ. Από τα αποτελέσματα της πολιτικής τους φαίνεται ότι τα έκαναν μούσκεμα! Παρέλαβαν περί τους 50.000 πρόσφυγες και τους έκαναν – σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νότη Μηταράκη, του  Υπουργού Μετανάστευσης στην Βουλή 100.000!
Η κατάσταση στο προσφυγικό έχει αλλάξει δραματικά. Έλεγαν ότι θα πάρουν 20.000 ανθρώπους από τα νησιά. Ότι θα προσλάβουν 500 χειριστές εξέτασης υποθέσεων ασύλου, ότι θα συνεννοηθούν με τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους για την έμπρακτη συμβολή τους στη διαχείριση του προσφυγικού. Στην κυβέρνηση προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της αναγκαιότητας που προσπαθούν να διαχειριστούν και με τις ακροδεξιές φωνές μέσα στο κόμμα τους. 
Στις αρχές του Ιουλίου, στα 5 νησιά του Αιγαίου υπήρχαν 15.000 αιτούντες άσυλο, ενώ σήμερα υπάρχουν πάνω από 40.000. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε συγκεκριμένες δομές σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν παρέλαβε τίποτα. Και τα κατάφερε να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Το βέβαιο είναι ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό από μόνη της. Θα πρέπει όλη η Ευρώπη να συνδράμει. Να μεταφέρεται το «βάρος» και σε άλλες χώρες. 
Να υπάρξει ένας αναλογικός και δίκαιος καταμερισμός των προσφύγων και των μεταναστών. Θα πρέπει να τιμωρείται όχι μόνο με την αφαίρεση των χρημάτων του προσφυγικού, αλλά και με τη μη στήριξη των τραπεζών τους, της βιομηχανίας τους κλπ. 
Ας θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα έρχονται κάθε χρόνο, με νόμιμο ή ημι-νόμιμο τρόπο, χιλιάδες εποχιακοί εργάτες, είτε από χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα (Αλβανία, Βουλγαρία κλπ), αλλά και από άλλες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν κλπ, οι οποίοι δουλεύουν εδώ. Και βέβαια θα μπορούσαν κάποιοι από αυτούς να απασχοληθούν σε τέτοιες δουλειές αρκεί όμως να τους χορηγείς ΑΜΚΑ και όχι να τους το αφαιρείς όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση.
Τέλος, σε απάντηση ορισμένων που ισχυρίζονται ότι  οι πρόσφυγες-μετανάστες επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό στον τομέα της υγείας, επεσημαίνουμε ότι παίρνουμε 25 εκ. ευρώ από την ΕΕ για την περίθαλψή τους, αλλά, βεβαίως, συγχρόνως θα πρέπει αυτή η δαπάνη να αποτυπωθεί με ακρίβεια και να διεκδικηθεί η αύξησή της.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
    ΠΑΡΤΕ 2-3 ΛΑΘΡΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ βρες επείγοντος γυναίκα

      Διαγραφή
    2. Θυμάστε,μήπως σύντροφοι πόσες ήταν οι εισροές των λαθρομεταναστών προ ΣΎΡΙΖΑ και πόσες μετά; τότε που τους καλούσαν να έρθουν στην Ελλάδα (για να λιαστουν),και για να πάρουν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης;Αφού ανοίξανε τους ασκούς του Αιόλου και αφού ο λαός τους έστειλε για πάντα στην αντιπολίτευση,τώρα μας λένε τι να κάνουμε,ότι δεν κάνανε στα χρόνια που κυβερνούσαν.ΒΡΕ ΟΥΣΤ.

      Διαγραφή
    3. Καλά σου λέει βρες γυναίκα.
      Κουρκούτι το έκανες.

      Διαγραφή
  2. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟ ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ,ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πατρίδα τη λεηλατείς εσύ αμόρφωτε αγροίκε αγράμματε που δεν έχεις καμία σχέση με τους αρχαίους έλληνες και είσαι η ντροπή του ζωικού βασιλείου. Όσο για το κράτα γερά έλληνες αφού πρώτα πούλησες τη ψυχή σου στο χρήμα, μετά λάδωσες για το αυθαίρετο σου, μετά έβαλες βύσμα για τον κανακάρη σου στο στρατό,μετά τα έκανες επάνω σου μη σε πάνε στη δραχμή και μετά χόρευε κότσαρη στη φαλάκρα σου μέχρι και ο σόϊμπλε ξεπουλημένε. Μην αγχώνεσαι δεν σε ξέρω προσωπικά απλώς είσαι τυπική περίπτωση ανεγκέφαλου.

      Διαγραφή
    2. Και τι σχέση έχουν αυτά που λες με το γεγονός πως δεν τους θέλει στον τόπο του;Αμόρφωτο τον λες αλλά εσύ γράφεις ασυναρτησιες.Μην αγχώνεσαι δεν σε ξέρω προσωπικά απλα είσαι κλασσική περίπτωση φασιστερου.

      Διαγραφή
    3. Έχει σχέση με τον Ξένιο Δία, έχει σχέση με τις ανθρώπινες αξίες,έχει σχέση με το αν βγήκες από σπίτι ή από στάβλο έχει σχέση με το εμετικό αλισβερίσι που έφτασε τη χώρα σε αυτό το σημείο. Τι κράτησες γερά μέχρι τώρα για το μέλλον των παιδιών σου; Τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας; Την εντιμότητα; Τη δικαιοσύνη; Την ανεξαρτησία της χώρας; Ή πολέμησες αυτούς που σε ξεπουλήσανε; Αν το είχες κάνει δεν θα ξέδινες σε ανθρώπους που είναι πιο φτωχοί από εσένα.Γιατί μόνο εκεί μπορείς να νιώσεις ότι υπάρχεις ακόμα.

      Διαγραφή
    4. Μου αρέσει που έχεις για παράδειγμα την αρχαία Ελλάδα τον Ξενιο δια ζεις στον κόσμο σου μες τα παραμύθια μήπως ξέρεις αν είχαν δούλους στην αρχαία Ελλάδα μήπως ήταν χειρότερα τα πράματα για λαθρομετανάστες μήπως η ζωή τους δεν είχε καμία αξία και κάτι ακόμα είμαι πολύ περήφανος που βγαίνω από τον σταυλο μου γιατί παράγω κύριε παράγω το κρέας το γάλα που τρως εσύ κάθε μέρα δεν φυτρώνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ ξέρεις κάποιοι σαν εμένα τα πάραγουν

      Διαγραφή
    5. Μπράβο πολύ εύστοχος!!!

      Διαγραφή
    6. Κανονικα θα επρεπε, εσυ Ν.7/5/20 -8.34 πμ ,καθως και ολοι σαν και σενα ,να στησετε οδοφραγματα και φωτιες επειδη ο Μητσο-τακης και οι συν αυτω ,με το ετσι θελω ,τους στριμωχνουν σε τετοια ξενοδ. τους καημενους τους λαθρο ...αντι να τους ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥΝ στα σπιτια σας κ στις αυλες σας !!!! Αδιαφορισατε ,ομως κι αυτο ειναι κακο....κριμα !!!

      Διαγραφή
    7. Στην αρχαία Ελλάδα πριν 2000 χρόνια προφανώς δεν ήταν όλα τέλεια. Αλλά σου προτείνω να φτάσεις πρώτα τους αρχαίους Έλληνες και μετά βλέπουμε. Όσον αφορά την παραγωγή μάλλον δεν είσαι ο μόνος σε αυτόν τον τόπο.Σου προτείνω πάντως να περιοριστείς σε αυτό γιατί το κρέας και το γάλα είναι χρήσιμο αλλά τα περιττώματα που έχεις στο κεφάλι σου να τα χαίρεσαι.

      Διαγραφή
    8. 7.51 όταν δεν έχεις κάτι να πεις καλό είναι να μην μιλάς μη κουράζεις τις λέξεις.Σου απάντησε ο 11.46 κατάλληλα τα υπόλοιπα που λες είναι περιττά.

      Διαγραφή
  3. Και τι λέει η εφ.συν η επίσημη ενημέρωση του Σύριζα

    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/242069_pos-brethikan-oi-prosfyges-apo-ti-hio-xana-stin-toyrkia


    Για παράνομες επαναπροωθησεις,και τον ύπουλο ρόλο του λιμενικού, του πολεμικού ναυτικού και αλλων ένστολων υπηρεσιών.
    Και συνεχίζει το άρθρο σύμφωνα με ενημέρωση λέει απο ΜΚΟ..
    Απο τι??
    Απο ΜΚΟ..



    Τελικά επιβεβαιώνεται το εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μού, η είσαστε απατριδες και προδότες απο κούνια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε που βγάζεις μόνος σου αυθαίρετα συμπεράσματα και προσβάλλεις με εμετικούς χαρακτηρισμούς την διαφορετική άποψη σε λυπάμαι. Λυπάμαι διότι όσο και να προσπαθείς να δείξεις μια ανωτερότητα, μια παιδεία ή κι εγώ δεν ξέρω τι δήθεν πασχίζεις, είσαι ένα ανθρωπάκι. Αλήθεια, από όλα τα παραπάνω που γράφεις, εσύ τί έχεις κάνει? Ποιος είσαι που θα κρίνεις και μάλιστα με μέτρο σύγκρισης τους αρχαίους Έλληνες? Αν είσαι υπόδειγμα πολίτη και ανθρώπου με ορθή σκέψη, πες μας δημόσια ποιος είσαι να σε κάνουμε πρότυπο για τα παιδιά μας βρε αδερφέ. Έλλειψη ουσίας έχεις στον εγκέφαλο κι αν προσπαθήσεις να πεις κάτι, προκαλείς δυσοσμία. Ελεεινέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.