Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πράσινο φως για την παραλαβή αιτήσεων για μετακλητούς εργάτες γης από τρίτες χώρες


Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εργοδοτών για την μετάκληση εποχικών εργατών γης μετά και τις τελευταίες οδηγίες από το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου. 

Η αίτηση, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία και η ιθαγένεια του προς απασχόληση πολίτη τρίτης χώρας, αποστέλλεται είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνοδεύεται από: 
α) Παράβολο (κωδ. 2113) και αποδεικτικό καταβολής του, ύψους εκατό (100) ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που θέλει να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου και δεν επιστρέφεται, 
β) Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη ότι: 
βα) θα απασχολήσει τον συγκεκριμένο πολίτη τρίτης χώρας για περίοδο απασχόλησης είκοσι (20) τουλάχιστον ημερών από την ημερομηνία εισόδου στην ελληνική επικράτεια, 
ββ) θα καταβάλει το σύνολο των απαιτούμενων ασφαλιστικών εισφορών, 
βγ) θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 80 του ν. 3386/2005 (Α΄ 212), 
βδ) θα εκπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών του, όπως αυτές απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τη σύναψη σύμβασης εργασίας, την οποία, λόγω έκτακτων αναγκών, αδυνατεί να συνάψει εγκαίρως για την αντιμετώπιση των αναγκών της εκμετάλλευσής του,
βε) θα παρέχει επαρκές κατάλυμα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 
γ) Ενιαία δήλωση καλλιέργειας ή ενιαία δήλωση εκτροφής του άρθρου 9 του ν. 3877/2010 (Α΄ 160). 
Οι υπηρεσίες μιας στάσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του παρόντος, εκδίδουν εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών, συγκεντρωτική κατάσταση των αιτούντων και την αποστέλλουν προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Διαβατηριακού Ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα των συγκεκριμένων πολιτών.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες η αίτηση και η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη θα πρέπει να είναι θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής και θα πρέπει να αναγράφεται το συνοριακό σημείο εισόδου του υπηκόου τρίτης χώρας. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Καλά μας έλεγαν θα δουλέψουν σαν εργάτες γης όλοι αυτοί της γης η πονεμενοι που τους μαζεύουν και τους κουβαλάνε νύχτα στα χωριά τι θα τους κάνουν τώρα ως ποτέ θα τους δίνουν κάρτες να βγάζουν χρήμα και να λεηλατούν την Ελλάδα αφού θα φέρουν εργάτες από την Αλβανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ Η΄ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΔΩ.
      εΔΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΝΤΟΡΚΑ Η ΜΑΠΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΝΝΟΟΥΜΕ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
      ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ.
      ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ.
      ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ.
      φΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ, ΜΙΛΙΕΣ, ΡΟΔΑΚΙΝΕΣ Κ.Λ.Π
      ΠΑΡΤΥ.

      Διαγραφή
    2. Καλός να ορίσουν φίλε μου καλός να ορίσουν τα ωραία έπονται μετά

      Διαγραφή
  2. Από τη μια στέλνουν τα ΜΑΤ κατά των συγκεντρωμένων στις πλατείες και αφήνουν να εννοηθεί ότι ελοχεύει ο κίνδυνος επιβολής νέας καραντίνας αν δεν υπακούσουμε.
    Σκέφτονται πως θα επιτρέψουν την είσοδο τουριστών και αν θα γίνονται τεστ πριν την άφιξη τους κ.λ.π.
    Πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και με ποιους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας που θα ανεβάσουν κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας.
    Πώς θα ταξιδεύουν τα πλοία με μισή πληρότητα και μικρότερη ειδικά στις καμπίνες τους.
    Αν και πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία και δε θα χάσουν και άλλα μαθήματα οι μαθητές.

    Και από την άλλη με συνοπτικές διαδικασίες θα επιτρέψουν την είσοδο χιλιάδων εργατών γης, ωραιότατος όρος, οι οποίοι θα κατακλύσουν την χώρα και ειδικά την περιοχή, προφανώς ακολουθώντας όλους τους παραπάνω αυστηρούς κανόνες υγιεινής και αφού εγκατασταθούμε στους γνωστούς χώρους που διαμένουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αποθήκες κ.λ.π, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και όλα αυτά για να συλλέξουν κάποιοι την παραγωγή τους με τους οικονομικούς όρους που εκείνοι επιθυμούν και να συνεχίσουν κάποιοι άλλοι να απολαμβάνουν την καλοκαιρινή ραστώνη με τη βοήθεια των γνωστών επιδομάτων ανεργίας.
    Αναρωτιέσαι λοιπόν αν απευθύνονται σε ηλίθιους και μάλλον δεν μπορείς να δώσεις άλλη εξήγηση.
    Αναρωτιέσαι αν υπάρχει σωτηρία γι αυτόν τον τόπο και μάλλον το αποκλείεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφόσον εισβάλλουν χιλιάδες αλλοδαποί στη χώρα άνευ πλαφόν και υπηκοότητας με τη βούλα της επίσημης κυβέρνησης για παροχή μαύρης εργασίας & εξαγωγή εκατομμυρίων μαύρων για πιο λόγο παραμένουν έγκλειστοι και άνεργοι 2 στους 3 Έλληνες?για πιο λόγο έχουν καταστραφεί χιλιάδες επιχειρήσεις στη χώρα?μήπως θα γίνουν χιλιάδες τεστ covid σε όλους αυτούς κύριε Τσιόδρα ή μήπως οι Ελληνες αγρότες θα τους ταίζουν τζάμπα 14 μέρες καραντίνα?που είναι ο Χαρδαλιάς να κουνήσει δαχτυλο και να βάλει πρόστιμα?Ξύπνα Ελληνα σε κοροιδεύουν σε ακινητοποιούν για να μην αντιδράς με την υποτιθέμενη πανδημία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γράφεις τέτοια.
      Μην τους ξυπνάς, άφησε τους μέσα στη καραντίνα τους, μπας και σώσουν τη ζωή τους που κινδυνεύει.
      Τους λαθρό τους μεταφέρουν μπουλούκια με καράβια και λεωφορεία και εσύ όταν χρειαστείς να ταξιδέψεις, θα σου βγάλουν την ψυχή.
      Όταν τους κουβαλήσουν όλους και αφού υποδεχτούν και άλλους, και άλλους κ.λ.π, θα σου πάρουν και την κατοικία, οι πλειστηριασμοί σταμάτησαν για λίγο, και τότε θα βρει ο Έλληνας μια θέση στα hot spot που θα έχουν αδειάσει μια και οι λαθρο θα έχουν θρονιαστεί στο κατασχισμένο σπίτι σου.
      Μην ελπίζεις όμως να παίρνεις τα 400αρια που δίνουν στους λαθρό γιατί δε θα αντέχει η οικονομία....

      Διαγραφή
  4. κανένας ξένος να πάνε οι δικοί μας τεμπέληδες να δουλέψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <> Κοινός ασφάλεια εφκα την οποία θα πρέπει να πληρώσει ο αγρότης + 30Ε ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ (που θα ζητανε) ΠΕΡΑΣΕ Κ Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσα χρόνια τους είχατε γραμμένους τους Έλληνες. Πιο τεμπέληδες από τους αγρότες δεν έχει εδώ που τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γινε αγροτης.αιντε να δουμε ποσα απιδια πιανει ο τορβα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει αλλάξει αυτό που έγραψες τώρα είναι ...γίνε αγρότης για να δούμε πόσους αλβανούς πιάνεις για δουλειά

      Διαγραφή
    2. μαλιστα... δεν καταλαβες..

      Διαγραφή
  8. Ποιος θα φέρει εργάτη απο Αλβανία 180 το κεφάλι στο κράτος και αγύριστα.
    Αντε να σας δούμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ρε Έλληνα τι σε περιμένει να ήξερες που άφησες και αφήνεις όλους τους λαθρες μέσα στην πατρίδα σου και σε λίγο καιρό εσύ και τα παιδιά σου θα είστε ξένοι σε αυτό το τοπο,γιατί η Μπουργκάς θα κάνει κουμάντο,αλλά είναι τα θέματα που πρέπει να λύσεις ,ξυπνά επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Έλληνα ξύπνα επιτέλους γιατί πολλοί εσωτερικοί εχθροί μαζεύτηκαν και θέλουν αφανισμό. Οι αόρατοι εχθροί είναι χειρότεροι από τους υποτιθέμενους ορατούς. Ξύπνα.

      Διαγραφή
    2. Η υποψηφιότητα όμως για Νόμπελ βλακείας υπήρξε.
      Κάτι γιαγιάδες και κάτι παππούδες που έτρεχαν να φροντίζουν τα καημένα, βιτρίνα της ιστορίας, τώρα βλέπουν να καταστρέφεται το βιος τους και να φεύγουν τα δικά τους παιδιά από τον τόπο τους.
      Μπορούνε να απευθυνθούνε στους ισλαμολαθροεποίκους για βοήθεια και συμπαράσταση

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.