Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Συνεχείς παρεμβάσεις ώστε να αρθούν τα εμπόδια για τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας-Γιαννιτσά-Έδεσσας και το έργο να προχωρήσει


Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, του ζητούσε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Έδεσσας, επισημαίνοντας ότι για το σημαντικότατο αυτό έργο στο Νομό μας, επί τεσσεράμισι χρόνια δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Στην παρέμβασή του αυτή, ο πρώην Υπουργός έλαβε απάντηση από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρι Μπίλλια, ο οποίος και του διαβίβασε όλα τα σχετικά στοιχεία από την Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας. Σύμφωνα με αυτά, η Κτηματική Υπηρεσία της Πέλλας έχει ολοκληρώσει και διαβιβάσει την Έκθεση Εκτίμησης Ακινήτων της Επιτροπής για το τμήμα του έργου που αφορά στο Νομό μας.
Εκκρεμεί όμως η Έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, με την οποία ο Γιώργος Καρασμάνης όλο αυτό το διάστημα και παρά τις ιδιάζουσες υγειονομικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, είχε συνεχείς επαφές εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του και ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση.
Από την πλευρά των αρμοδίων της παραπάνω Υπηρεσίας η καθυστέρηση αποδόθηκε στην ¨πολυπλοκότητα¨ – όπως είπαν – του έργου, και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι την επόμενη Τετάρτη θα συγκληθεί η Επιτροπή για να εκτιμήσει τις αξίες των ακινήτων προς απαλλοτρίωση και να υποβάλει την έκθεσή της.
Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης είναι σε συνεχή επικοινωνία και με τους Νομικούς Συμβούλους των Υπουργείων Εσωτερικών και Μακεδονίας, αλλά και με το Νομικό Τμήμα της Περιφέρειας και έχει ενημερωθεί ότι ο σχετικός Φάκελος υπάρχει και αναμένεται η Έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης για να κατατεθεί  ολοκληρωμένος στο Πρωτοδικείο.
Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία του πρώην Υπουργού και με τον Αντιπεριφερειάρχη για τον Νομό Ιορδάνη Τζαμτζή, του οποίου το ενδιαφέρον είναι συνεχές και παρακολουθεί την εξέλιξη, όπως και με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της Περιφέρειας Πάρι Μπίλλια. Άμεσος στόχος είναι να συντονιστούν όλες οι ενέργειες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τόσο για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, όσο και για τη Μελέτη Βιωσιμότητας, προκειμένου ο ολοκληρωμένος Φάκελος με όλα τα στοιχεία να αποσταλεί στην Κοινοτική Τεχνική Υπηρεσία ¨Τζάσπερς¨ για να δοθεί η έγκρισή της και να προχωρήσει το έργο με τις υπάρχουσες προδιαγραφές.
Όσο αφορά το οδικό Τμήμα Μαυροβούνι - Έδεσσα οι μελέτες έχουν εκπονηθεί από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχουν ολοκληρωθεί και εκκρεμούν μικροτεχνικές λεπτομέρειες,
Για όλες τις εξελίξεις οι συμπολίτες μας θα ενημερώνονται συνεχώς και σε τακτά διαστήματα. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Καρασμάνη μας ζαλισες,
    Ολο θεωρία μπλα-μπλα και ουσία μηδέν.
    Πολιτική της δεκαετίας του 90
    Φτάνει πια χαίρετα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ.
      ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ. υΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ;
      ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

      Διαγραφή
  2. Τι έγινε ο γηραιός Καρασμάνης ξύπνησε από την χειμέρια νάρκη και κατάλαβε ότι η ΝΔ θα αφήσει την Πέλλα χωρίς δρόμο, Πανεπιστήμιο, Δικαστικό Μέγαρο, έξοδο προς τον Βορρά, τρένο κλπ
    Αυτή η έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης αναμένεται από το 2017. Με τα πόδια να είχε ξεκινήσει θα έφτανε. Αλλά γιατί να την ετοιμάσουν οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας? Τους πήρε ποτε ο Περιφερειάρχης του 75% τηλέφωνο? Και γιατί να το κάνει ο Περιφερειάρχης με τα ποσοστά Κιμ Γιογκ Ουν? Θα πέσει το ποσοστό του από 75% και θα γίνει 68%.Με λίγα λόγια δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ποτέ τίποτα με περιφερειάρχη Τζιτζικώστα επειδή απλά ο άνθρωπος δεν νοιώθω ότι απειλείται από κάποιον. Ας ένοιωθε την ανάσα κάποιου στο λαιμό του και θα τα λέγαμε σε πόσες μέρες θα ήταν έτοιμη η έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Κατανοητό? ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΖΙΤΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα φίλε δεν το βλέπω, θα τον φάμε για πολλά χρόνια ,κάτι έχει αυτός ο άνθρωπος επάνω του, η κατι κάνει μαγικό και τον ψηφίζει ο κόσμος, και να ήταν μία, δύο φορές τρείς, δέκα φορές πρώτος βουλευτης και από τι βλέπω μόνος του χωρίς προεκλογικές καμπάνιες, δεν φαίνονται πουθενά οι υποστηρικτές του. Τι να πω έχω χαζέψει με αυτά πού ακούω και βλέπω. Πεντε υποψήφιοι απο τα Γιαννιτσά και αυτός κρυμμένος στο σπίτι του όπως λένε βγήκε βουλευτης, τι να πω φαινόμενο; Ημαρτον θεε μού ,θού φυλακή τω στόματι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οδικό τμήμα Μαυροβονι Έδεσσα έχει παράκαμψη(Μαυροβουνι) .Ακόμη μην τρέχεις δεν κατασκευάστηκε θα σκοτωθείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.