Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψεις Τζάκρη Αρχάγγελο, Περίκλεια και Νότια που επλήγησαν από το χαλάζι (φωτο)



Καλεί την κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα το υπόλοιπο 35% των περυσινών αποζημιώσεων ως μια ένεση ρευστότητας σε όλο τον αγροτικό κόσμο

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα (11-6-2020) τον Αρχάγγελο, την Περίκλεια και τη Νότια που χθες επλήγησαν από σφοδρές χαλαζοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές στις καλλιέργειες.

Πιο συγκεκριμένα επλήγησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες και κυρίως τα κεράσια, που σχεδόν κατά αποκλειστικότητα καλλιεργούνται στην περιοχή, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε καλλιέργειες πατάτας και καλαμποκιού.

Η κ. Τζάκρη επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ Βεροίας, που πραγματοποίησαν ήδη σήμερα προεπισκόπηση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και από την Δευτέρα θα ανοίξουν οι αναγγελίες σε όλες τις πληγείσες Τοπικές Κοινότητες ώστε οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημίες να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις, ενώ εξατομικευμένες εκτιμήσεις από γεωπόνους - εκτιμητές οφείλουν να ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους.

Στις συνομιλίες της με τους αγρότες της περιοχής η κ. Τζάκρη έγινε αποδέκτης παραπόνων για την ξαφνική αύξηση των ασφαλίστρων εν μέσω πανδημίας, καθώς η διοίκηση του ΕΛΓΑ την Μεγάλη Τρίτη, δύο μήνες μετά την απαράδεκτη μείωση της προκαταβολής των αποζημιώσεων από το 70% στο 65%, ανακοίνωσε το νέο τιμοκατάλογο των ασφαλιστικών εισφορών για το 2020, βάσει του οποίου για τα κεράσια, ενώ υπήρχαν μέχρι σήμερα τρεις κατηγορίες, η Α με 82,16 ευρώ, η Β με 61,88 ευρώ και η Γ με 32,24 ευρώ, τώρα για το 2020 για όλα τα κεράσια η ασφαλιστική εισφορά γίνεται 76,96 ευρώ το στρέμμα.

Επιπλέον οι πληγέντες αγρότες, εκτός από την αναγκαιότητα της ύπαρξης άμεσων, αντικειμενικών και έγκαιρων εκτιμήσεων και συνεπακόλουθα αποζημιώσεων, επεσήμαναν στην κ. Τζάκρη ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητάς τους με την άμεση καταβολή του υπολοίπου 35% των αποζημιώσεων για τις περυσινές ζημιές, καθώς, ενώ έχουν υποβληθεί σε όλα τα καλλιεργητικά έξοδα, λίγο πριν από τη συγκομιδή, σε μια χρονιά που οι τιμές για το κεράσι είναι αρκετά ικανοποιητικές, έχασαν σημαντικό μέρος της παραγωγής τους και αντίστοιχα του εισοδήματός τους, με ότι συνεπάγεται αυτό για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η κ. Τζάκρη μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: "Δυστυχώς και φέτος οι χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν λίγο πριν τη συγκομιδή στην περιοχή της Ανατολικής Αλμωπίας ματαίωσαν τις προσδοκίες των κερασοπαραγωγών για την απόκτηση ενός ικανοποιητικού εισοδήματος από την παραγωγή τους, ιδιαίτερα φέτος που οι τιμές του κερασιού -ως σήμερα τουλάχιστον- κινούνται σε καλά

επίπεδα. Αναπόφευκτα, μοναδικό εισόδημα για πολλούς εξ αυτών θα αποτελέσουν οι αποζημιώσεις που θα λάβουν μέσω του ΕΛΓΑ, οι οποίες οφείλουν να είναι δίκαιες και αντικειμενικές και να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατόν στους πληγέντες παραγωγούς. Θα βρίσκομαι δίπλα τους παρακολουθώντας από κοντά όλη την διαδικασία από το στάδιο των εκτιμήσεων, που οφείλουν να ξεκινήσουν άμεσα, ως την καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς. Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου με τον δήθεν συμψηφισμό των ασφαλιστικών τους εισφορών -οι οποίες αυξήθηκαν απροειδοποίητα εν μέσω κορωνοϊού- με τις μελλοντικές να καταβληθούν αποζημιώσεις και, αντί να προκρίνει την ανεξέλεγκτη και ατεκμηρίωτη είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στον ΕΛΓΑ, να καταβάλει αμέσως το υπόλοιπο 35% των περυσινών αποζημιώσεων ως μια άμεση ένεση ρευστότητας σε αυτούς".







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ενα μεγάλο μπράβο της!! μονο που μπόρεσε να μπει με τα... τακούνια μεσα στα χωράφια !!! θέλει μεγάλη ικανότητα !!!πέρα της πλάκας εγώ λυπάμαι τους αγρότες που μια είχαν την ζημιά και από την άλλη να ακούνε τις εξαγγελίες της κυρίας του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, θέλει μεγάλη υπομονή να μην εκραγείς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε φίλε ένα μεγάλο μπράβο της ... Γιατί αυτή βουλευτής της αντιπολίτευσης την άλλη μέρα πήγε από κοντά να δει το πρόβλημα και τους αγρότες. Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές τί κάνουν; Διαγωνισμό ποιός τηλεφώνησε δήθεν πρώτος στην Παππά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός φίλε μου έτσι ακριβώς οι βουλευτές της κυβέρνησης διαγωνισμό κάνουν.Διακοσμητικοι εντελώς.

      Διαγραφή
    2. δηλαδή ρε έξυπνε αν πηγαίνανε και οι 5 θα λυνόταν το θέμα; χάρες απο κανένα το δίκιο μας και τίποτε άλλο

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και καλά κάνουν που δεν πάνε. Γιατί θα είναι μόνο για τη φωτογραφία. Φτάνει πια αυτή η φτηνή πολιτική της σκηνής θεάτρου Σκιών.Να ενεργήσουν από τα γραφεία τους. Αν και δεν είναι αρμοδιότητάς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα χάχα καλό γελάσαμε.
      Φθηνή πολιτική σκηνής θεάτρου γενικώς , ΜΟΝΟ αυτό κάνουν οι κυβερνητικοί, α ξέχασα μοιράζουν κρατικό χρήμα και στους άσχετους για λιβανισμα.

      Διαγραφή
  5. ρε σε άλλα κράτη τρέχουν οι βουλευτές σε καθε χωράφι τάζοντας σανό στους αγρότες; μονό εδώ! σε καμία καμιά αλβανια που υπάρχουν άτομα που καταναλώνουν ακόμη σανό! σας αρέσει να σας δουλεύει ο κάθε μαυρογιαλουρος;ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα δείτε που αφού πήγε αυτή θα τρέξουν και οι άλλοι (δεν ξέρουν αν τους παίρνει να φορέσουν και τακούνια θα το κάνουν κι αυτό). Γεια σου ρε Τζάκρη "άλογο". Εσύ τρέχεις μπροστά και οι άλλοι από πίσω. Δείξτους το δρόμο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζαγκρη σε σένα βασιζόμαστε, όλοι άχρηστοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.