Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όταν οι (μουσικές) παρέες γράφουν ιστορία - Μια απρόσμενη βραδιά στο Αχλαδοχώρι με τον Στ. Εκίζογλου (βίντεο)


Λέγεται συχνά ότι οι παρέες γράφουν ιστορία...

Η φράση αυτή μπορεί να αποτυπώσει χωρίς καμιά αμφιβολία την πολύ όμορφη -και προπάντων απρόοπτη- μουσική βραδιά το βράδυ της Τρίτης στην ταβέρνα «Τσιγγένη», στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Πέλλας, με «πρωταγωνιστές» τον γνωστό μουσικό συντοπίτη μας και (πάνω από όλα) αγαπημένο φίλο, Σταύρο Εκίζογλου, αλλά και την «τεράστια» φωνή του -επίσης αγαπημένου φίλου- Στέφανου Θεοδοσιάδη από τον Π. Μυλότοπο.

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, αυτές τις ημέρες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού άφησε τη… νύχτα της Αθήνας και βρέθηκε στα πάτρια εδάφη, στο Νέο Μυλότοπο, όπου αξιοποιεί τον χρόνο του κοντά στους γονείς του αλλά και σε διάφορες εργασίες στο πατρικό του σπίτι.

Βρεθήκαμε -η αλήθεια είναι μετά από πολύ καιρό- και τελείως ανοργάνωτα και απρόοπτα δημιουργήσαμε μια πολύ όμορφη παρέα στο ταβερνάκι.

Εκεί, με το μπουζούκι του Σταύρου, τη φωνή του Στέφανου και λίγο  αργότερα  την καλλιτεχνική «συνεπικουρία» ενός άλλου μουσικού από τα Γιαννιτσά (με καταγωγή από τα Τρίκαλα), του Μανόλη Σκύφτα, ξεδιπλώθηκε ένα μοναδικό ρεπερτόριο από καλό, λαϊκό τραγούδι, που έκανε τους τυχερούς θαμώνες να χειροκροτήσουν την μουσική συνεύρεση, καθώς απόλαυσαν μια εκπληκτική μουσική Live βραδιά χωρίς να το περιμένουν!!! 

Αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, δημιούργησαν μια ιδιαίτερα όμορφη μουσική βραδιά σε αυτή την υπέροχη και απρόσμενη συνάντηση.

Ο Σταύρος Εκίζογλου, ένας γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κάνει περήφανη την περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αν και εντελώς αυτοδίδακτος κατάφερε να εξελιχθεί, να ξεχωρίσει στην νυχτερινή μουσική «ζούγκλα» της Αθήνας, ενώ έχει γράψει και πολλά δικά του τραγούδια. Έχει συνοδεύσει με το μπουζούκι του, μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές όπως τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Ελένη Βιτάλη, τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Σταμάτη Γονίδη, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Δημήτρη Μπάση, τον Άγγελο Διονυσίου κ.α., συνεργασίες που τον κατέστησαν έναν από τους πιο περιζήτητους μουσικούς –μπουζουξήδες της Αθήνας και όχι μόνο.

«Το παίξιμό μου έχει στοιχεία από πολλούς, αλλά έχει κυρίως την ταυτότητα της ψυχής μου», μας είχε επισημαίνει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Η.Ε. karatzova.com.

Το βράδυ της Τρίτης, αυτό το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στους φίλους του που τον απόλαυσαν, στο μπουζούκι αλλά και στην καθαρά γνήσια λαϊκή φωνή του.
Δ.Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.