Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στην Πέλλα


Με αφορμή την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, από την οποία ζητά να παρουσιάσει το σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με τη δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στην Πέλλα.
Επίσης, στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας για δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων σε Περιφερειακές Ενότητες της χώρες με εξειδικευμένη τοπική οικονομία, προτείνει τη δημιουργία Πρότυπου ΕΠΑΛ στην Πέλλα με ειδικότητες στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
«11 Ιουνίου 2020
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Θέμα: Δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων στην Πέλλα
Με αφορμή την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» ενισχύεται και διευρύνεται ο θεσμός των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η έκδοση ανοιχτής πρόσκλησης από το 2020 για μετατροπή δημοσίων σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά βάσει κριτηρίων τα οποία θα εξειδικευθούν από το Υπουργείο.
Μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Παιδείας ήταν η δημιουργία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενός δημόσιου Πρότυπου Σχολείου, όπου όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, μέσω εξετάσεων. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή στην επικράτειά της κανένα Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, και με δεδομένο το περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεν αναμένεται λειτουργία νέου από την επόμενη σχολική χρονιά. 
Παράλληλα, προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας αποτελούσε η δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, που θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση να γίνεται ουσιαστική διέξοδος απασχόλησης για τους νέους. Κυρίαρχο ρόλο στην οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κατέχει η αγροτική παραγωγή και μεταποίηση, ενώ η συνεισφορά της Πέλλας στον πρωτογενή τομέα της χώρας είναι επίσης σημαντική. Επίσης, η Πέλλα είναι ανερχόμενη στον κλάδο του τουρισμού, καθώς διαθέτει συνδυασμό προορισμών φυσικού κάλους, όπως τα Λουτρά Πόζαρ, η Λίμνη Βεγορίτιδα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο Πέλλας,  θρησκευτικού ενδιαφέροντος και εναλλακτικού, ορειβατικού ενδιαφέροντος, όπως το Όρος Πάικο.
Με δεδομένα τα παραπάνω και στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νέου Νόμου,
Ερωτάται η κ. Υπουργός: 
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με τη δημιουργία Πρότυπων και Περιφερειακών Σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας;
2. Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει σε ίδρυση Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με ειδικότητες που να αξιοποιούν την πολυετή εμπειρία και τις υποδομές της Πέλλας στον πρωτογενή τομέα ή την ανερχόμενη τουριστική οικονομία της;
Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Βασιλειάδης»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΕΠΑΛ στη Σκύδρα τώρα.Μη διανοηθείτε να μην γίνει στο κέντρο του νομού και παραδοσιακά κορυφαίου πανελλαδικά αγροτικού κέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πλάκα μας κάνετε έτσι; Τα υπάρχοντα σχολεία εχουν χιλια μυρια προβλήματα και ζητάτε πρότυπα και πειραματικά; υπάρχει καμία συνεννόηση με τις Διευθύνσεις; ή μόνος το κάνετε κι αυτό όπως το δικαστικό μέγαρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στον βουλευτή γιατί συνεννοήθηκε με τις διευθύνσεις

      Διαγραφή
  4. Eντάξει ,υπερβολές αυτή η ερώτηση ,μα είναι στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας,θα ιδρυθούν τα σχολεία αυτά και προχθές έβλεπα τον Σταμενίτη να λέει ότι θα γίνουν τα σχολεία και την Τζάκρη να είναι αντίθετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.