Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργαζόμενοι Κέντρου Υγείας Αριδαίας: Δραματική μείωση του ιατρικού προσωπικού


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Ζητούν την στήριξη των τοπικών αρχόντων και την επανεξέταση των αποφάσεων της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες Αλμωπίας αυτό που τους αρμόζει και δικαιούνται από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Κ.Υ.Αριδαίας. Αναλυτικά αναφέρουν:  

"Αποδεκατισμός ιατρικού προσωπικού του ΚΥ Αριδαίας 

Μετά από πολλές συστηματικές ενέργειες των υπευθύνων το τελευταίο τρίμηνο όσων αφορά τον COVID 19 αλλά και νωρίτερα έχει επέλθει δραματική μείωση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ.Αριδαίας. Εσκεμμένη ή όχι σας αφήνουμε να το κρίνετε…
 Οι εφημερίες του Κ.Υγείας καλύπτονται οριακά και μόνο επειδή το ιατρικό προσωπικό δέχεται οικειοθελώς να εφημερεύσει περισσότερες του προβλεπόμενου αριθμού εφημερίες. Οι ιατροί του Κ.Υ.Αριδαίας από έναν αρχικό αριθμό 11 έχουν απομείνει για εφημέρευση ….. ο εξής ΈΝΑΣ !!!!!!                    

Για του λόγου το αληθές και επειδή οι αριθμοί δεν διαψεύδονται:
1) Τσότσιου Ελένη Παθολόγος εις Γ.Ν.Εδέσσης, 2) Θεοδοσιάδης Νικόλαος Γενικός Ιατρός εις Κ.Υ. Καλλικράτειας, 3) Αρβανίτης Αργύριος Γενικός Ιατρός εις Γ.Ν. Εδέσσης, 4) Ευστρατόπουλος Χρήστος Γενικός Ιατρός σε επ΄ αορίστου αναρρωτική άδεια, 5) επί θητεία Αγροτικός Ιατρός του Κ.Υ. Αριδαίας εις Γ.Ν. Εδέσσης,  6) Σαλαγιάννη Άννα Παιδίατρος εις Γ.Ν. Εδέσσης, 7) Γούνη Δήμητρα Παιδίατρος εις Γ.Ν. Εδέσσης, 8) Ευθυμιάδου Ελένη Οδοντίατρος σε επ΄αορίστου αναρρωτική άδεια, 9) Καρακούλας Ευάγγελος Οδοντίατρος εις Γ.Ν. Γιαννιτσών, 10) επί θητεία επικουρικός Ακτινολόγος δεν εφημερεύει . 

Οι υπόλοιπες εφημερίες του Κ.Υγείας καλύπτονται από τους ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων οι οποίοι στο σύνολό τους είναι 11. Δύο από αυτούς  έχουν μετακινηθεί και εφημερεύουν μόνο στο Κ.Υ. Άρνισσας ,ο Γενικός Ιατρός Καρράς Θεόδωρος και ο Γενικός Ιατρός Κουτσουράς Θεοφάνης. Μία Γενική Ιατρός, η Τζότζιου Πολυξένη εις Γ.Ν. Γιαννιτσών. Δύο ακόμα επί θητεία αγροτικοί ιατροί, κατά διαστήματα, συμπληρώνουν τα άτομα που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες της Περιφέρειας Αλμωπίας.
Η κεντρική διοίκηση μας ζητάει ‘να βάλουμε πλάτη’ βοηθώντας αυτό το πολύπαθο σύστημα υγείας , ‘να βάλουμε πλάτη’ για τους ασθενείς, ‘να βάλουμε πλάτη΄ για όλους όσους εξυπηρετούνται στο Κ.Υ.Αριδαίας, αλλά μάλλον μας ζητούν κάτι παραπάνω από αυτό….. θέλουν την εξαθλίωση μας και την εξαθλίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με κίνδυνο της ιατρικής μας ακεραιότητας και κίνδυνο της υγείας και της ζωής των ασθενών μας.
 Σκληρά τα λόγια μας; Ίσως, αλλά όσο σκληρή και η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Πόσο εργαζόμαστε και τι προσφέρουμε το γνωρίζει και αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία, ενώ τα στατιστικά που τόσο συχνά αναζητά η κεντρική διοίκηση αλλά και επικαλείται αποδεικνύουν το πόσο  ‘πλάτη βάζουμε ‘ σε όλα.
Ζητάμε ακόμα μια φορά την στήριξη των τοπικών αρχόντων και την επανεξέταση των αποφάσεων της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες Αλμωπίας αυτό που τους αρμόζει και δικαιούνται από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Κ.Υ.Αριδαίας. Μέχρι τώρα μοχθούμε με πενιχρά μέσα, σε ωράρια ατελείωτα ακόμα και από το σπίτι για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο στις υπηρεσίες μας  και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες αυτού του τόπου,είμαστε προφανώς μόνοι….
Το Σωματείο Εργαζομένων Κ.Υ.Αριδαίας και τα μέλη του επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις ώστε να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία αλλά και να υπενθυμίσει σε αυτούς που αποφασίζουν για τις τύχες μας τον λόγο που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις.  

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 Κ.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

32 comments:

  1. Πόσο δίκιο έχουν οι άνθρωποι σε μια περιοχή της Αριδαίας με 50 χωριά και φορτω εργασίας.επιδει προσοπικα εμένα με έσωσαν όπως και πολλούς άλλους πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και στον αγώνα τους για το καλό όλων μας.ο θεός να σας δίνει δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΌΒΛΗΜΆ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικότητα δε θέλατε φάτε τώρα αλλά η Μακεδονία είναι ελληνική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον γραφικό πολύ χαίρομαι που πονάς...

      Διαγραφή
    2. Εσύ 8:42 ανόητε δεν είσαι Έλληνας πολίτης;
      Γουστάρεις;
      Τη βρίσκεις που πάμε πίσω ολοταχώς;
      Ή είσαι παραλης και στα μεζεα σου
      αν γίνεται της ποπης στο ΕΣΎ, από ανοησία τα λες ή απο μίσος προς τον άνθρωπο γενικώς;

      Διαγραφή
  4. Το κέντρο υγείας Αριδαιας έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα βάση στατιστικών.Πρεπει να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα γιατί καλύπτει γεωγραφικά μια πολύ μεγάλη περιοχή με πολλά χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι περισσότεροι ψηφίσατε ΝΔ μάλλον ξεχάσατε τις 19.000 προσλήψεις στην υγεία με συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί όμως δεν αναφέρεται πόσες ώρες πάνε σε αυτές τις '' δύσκολες'' εφημερίες ενώ η αμοιβή είναι για 24ωρη εφημερία ή αλλιώς '' εφημερία από το σπίτι''. Για ανεβάστε κ ένα άρθρο για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ Κ.Υ. ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 'ΑΥΤΟΨΙΑ' ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 24ΩΡΟ. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ....

      Διαγραφή
    2. Καταγγελια έχει γίνει κ δεν έγινε κ τιποτα. Βλέπεις συμφέρει πολλούς αυτή η κατάσταση.

      Διαγραφή
  7. Το Σωματείο του Κ.Υ.Αριδαιας βλέπω ότι τόσο πολύ ενδιαφέρεται για τους πολίτες της Αλμωπίας. Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα. Ας μας πει όπως πέρυσι έτσι και φέτος οι παιδίατροι είναι ανύπαρκτοι στο Κ.Υ.Ακόμη όταν κατεβαίνω για το εμβόλιο του παιδιού να μην υπάρχει επισκέπτρια υγείας για τα εμβόλια ,να φεύγουμε για αρχάγγελος και να κατεβαίνουμε άλλη μέρα χωρίς πάλι να είμαστε σίγουροι αν θα είναι. Είναι δυνατόν να πάω στο Κ.Υ.και να με διώχνει η επισκέπτρια όταν δεν έχω ραντεβού και αυτή να βλέπει μόνο τρία και τέσσερα παιδιά. Αυτή είναι η σωστή λειτουργία του Κ.Υ για το οποίο τόσο πολύ ενδιαφέρεται το Σωματείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ αυτοί εφημερεύουν 7-9 στο ΓΝ ΈΔΕΣΣΑΣ κ πληρώνονται 24ωρη εφημερία..

      Διαγραφή
    2. 2ωρες εφημερίες ΓΝΕδεσσας ενώ θα μπορούσαν να εφημερεύουν στο κυ

      Διαγραφή
  8. Θέλω να καταθέσω την άποψη μου για την λειτουργία του Κ.Υ. Το μόνο τμήμα που δουλεύει είναι οι πρώτες βοήθειες, άξιοι οι Γιατροί του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από νοσοκόμες δεν πρέπει να έχετε παράπονο, ας έρθει και καμία στο Νοσοκομείο Έδεσσας για να δούνε πως είναι να δουλεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν θέλει καμία ας έρθει και στα Γιαννιτσά
    Γιατί και εδώ χρειάζονται Νοσοκομες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού βάφτηκε το Κ . Υ. Μπλε και άσπρο , ολα θα πάνε καλά μη φοβάστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ολοι γνωριζουμε τι γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποιοσ ειναι ο διευθυντησ διευθυντρια του κενρου υγειασ....,ασ μασ πει ποσο το ποναει αυτο ,, που για μασ ειναι σωτηρια,1 μετι ασχολειτε 2 ποναει την αλμωπια.3 εινα ι διευθυντησ για το φαινεστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλε μου φιλε εισαι αδικοσ δουλευει και μικροβιολογικο και ακτινολογικο αυτα να τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ,ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ,ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΩΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εμενα παντοσ μεκανε δελτιο υγειασ η επισκεπτρια ,αλλα εμβολιο οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΝΤΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΛΗΡΟΝΕΣΤΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ,ΤΙΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ.ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανετε λοιτουργημα και βεβαιωs πρεπει να βαλετε πλατη οχι μονο λεφτουδακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. προχθεs περιμενα για φαρμακα και τελικα με διωξαν για να κλεισω ραντεβου.μετρησα τουσ ντελιβεραδεs που φερναν καφεδεs.Πολυ κουραση ομωs.εχουμε και μειs παιδια στα νοσοκομεια αλλα δουλευουν δεν διωχνουν τον κοσμο.ελπιζουμε σε ενα καλυτερο αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με λενε ριζο κι οπωs θελω το γυριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εχετε εκει μεσα παλικαρια που αυτα τα προ--βληματακια τα λυνουν στο π κ φ αρκει να θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπαίνουν σε μια θέση στο δημόσιο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν το μηνιάτικο.
    Κανένα ενδιαφέρον.
    Άσε που νομίζουν ότι δουλεύουν στο αμπέλι του παππού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.