Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φίλοι Ποδηλασίας Γιαννιτσών: Το ποδήλατο μπαίνει στη ζωή των Ελλήνων


Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Τετάρτη, 10-6-2020 από τον Δήμο Πέλλας μία (1) από τις έξι (6) δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας ανθρώπινες.

Η πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. με το σύνθημα «ΕΞΙ ΓΙΑ ΕΞΩ» γεννήθηκε όταν στο διάστημα της καραντίνας οι πολίτες ανακαλύψαμε ξανά την αξία του να ζεις σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορείς να κυκλοφορείς με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που μπορείς να κάνεις ποδήλατο, με πολλούς ελεύθερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, που όλοι μπορούμε να περπατήσουμε και να αθληθούμε χωρίς περιορισμούς. 

Η μαζική συμμετοχή στην διοργανωθείσα ποδηλατάδα περίπου 300 ποδηλατών, στην πλειοψηφία τους παιδιών, κατέρριψε τον αστικό μύθο ότι τα Γιαννιτσά δεν είναι πόλη για ποδήλατο κι έστειλε το ηχηρό μήνυμα στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση και των υπόλοιπων πέντε προτεινόμενων δράσεων της Κ.Ε.Δ.Ε. που είναι οι παρακάτω:

1) Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων
2) Τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου στους Δήμους που θα συμμετέχουν, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών.
3) Δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων (με αφορμή τον αριθμό 13033 που στέλναμε sms, για να τιμήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη μάχη της ζωής από τον κορωνοϊό.)
4) Ανάληψη μέτρων από πλευράς Δήμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες
5) Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, σε όλους τους Δήμους.

Οι Φίλοι Ποδηλασίας Γιαννιτσών είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν εθελοντικά σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή δράση έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας με ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της, την ανάδειξη των μνημείων και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας.

Και μην ξεχνάτε ανεβαίνοντας στο ποδήλατο ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ!!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Γρηγόρη ξέρουμε ότι αγαπάς το ποδήλατο. Είναι η ευκαιρία σου να είσαι ο Δήμαρχος που έκανε τον πρώτο ποδηλατόδρομο στα Γιαννιτσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.