Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον Υφυπουργό Οικονομικών ο Διονύσης Σταμενίτης για το 35% των αποζημιώσεων


Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης. 
Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής με σκοπό την ταχύτερη, σε σχέση με πέρυσι, καταβολή του 35% των αποζημιώσεων για το έτος 2019 στους παραγωγούς, συναντήθηκε σήμερα (01.07.2020) με τον κ. Σκυλακάκη προκειμένου να θέσει το αίτημα πραγματοποίησης της πληρωμής μέσω οικονομικής ενίσχυσης του ΕΛΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία. 
Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της έκδοσης των πορισμάτων και η καταβολή του 65% σε όλους τους δικαιούχους παραγωγούς δίνει τη δυνατότητα να υπολογιστεί το ποσό που απαιτείται για να καλυφθεί το 35% των αποζημιώσεων.
Ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι αυτή τη στιγμή η καθυστέρηση της πληρωμής του εναπομείναντος 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ οφείλεται στην αδυναμία εξεύρεσης του απαραίτητου κονδυλίου. Τόνισε μάλιστα,  ότι διανύουμε ήδη το καλοκαίρι του 2020, δηλαδή την επόμενη καλλιεργητική περίοδο του έτους (2019) για το οποίο οι παραγωγοί του Νομού Πέλλας αλλά και όμορων Νομών, όπως αυτός της Ημαθίας, δεν έχουν λάβει ολόκληρο το ποσό των αποζημιώσεων που δικαιούνται από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό τους κεφάλαιο εξαιτίας της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και της ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών.
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι είναι γεγονός, πως η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την προηγούμενη Διοίκηση του ΕΛΓΑ κληροδότησαν στη σημερινή Διοίκηση μια σειρά από στρεβλώσεις μεταξύ των οποίων και η νέα μέθοδος καταβολής των αποζημιώσεων των παραγωγών με τρόπο τμηματικό (65%, 25% και 10%) και όχι εφάπαξ, όπως συνέβαινε μέχρι το 2015. 
Σύμφωνα με το Βουλευτή, η προσπάθεια που γίνεται από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη νέα Διοίκηση του ΕΛΓΑ ώστε να εξαλειφθούν οι παθογένειες του Οργανισμού απαιτεί, όπως είναι από όλους μας κατανοητό, χρόνο, ο οποίος δυστυχώς κυλάει εις βάρος των παραγωγών που βλέπουν διαρκώς το εισόδημα τους να συρρικνώνεται. 
Στα πλαίσια αυτά ο κ. Σταμενίτης επισήμανε ότι είναι απαραίτητες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της εξεύρεσης του απαραίτητου κονδυλίου που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή. 
Ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Βουλευτή και τον ενημέρωσε ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ θα εξετάσουν το πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η διαδικασία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Αχ βρε Διονύση ούτε τους τύπους δεν κρατάς. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, πριν σβήσει το μελάνι, πριν σιγήσει ο ήχος απο το βίντεο, εσύ έτρεξες να φωτογραφηθείς στο υπουργείο Οικονομικών για το 35%,το οποίο ζήτησε χθες ο συνάδελφος σου στη Βουλή. Λιγο πιο κάτω είναι η ανακοίνωση του και το βίντεο. Σε καταλαβαίνω τα πράγματα ζορίζονται, αλλά δε κάνει κάθε τόσο να εκτίθεσαι. Η ανασφάλεια πάντα τον άνθρωπο τον οδηγεί σε λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ξέρουμε πότε θα τα δώσουν
    Τέλος καλοκαιριού
    Μπορείς να πιέσεις για νωρίτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ δεν ήσουν που μας έλεγες ότι μετά το Πάσχα αρχές Μαΐου θα πάρουμε το 35%, τώρα θυμήθηκες να πας στον υφυπουργό και μας λές "ότι θα εξετάσει το πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η διαδικασία".Π
    πλαίσιο και ποιά διαδικασία; Ακαταλαβίστικα ,δυσνόητα πράγματα . Ενώ πρίν από λίγες μέρες στην Νομαρχία ο λυκουρεζος έλεγε Σεπτέμβριο θα τα πάρουμε.Εσύ το 7000 το παίρνεις σε δόσεις;
    Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρεβλώσεις, παθογένειες, ηξεις, αφίξεις κλπ κλπ κλπ.
    Ήμουνα νιος και γέρασα.
    Φτάνει να νομίζετε ότι απευθύνεστε σε μαμολουκους αλλά δυστυχώς αυτό το δικαίωμα σας το δίνουμε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.