Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Παιονίας: «Δεν κάνουμε καμία συναλλαγή ούτε για το σήμερα ούτε για το αύριο αυτού του τόπου»


Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης απαντώντας σε ερώτημα που του απεύθυναν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, που έγινε στις 30 Ιουνίου στο Πολύκαστρο σχετικά με τις πρόσφατες εγκρίσεις έργων του δήμου και συγκεκριμένα για αυτό του σταδίου Πολυκάστρου ύψους 600.000 ευρώ, είπε:

Σαν δήμος υποβάλουμε και θα συνεχίσουμε να υποβάλουμε προτάσεις για έργα, όπου και όποτε έχουμε την δυνατότητα και θα διεκδικούμε ταυτόχρονα την έγκριση τους.

Οι περισσότερες προτάσεις που έχουμε υποβάλει μέχρι σήμερα ( όπως αυτή του δημοτικού σταδίου του Πολυκάστρου) απευθύνονται σε διαφορετικά Υπουργεία και προγράμματα και δεν έχουν σχέση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Παρακαλώ να μην τα συνδέεται, διότι αδικείτε και την διοίκηση και την πόλη.

Διεκδικούμε όμως έργα και επιχορηγήσεις και από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και από το ταμείο αλληλεγγύης .

Να γνωρίζετε ότι και αύριο να αδειάσουν την Νέα Καβάλα εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που μας ανήκουν για όλες τις φθορές που έχουν υποστεί οι υποδομές του δήμου και οι δημότες σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δεν κάνουμε καμία συναλλαγή ούτε για το σήμερα ούτε για το αύριο αυτού του τόπου. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος προς όλους τους δημότες.


Η τοποθέτηση δημάρχου  στο συλλαλητήριο της 30/6/2020 στο Πολύκαστρο 

Κυρίες και κύριοι
Βρίσκομαι  ανάμεσα σας ,σαν δήμαρχος της Παιονίας  και κυρίως  σαν  κάτοικος του Πολυκάστρου που ανησυχεί   με την ανεξέλεγκτη παρουσία  παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι απλό  και δεν είναι μόνο στη Νέα Καβάλα. Είναι σύνθετο  και για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χρειάζεται μέθοδο , οργάνωση και επιμονή.
Τα τελευταία χρόνια το «Μεταναστευτικό- Προσφυγικό" πρόβλημα  στη πατρίδα μας έγινε εκρηκτικό.
Πιστεύουμε  ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του και θεωρούμε άδικο   άλλες περιοχές να επιβαρύνονται υπέρμετρα και άλλες καθόλου.
Όπως ήδη  οι περισσότεροι θα  γνωρίζετε  , από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, στις 1 Σεπτεμβρίου 2019, διεκδικήσαμε την αναλογική συμμετοχή του δήμου στο  Εθνικό πρόβλημα.
Έκτοτε προχωρήσαμε σε θεσμικές  ενέργειες. Πήραμε    αποφάσεις για το κλείσιμο της δομής της Νέας Καβάλας  στην επιτροπή διαβούλευσης τον Δεκέμβριο του 19,   στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 20  και  καταθέσαμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 4 Ιουνίου 2020 επικαλούμενοι την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας και το δημόσιο συμφέρον.
Παράλληλα ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο ενημέρωσης και δημοσιοποίησης του προβλήματος σε κυβερνητικούς παράγοντες και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Η Παιονία έχει ιδιαιτερότητες και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται  όπως οποιαδήποτε  άλλη χερσαία περιοχή.
To Πολύκαστρο απέχει μόλις 15 χλμ από τα σύνορα και δεν μπορεί να φιλοξενεί ανεξέλεγκτους θύλακες  παράνομων μεταναστών.
Κυρίες και κύριοι
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε απέναντι σε όσα συμβαίνουν και   σε όσα προγραμματίζονται για την  περιοχή μας.
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ μόνο με την ιδιότητα του δημότη και  κατοίκου της Παιονίας αφήνοντας απέξω τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές.
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι κάτοικοι της Παιονίας  δεν είναι ρατσιστές αλλά οικογενειάρχες που ανησυχούν για την ασφάλεια, την εκπαίδευση  και την προκοπή των παιδιών τους.
Πλανάται όποιος νομίζει ότι το πρόβλημα που  ονομάζουμε «Μεταναστευτικό – Προσφυγικό»  αρχίζει και τελειώνει στη  δομή της Νέας Καβάλας.
Το πρόβλημα είναι σύνθετο και πολύπλοκο.
Σχετίζεται άμεσα 
με τα σχολεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας,
με την καθημερινή διέλευση παράνομων μεταναστών από και προς τα σύνορα,
 με τους διαμένοντες σε ξενοδοχεία και σπίτια,
 με την ασφάλεια των δημοτών και την προστασία των περιουσιών τους,
με την παρακώλυση των συγκοινωνιών,
με την αλλοίωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής ταυτότητας της περιοχής.
Η διοίκηση του δήμου είναι σε ετοιμότητα και   έχει σχεδιάσει  ήδη τις επόμενες νομικές ενέργειες που θα κάνει σχετικά με το σχεδιαζόμενο έργο στην δομή της Νέα Καβάλας  και θεωρώντας    ότι  πρώτη προτεραιότητα σήμερα   είναι  η ασφάλεια των δημοτών,    ξεκινά την διεκδίκηση  της επαναλειτουργίας του  τμήματος συνοριακής φύλαξης των Ευζώνων μετά από την συγχώνευση που έγινε το 2017.

Με αυτές τις σκέψεις,  σας  καλώ   να  συστρατευτούμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης  που ταλανίζει την περιοχή μας προκειμένου να θωρακίσουμε το αύριο του τόπου μας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.